HUR BLIR JAG AV MED FETTET PÅ LÅREN?

Hej Ida! Jag tror detta är första gången jag kommenterar här, så måste säg hur grym blogg du driver. Fantastisk!
Jag har en liten fråga som du kanske kan hjälpa mig med. Jag har länge försökt bli av med fett på låren. Jag är väldigt liten och smal men vältränad. MEN mina lår passar verkligen inte in på min kropp anser jag. De är helt enkelt för stora. Det ”stora” partiet är på höfterna och innerlår. Jag har ätit rätt onyttig för ett tag sen och det har lagt på sig nu. Hur ska jag träna för att bli av med detta? Vet att man ej kan ”punktbränna” men vad ska man göra i en sådan här sits? Börjar känna desperation och vill inte utveckla ätstörning för att kunna nå mina mål…

SVAR: Hej tjejen och tack snälla 🙂 <3 Du har helt rätt, det går inte att punktförbränna och vi alla lägger på oss fett på olika ställen.

Tycker du ska börja med att kolla över kosten och byta ut snabba kolhydrater mot långsamma kolhydrater och jag rekommenderar alltid att äta en glutenfri kost då gluten gör mer skada än nytta för dig. Sedan skulle jag rekommendera en kombination av styrketräning och konditionsträning. Cirkelpass är grymt! Du hittar en superbra pass på filmen nedan 🙂

Sedan tycker jag att du är alldeles för hård mot dig själv. Det är inget fel att ha mål med utseendet men att säga så dumma ord om sig själv och om din kropp som gör att du kan leva i denna fantastiska värld varje dag är bara dummt och kommer precis som gluten göra mer skada än nytta. Börja tänka positova fina tankar om dig själv varje dag istället så kommer du må mycket bättre och ha roligare på vägen mot dina mål.

Kör hårt! Kram <3

[youtube id=”wcdvW-YuyGs”]

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Hej Käre Ida! Jag älskar och läsa din blogg samt du har grym och snygg kropp och gillar dina träning.. 🙂 Jag har en liten fråga jag med. Hur tränar man snabbt och bra sina höfter, lår, rumpa, och mage hemma utan träningsredskap? Kan du ge lite tips 🙂

  Jenny 2013-12-12 08:25:00
  Svara
 • Hej Ida! Jag vill bara berätta att jag ställde en fråga till dig i augusti (tror jag) som handlade om att jag hade börjat träna och ändra mitt sätt att äta, men att inget hänt på vågen. Du sa, bland annat, att jag skulle ge det tid. I skrivande stund så har jag gått ner över 8 kilo med hjälp av styrketräning och bra mat och jag är snart normalviktig. Ville bara berätta det! Att det var som du sa: det är bara att fortsätta kämpa och låta det ta sin tid så kommer det. Kram!

  Sofie 2013-12-07 10:56:00
  Svara
 • Hej, jag vill börja med att din blogg är helt fantastisk. Jag tränar själv och alltid innan och efter träning läser jag din blogg för inspiration! Till min fråga, som sagt jag tränar väldigt mycket själv men hur förbränner man mest kalorier? Är det inom styrketräning eller löpning/crosstrainer? Jag har en väldigt tränad kropp, brukar värma upp med 30 – 40 min crosstrainer sen styrka på det men jag vill uppnå det målet då jag har lite underhudsfett så mina muskler syns. Jag har alltså fortfarande lite ”hull” på kroppen. Jag är medveten om att man bör ligga på ett litet underskott av kalorier också.
  Sedan har jag faktiskt en fråga till, hur mycket behöver man vila egentligen?

  Ha en fantastisk dag!
  Alexandra

  Alexandra Jacobsson 2013-12-05 08:41:00
  Svara
 • Hej! jag har ett stort problem – mina vader. Jag har aldrig, inte ens då jag vägde 20 kg mindre än idag (runt 50) kunnat ha gummi-/höst-/vinterstövlar för att de helt enkelt är för stora och inte får plats (framförallt inte om jag har byxor på mig vilket kan vara ganska så bra haha). Finns det någon form av konditionsträning/fettförbränning som INTE belastar vaderna så mycket? Förutom simning då jag får panik av vatten över midjan..
  Förutom det rent praktiska så vore det ju kul att rent estetiskt få bättre balans då mina lår/min kropp i övrigt, inte alls matchar med storleken på vaderna.

  Petra 2013-12-04 23:15:00
  Svara
 • Hej Ida! Gillar verkligen att du svarar på så många läsarfrågor och här kommer en från mig!

  Jag är en glad tjugo-årig tjej på 174 cm över marken och 58 kg. Har alltid varit smal och kunnat äta vad jag velat. Har även en sund relation till all typ av kost, mat och träning. Äter bra mat – älskar grönsaker, frukt och tycker om att träna upp till tre ggr i veckan men har en förkärlek till godis och chips. Nu låter det som att jag äter mängder och så är det inte men hoppas du förstår =) Folk brukar säga till mig att jag måste lägga ner det för jag kommer att bli överviktig när min kropp slutat växa helt och jag blivit lite äldre men det har inte händ än och min fråga är: 1. Borde jag sluta med det och hur? 2. Kommer min höga förbränning att sluta någon gång som vissa säger så att jag börjar gå upp i vikt? Är ju ändå 20 år 🙂 Vet att det är rätt många som har detta lyxproblem så det vore kul att höra hur du ser på saken! Kram Therese

  Therese 2013-12-04 23:03:00
  Svara
 • Hej Ida! Jag är en tjej som tränar 4-5 dagar i veckan och äter bra, har gjort det sen april och jag har fått väldigt tydliga resultat överallt och mår verkligen super! dock så får jag inte fram dom där magmusklerna jag vill. Jag tränade väldigt mycket kondition fram till hösten men nu har det mest blivit styrketräning och tränar magen ungefär två gånger i veckan. Har kanske fortfarande lite fett på magen men är fortfarande smal och har en platt mage behöver man verkligen ha 0% fett för att få magmusklerna att synas? Borde jag köra mer kondition eller fokusera mer på kost? Vad tycker du? Tack så mycket för en grym blogg, otroligt kul att läsa den 🙂

  vicky 2013-12-04 19:59:00
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!