RECEPT PÅ KIKÄRTSGRYTA

kikartsgryta-receptkikartor receptkikartor-gryta

God kväll mina hjärtan! Som jag berättade tidigare så träffade jag en indisk läkare i veckan som sa till mig att äta varm mat. Han rekommenderade mig även att äta mer kikärtor, ananas, morot, spenat och kryddor som gurkmeja, svartpeppar, spiskummin mm. Han sa även att jag ska försöka äta varm mat och gärna göra grytor, så då fick jag ju se till att lösa detta och koka ihop en gryta. Jag hade inga höga förväntningar på denna gryta men jag säger bara MUMS! Så sjukt god så jag måste dela med mig av receptet. Jag hade tänkt göra den helt vegetarisk men hittade lite kokt kalkon i kylskåpet som  jag var tvungen att använda så denna gången fick det bli men kalkon men går kalas att köra utan det också.

//English: Good vening my sweeties! Here is a recipe on a really tasty chickpea stew. I thought to do it completely vegetarian but found little cooked turkey in the fridge that I had to use so this time it had to be but the turkey but is party to run without it too.

Ingredienser 2 portioner: // Ingredients 2 potions:

300g kokta ekologiska kikärtor // 300g organic boiled chickpeas

170g kokt kalkon // 170g cooked turkey

1 lime // 1 lime

2 morötter // 2 carrots

400ml kokosmjölk // 400ml coconut milk

baby spenat // baby spinach

skivad färsk ekologisk ananas // sliced fresh organic ananas

Kryddor: havssalt, svartpeppar, gurkmeja, curry, spiskummin. // Spices: sea salt, black pepper, turmeric, curry, cumin.

Topping: grekisk yoghurt, kokosflingor och solrosfrön // Topping: greek yoghurt, coconut flakes and sunflower seeds.

Gör så här: Riv morötterna och fräs i smör någon minut. Addera kokosmjölk, kikärtor och pressa ner lime. Krydda och låt koka ihop någon minut. Lägg sedan ner skivad kalkon, ananas och baby spenat och låt koka ihop. Servera med en klick turkisk yoghurt, kokosflingor och solrosfrön.

Proceed like follow: Grate the carrots and sauté in butter for a minute. Add coconut milk, chickpeas and sqeeze the lime. Season and let cook for a minute. Then put down Sliced turkey, pineapple and baby spinach and cook together. Serve with Turkish yoghurt, coconut flakes and sunflower seeds.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
11kommentarer
 • Hej Ida! jag undrar hur du har gjort för att kunna börja äta mjölk igen? Har själv försökt undvika det pga av dålig hy, men saknar yoghurt och grädde:-)

  Carro 2015-06-04 00:25:11
  Svara
  • Svar på Carros kommentar.

   Ja jag gjorde en total detox på drygt 2 år då jag tidigare överdoserade. Nu funkar yoghurt och grädde då och då, men det är nog väldigt individuellt så testa att äta lite var 4e dag och se hur det känns. Kramis

   idawarg 2015-06-04 08:55:32
   Svara
 • Kan man skippa kalkonen om man vill göra den helt veggo? 🙂

  Nea 2015-06-01 18:07:47
  Svara
 • Hej Ida:) Blir inte klok på dessa kikärtor. Ska man tillaga dom för dig själva eller är det bara att slänga i dom med de andra ingredienserna direkt….TACK 😀 Jag undrar också vilken havre och kokos mjölk du använder ?

  Louise 2015-06-01 09:10:10
  Svara
  • Svar på Louises kommentar.

   Haha 🙂 Köper du kikärtor på påse som är hårda så behöver du blötlägga och koka dem. Annars kan du köpa färdigkokta. Jag kokade mina själv och det tar någon timme. Jag använde ekologisk kokosmjölk på burk. Tror det var santa maria men är inte säker. Kramis

   idawarg 2015-06-01 09:23:19
   Svara
 • Ser jättegott ut! Något varmt att att laga i regnet för en ”meat free monday”, men först fylla kylen efter en helg i Åre.

  Kram & ha en fin vecka!

  Anna - Trend o träning 2015-06-01 08:12:10 http://www.trendotraning.se
  Svara
 • Låter otroligt gott. Måste definitivt testa!
  Har även en fråga angående att utesluta mjölkprodukter. Jag äter ej gluten pga överkänslighet och är nu ombedd att utesluta mjölkprotein pga en sjukdom. Jag är egentligen en riktig sucker för kvarg och äter det dagligen. Dricker även protein i form av Holistics vassle efter träning. Äter du återhämtningsmål direkt efter träning? Vad i så fall? Har du tips på proteinrika mellanmål/snacks fria ifrån mjölk? Äter ex chiapudding, ägg osv men kommer inte upp i samma mängd protein och tycker inte att det mättar lika bra 🙂 Är risprotein och hampaprotein bra alternativ? 🙂 Undrar även om du har något bra recept på proteinrika bars fria ifrån mjölk? 😀
  Skulle vara mycket tacksam för svar 🙂 Kram Ida

  Ida 2015-05-31 23:35:25
  Svara
 • åh jag vill bara säga att du är så grym ida, du är verkligen en så bra förebild och har en så fin personlighet! Du är verkligen den bästa av alla bloggare, och så fint att du verkligen intresserar och lägger energi på och ger så bra svar till alla dina läsare! ah ville bara säga att du är grymmast!! massor med kramar till dig <3

  Sanna 2015-05-31 22:52:29
  Svara
 • SÅ GOTT! Älskar kikärtor, kan äta det som godis. Ska helt klart prova den 😀

  Marinda 2015-05-31 19:48:23 http://marinda.devote.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!