Pumpasoppa med linser – Recept

soppa vegan pumpa pumpasoppa recept vegan soppa pumpasoppa pumpa recept nyttig

God morgon gooood morgon! Hoppas ni mår toppen! Jag mår strålande, tack för att ni frågade! Är uppe med tuppen och har precis yoga lite och ska snart iväg till kontoret för jobb. Vill bara säga tack för all fin feedback om Welloteket som ni kommenterar och mailar. Det värmer verkligen att höra ♥

Men idag tänkte jag dela med mig av mitt favoritrecept för tillfället. I vintras åt jag sååå mycket soppa men sedan under sommaren så var jag inte alls sugen. Jag trodde jag hade tröttnat men jag tror det har med vädret att göra för så fort det blivit lite kallare nu så blev jag sugen på soppa igen. Pumpa/sötpotatissoppa är min absoluta favorit. Så lätt att göra, nyttigt och helt veganskt. Ni hittar receptet nedan.

RECEPT PUMPASOPPA MED LINSER

Ingredienser:
– 1 stor sötpotatis
– ca 3-4 dl hackad pumpa
– 1/2 pressad citron
– 1/2 grönsaksbuljontärning
– färsk basilika
– ca 3-4dl vatten beroende på hur tjock man vill ha
– ca 1 dl kokade linser

Tillbehör: Pumpafrön och bovete/majskex. 

Gör så här: Skala och skär pumpa och sötpotatis i små bitar. Koka upp sötpotatis, pumpa, buljongtärning, vatten och färsk basilika under lock i ca 8 min (tills potatis och pumpa blivit mjuk). Mixa ihop det med linser och pressad citron till en slät soppa och toppa med pumpafrön. Jag åt min med bovete/sötpotatiskex. Hade  önskat att jag hade hummus eller avokado som pålägg men får ta det nästa gång. Smaklig måltid!

Läs också:
– Nyttiga veganska wraps
Glutenfri granola

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
 • Åh låter jättegott! Snälla Ida kan du göra en video på när du lagar den här? ?

  Linda 2016-10-12 18:56:12
  Svara
 • Vilken typ av pumpa använde du? 🙂

  Caroline 2016-10-11 22:44:08
  Svara
  • Svar på Carolines kommentar.

   Just här hade jag fryst pumpa, vet ej vad det var för sort för det stod bara pumpa. Men butternutpumpa är supergott att göra på 🙂

   idawarg 2016-10-12 08:31:50
   Svara
 • Åå så gott det ser ut! Skulle vilja testa men är osäker på hur man skalar själva pumpan…? Kan du inte göra en video när du gör soppan eller om du gör det när du vloggar?? Bästa bästa blogg o youtube!! 😀

  Clara 2016-09-21 21:22:02
  Svara
 • Det där låter ju supergott! Måste testa 🙂

  Amanda 2016-09-21 19:11:40 http://amandafelicia.com
  Svara
 • Hej!
  Jag har länge funderat på att bli vegetarian, men det är en sak som stoppat mig som du kanske skulle kunna hjälpa mig med? Jag har svårt med vad jag kan äta istället för köttet. Jag vill absolut inte köpa halvfabrikat som man bara värmer för det känns inte alls nyttigt eller hälsosamt. Men vad kan man ha? Bönor är inget min mage gillar då den svullnar upp och jag får ofta jätteont. Kikärtor tycker jag smakar lite mjöligt.. Är tofu bra eller är det också halvfabrikat? Hade blivit jätteglad om du kunde hjälpa mig med detta!
  Kram Moa <3

  Moa 2016-09-21 16:27:47
  Svara
 • här vill jag insert en emoji med hjärtögon!!

  ISA 2016-09-21 16:20:22 http://isabyl.devote.se
  Svara
 • Spännande recept!
  Testat pumpasoppa bara en gång för länge sedan. Och gör då och då linssoppa 🙂
  Detta måste jag testa någon gång! Verkar som en perfekt ”höstsoppa! 🙂

  Caroline 2016-09-21 12:08:28 http://blackmary.blogg.se
  Svara
 • Hej Ida!
  Kan du snälla hjälpa mig, jag vill stärka min bål men vet inte hur jag ska göra det på bästa och mest effektiva sättet. Ska jag köra med eller utan vikt? Många eller få reps och set?
  Ha det så bra, kram Lovisa 🙂

  Lovisa 2016-09-21 08:15:12
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!