ÅNGKOKAD LAX MED ROTFRUKTER, GRÖNSAKER & HUMMUS

Igår lagade jag världens godaste middag. MUMS säger jag bara. Det blev ångkokad lax med rotfrukter, ångkokade grönsaker och egengjord hummus.

Ingridienser: Laxfilé, 1 morot, 1/2 rödbeta, 1/4 sötpotatis, grönkål, paprika, zucchini och purjolök.

Gör så här: Skär rotfrukter och grönsaker i valfria storlekar och lägg in allt inkl. laxen i ångkokaren. Lägg upp på tallrik och pressa en citron och krydda med havssalt och servera med en stor klick hummus. (Recept på den kommer imorgon).

Har man ingen ångkokare så går det självklart att använda ugnen.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Hej, först vill jag bara säga grym blogg med massa inspiration om både god mat o träning! 😀
  Sen har jag två små frågor, den första är att jag funderar på att testa gluten och mjölkfritt o någon vecka för att se om kroppen blir o må bättre, men undrar vart man kan hitta tips om bra saker att äta istället för t.ex smör och dylikt 🙂
  Den andra frågan är, jag äter inte mycket rött kött alls, då kag inte tycker om det, men undrar om man går miste om massa proteiner och hur man kan få i sig dom istället? 🙂
  Tacksam för svar! 😀

  Sofie Svensson 2013-12-10 08:23:00
  Svara
  • Svar på Sofie Svenssons kommentar.

   Hej Sofie och tack snälla för din kommentar! 🙂 Det kan du hitta på min blogg 🙂 Alla mina recept sedan 1 år tillbaka är gluten och mjölkfria och här –> http://nyheter24.se/modette/idawarg/2013/10/14/hur-ater-man-mjolk-glutenfritt-vad-ersatter-man-det-med/#comments hittar du ett inlägg om vad du kan ersätta mjölk och gluten med 🙂
   jag har inte ätit rött kött på flera år utan håller mig till fisk, skaldjur, ägg, nötter och andra vegetariska substitut. Man behöver absolut inte äta rött kött för att få i sig tillräckligt med protein.Kram Ida

   idawarg 2013-12-10 13:40:00
   Svara
 • Kommenterade din blogg med anledning av ett inlägg du gjort ang protein och istället för att svara på kommentaren så är den borttagen. Är man en hälsomedveten PT dessutom så bör man väl kunna ge ett svar?
  Det säger en del om dig och den kunskapen du vill påskina. Sista gången jag läser din blogg. /Någon som kan mer om hälsa och mat än dig tydligen

  D 2013-12-09 23:59:00
  Svara
  • Svar på Ds kommentar.

   Hej D! Ojoj nu känner jag att jag inte alls hänger med? Väldigt tråkigt att höra. Vilka kommentarer? Har helt missat dem?

   idawarg 2013-12-10 08:11:00
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!