Billig vegansk mat

vegan pasta receptvegan nyttig wrap recept

Hej Ida! Jag ska snart flytta till min första riktiga lägenhet och skulle behöva tips på vegetariska/veganskamaträtter som är billiga, näringsrika, mättande och framförallt goda. Önskar även tips på vad man kan handla i övrigt för att inte matpengen ska bli för hög!
Tack på förhand. Kram Ida

SVAR: Hej fina du! Har fått flera frågor om det och tänkte därför skriva en liten lista nedan på livsmedel som är veganska och billiga att köpa hem.

Linser, alla sorters bönor, kikärtor, pasta, ris, havregryn, banan, äppe, morot, palsternacka, kålros, potatis, majs, blomkål, tomater, zucchini, krossade tomater, rödkål, vitkål, frysta ärtor, broccoli.

Livsmedlen ovan brukar oftast vara väldigt billiga hela tiden men sedan passa på att handla på dig när det är bra pris i mataffären. Ibland så finns kan man köpa frukt, bär, sallad mm till bra priser. Sedan är heller int tofu, havremjölk, mjöl, gryner mm heller särskilt dyrt och man kan baka och laga stora grytor hemma och frysa in. Ett block tofu kan jag använda till 3 rätter så då blir det ca 10kr/måltid. Se till att blanda ut med rivna morötter, kål, bönor eller linser.

Är det ex billiga bananer så köper jag på mig massor och när de börjar bli väldigt mogna så fryser jag in de, och använder till smoothies och glass. Att köpa torra linser och bönor för att koka själv är också mer ekonomiskt än att köpa färdigkokat. Vill du ha spenat eller grönkål i smoothien så är oftast fryst billigare att köpa och det gäller även majs, edamebönor och många grönsaker.

Exempel på billiga måltider:

FRUKOST: Havregrynsgröt med skivat äpple och havremjölk.

LUNCH: Pasta med sås på krossade tomater, böner/kikärtor.

MIDDAG: Linssoppa med potatis och hembakat bröd.

Länkar några veganska recept nedan som  går att göra billiga. Ta vanlig pasta istället för bovetepasta, använd vanlig potatis istället för sötpotatis osv.

Vegansk pizza
Kikärtsgryta
Pumpasoppa med linser

Stekt sallad med pasta
Vegansk pasta
Potatisröra i salladswraps

Hoppas du fick lite tips. Har ni mer bra tips på hur man kan äta vegansk kost billigt så kom med alla tips nedan? 🙂 Kram Ida

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • Hey Ida!
  Vad brukar du som vegan äta på julbordet?
  Har du några goda recept du kan dela med dig utav? 🙂
  Jag tycker du har bra känsla för matlagning, det blir alltid gott med dom recept du lägger upp. (Y)

  Ha en fin jul! 🙂

  Mathilda 2016-12-17 07:42:47 http://nouw.com/notoriousfragility
  Svara
 • Mer nya recept! 😀 Är hampapasta gott?

  linnea 2016-12-16 22:00:11
  Svara
 • Så bra tips 🙂

  Madde / ★ Livet som mamma, lärare och doula i Dalarna ★ 2016-12-16 12:27:38 http://www.saramadeleine.se
  Svara
 • Hej Ida! snart är det ju jul och man ska äta julbord tillsammans med släkten… som vegan blir det svårt att äta något, alla i min släkt är så ”gammalmodiga” och tycker att man ska äta kött och ”man får ingen näring i sig när man inte äter kött” känns ju inte speciellt kul och sitta med en egen matlåda heller, vet du något bra veganskt recept på något man skulle kunna göra och ta med sig? som något på ”biffar” ”paj” eller liknande? kram <3 <3

  Sanna 2016-12-16 09:48:13
  Svara
 • Hej bästa Ida!
  Jag har en fråga kring MSM, såg att det finns i kapselforn från holistic. Rekommenderar du det eller tycker du absolut det ska vara i pulver?
  Kram på dig.

  Linnea 2016-12-16 07:24:55
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!