Nyttiga veganska wraps – Recept

nyttig vegan wrap recept vegan nyttig wrap receptvegan wrap nyttig receptvegan wrap recept nyttig 1nyttig vegan wrap receptvegan wrap recept potatis

God morgon mina älsklingar! Här om dagen lagade jag så galet goda veganska wraps som jag bara måste dela med mig av. Så himla enklet, gott och mättande. Måste börja laga mer vanlig potatis för det är så himla näringsrikt och innehåller även bra med protein. Det här var en perfekt middag efter benpasset jag körde i sönadgs. Berättar mer om det imorgon. Men riktigt kul att vara igång med styrketräningen igen men lite jobbigt idag dock då träningsvärken kom som  ett brev på posten. Haha. Alltid värst 2 dagar efter i benen!

Men nu till receptet.

VEGANSKA WRAPS MED POTATISRÖRA

Ingredienser:
600g ekologisk potatis
1/2dl fryst ekologisk majs
ca 200g krossade tomater
1/2 pressad citron
färsk basilika, örtsalt, peppar

Gör så här: Ångkoka potatisen och majsen. Har man ingen ångkokare går det bra att koka. Blanda ihop krossade tomater, pressad citron, basilika, örtsalt och peppar. Rör sedan ner potatis och majs. Servera på ekologisk romansallad och ät som wraps/båtar.

Receptet ovan räckte enbart till mig 🙂 Det är en stor portion men när man äter vegansk mat så behövs stora portioner så bli inte rädd för mängden.

Läs också:
Enkel vegansk lunch – Recept
Blåbärspaj vegan – Recept

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
24kommentarer
 • Ser mycket gott ut! Och så få ingredienser.

  I blame Paris 2016-09-06 19:41:59 http://www.iblameparis.com/
  Svara
 • Hej Ida! Detta receptet är mycket likt ett recept som jag brukar använda mig utav! Ifall du skulle vilja testa den andra varianten som jag har hittat på youtube så lämnar jag länken här: https://youtu.be/7pH2UKNAgNA 🙂 Supergott!

  Lovisa Dennolf 2016-08-27 16:04:10
  Svara
 • Testade det igår och det var såå gott! btw älskar din blogg och även din kanal jätte mycket!!<33

  Caroline Velásquez 2016-08-27 10:19:30
  Svara
 • ÅHHHH!!! ska testa att laga detta i eftermiddag. Ser oerhört gott ut! 😀

  Nathalie 2016-08-25 11:58:26
  Svara
 • Hej! Vart lägger du upp matdagböckerna som du talar om i videon under det här inlägget? 🙂

  Natasha Montes 2016-08-23 22:59:30
  Svara
 • Jag älskar potatis, bästa livsmedlet! Ska helt klart börja äta mer potatis. Har precis utbildat mig inom idrottsnutrition och fick se en bild som jämförde mängden potatis man kan äta för samma mängd godis. Sjuka mängder man kan trycka i sig! Dock är det allra bäst att äta kall potatis, då mycket av sockret har rekristalliserats till resistent stärkelse, som är mumma för tarmfloran.

  FIT by Emma Hå 2016-08-23 21:38:07 http://fitbyemmaha.com
  Svara
 • Hej! Har en fråga jag hoppas du kan svara på. Eller snarare ge tips kring! Jag får väldigt lätt ont i magen, misstänker magkatarr. Haft det så några år nu och igår när jag började jobba efter semestern kom smärtan som ett brev på posten. Hade väldigt mkt att göra så jag vet att det beror på stress. Ska verkligen försöka stressa mindre men jag undrar hur jag annars kan förebygga magontet? Med kosttillskott alltså! Finns det något jag kan ta varje dag?

  Sandra 2016-08-23 20:17:59
  Svara
 • Ser såå gott ut!

  Alexandra 2016-08-23 19:46:32 http://nouw.com/alexandra_wiberg
  Svara
 • Vad tycker du om bönpasta? tex Risentas och A la eco.

  Caroline 2016-08-23 19:21:47 http://blackmary.blogg.se
  Svara
  • Svar på Carolines kommentar.

   Bra men tyvärr gillar inte min mage för mycket av det så brukar blanda ut med ex ris eller bovetepasta 🙂

   idawarg 2016-08-23 20:00:09
   Svara
 • Såg på din snapchat när du gjorde det där, ser riktigt gott ut! ??

  Linda 2016-08-23 15:46:19 https://m.youtube.com/user/Christal529
  Svara
 • Bra med protein? 1,8 g/100 g icke fullvärdigt. Ok att du äter vegankost, men det du säger får ju gärna stämma överens med verkligheten också.
  Dåligt med näring skulle jag också säga, går ju inte att jämföra med kött, ägg, inälvor tex.
  Du får äta hur du vill, men unga läsare som ser dig som förebild kan väldigt enkelt utveckla näringsbrist om de tror att de mest näringsrika livsmedlena är potatis och banan…
  Matkalkyl har en funktion där du söker livsmedel och får fram näringsinnehållet.

  Anna 2016-08-23 13:38:34
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Bra Anna. Många bloggare hävdar ofta att potatis, broccoli och andra grönsaker skulle innehålla ”en massa” protein trots att en enkel googling snabbt bevisar att fallet inte är så. Jag gillar Idas blogg och recepttips men jag förstår inte varför man ska påstå sådant som inte stämmer. Skriv i så fall att måltiden är god och näringsrik men utan att skriva ”en massa protein”. Det är tråkigt när det är så i och med att man förlorar förtroendet för bloggaren.

   Mikaela 2016-08-24 20:46:29
   Svara
   • Svar på Mikaelas kommentar.

    Om du läser igen så står det bra med protein och inte massa protein. Potatis innehåller bra med protein och i den mängden jag äter så får man i sig bra med protein som räcker om man får i sig tillräckligt med kalorier från ex kolhydrater så man inte behöver använda proteinet till energi utan att kroppen istället kan ta upp proteinet. Så den här måltiden är både näringsrik och innehåller bra protein.

    idawarg 2016-08-25 10:04:45
    Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Läs kommentaren från Victoria nedan, håller med henne i allt. Du borde även kolla in The China Study. Hur mycket protein behöver vi egentligen? Hur många könner du som lider av proteinbrist? Om unga människor följer min kost så tror jag att de kommer få i sig betydligt mer näring, mindre gifter, ha mindre sjukdomar och må mycket bättre än om de skulle äta kött, ägg och inälvor.

   idawarg 2016-08-23 20:05:12
   Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Sant, 100 gram potatis är inte fullvärdigt, MEN nu är det ju inte så att hon bara äter 100 gram potatis, utan portionen är lite större ä så, OCH tillsammans med de andra ingredienserna får hon i sig otroligt mycket näring och protein! Man behöver mindre protein än man tror och det är farligt att få i sig för mycket (vilket i stort sett alla får). Kött, ägg mm försurar kroppen (vilket har hemska bieffekter), förstör våran miljö mm, därför borde man inte rekommendera det till folk. Animaliskt protein är grunden till alla sjukdomar, läs ”the china study” t. ex. En matkalkyl säger ingenting om kroppens upptagningsförmåga av olika livsmedel. Animaliska livsmedel tar mycket energi av kroppen att bryta ner, innehåller kemikalier, gifter och antibiotika som hämmar vårt upptag. B12 är ett bra exempel på detta, många som äter animaliskt har brist, varför? Jo för att dem får i sig antibiotika (som är bakteriedödande) genom köttet dem äter, ett mycket stort problem då B12 bildas av en bakterie. Kalciumbrist är också vanligt, varför? För att våra kroppar är försurade och kroppen använder upp allt för att försöka göra kroppen mindre sur. Magnesuimbrist också vanligt, folk äter för lite grönsaker, frukt. Jag kan dra fler exempel om varför en vegankost är bättre näringsmässigt men det gör jag inte, det finns så mycket att läsa på. Unga personer är vår framtid, dem kan påverka våran miljö vi lever i, hålla sig hälsosamma, förebygga sjukdomar. Ida är en perfekt förebild för detta.

   victoria 2016-08-23 17:49:29 http://rawvegan.se/
   Svara
   • Svar på victorias kommentar.

    http://www.kostdoktorn.se/veganbibelns-fall

    Menar du att evolutionen inte stämmer?
    Vi är ett omnivort djur som äter både vegetabilier och kött. Är man det minsta källkritisk så får man lätt fram forskning på att vi inte alls blir försurade av den kost vi ätit i miljoner år. Odling däremot, d har vi inte ens gjort i femton tusen år, vilket är en otroligt kort tid i vår historia, därför är vi inte anpassade att äta grödor och spannmål. Du behöver inte läxa upp mig tack, jag vet att människan inte är en produkt av idag, utan en produkt av naturligt urval och hur vi ätit hela vägen.

    Anna 2016-08-23 21:14:04
    Svara
    • Svar på Annas kommentar.

     Jag skulle vilja tipsa om 3 dokumentärer
     1. Forks over knives – Hur vårt val av mat påverkar vår kropp
     2. Cowspiracy – Hur vårt kostval påverkar miljön och klimatet
     3. Earthling – Hur vårt kostval påverkar andra arter på vår planet

     Ida du är bäst!

     Hanna 2016-10-18 21:14:24
     Svara
    • Svar på Annas kommentar.

     Du får tro vad du vill och äta vad du vill. Jag håller mig till veg kost. Rekommenderar dig dock att läsa The china study och få en annan input

     idawarg 2016-08-24 12:44:19
     Svara
   • Svar på victorias kommentar.

    Jag kunde inte sagt det bättre själv! Tack snälla fina du och jag håller med dig till 100%. Läser The China Study nu och den är grymt bra! Alla borde läsa den! <3

    idawarg 2016-08-23 19:59:06
    Svara
 • Hej har en fråga som jag skulle bli jätteglad om du ville svara på.
  jag har fött två barn och min kropp är självklart inte som förut. Har fortfarande ett lågt BMI men fettet sitter endast runt magen och inget på rumpan. Har heller inga muskler kvar och är väldigt svag. Jag har nu köpt ett gymkort och ska ta tag i detta! Men hur gör jag för att bli av med fettet runt magen och samtidigt bygga muskler? Ska jag äta mycket mat så jag bygger muskler eller ska jag ligga på underskott så jag bränner fett?

  Skulle bli oerhört tacksam om du ville hjälpa mig med denna fråga. Tack och kram

  Sara 2016-08-23 11:00:39
  Svara
 • Potatis innehåller mer näring och är nog nyttigare än många tror men stt säga att det är så himla näringsrikt är väl lite fel? Potatis innehåller en del c-vitamin, kalium och fiber men det är ganska lite näring om man jämför med annat som anses näringsrikt. Och vad menar du med att det innehåller bra med protein? Mängden per 100g är ju inte speciellt mycket men om man räknar per kalori så är det kanske en del… Och den innehåller väl inte fullvärdigt protein?

  Undrar bara hur du tänker. Jag äter själv mycket (kokt) potatis för att jag tycker det är gott och för att jag får bra mättnadskänsla plus att det är snällt mot min mage så om det även är så näringsrikt som du får det att låta så är det ju bra:)

  Ida 2016-08-23 10:50:58
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!