BÄSTA MATSTÄLLENA I STOCKHOLM

Det här är en öskerubrik av många så därför tänkte jag tipsa om mina absoluta favoritmatställen i Stockholm.

– DOCTOR SALAD. Det här är ett ställe man inte får missa om man är i Stockholm och har en passion för nyttig, ren mat. Stället drivs av 2 härliga tjejer som vet vad de pysslar med. Allt är gluten- och komjölksfritt och det är perfekta stället att ta en frukost, lunch eller smoothie. Min favorit är Lyxlådan och den gröna smoothien med avocado i (vet ej ved den heter)

– HOTEL DIPLOMAT. Här hittar du en grym frukostbuffé. Så mysigt och lugnt att sitta här.

– ECOIST. Här är allt ekologist, mjölk- och glutenfritt. Väldigt gulligt ställe som är mysigt att sitta på. Här hittar man lunch, mellanmål, fika. Förutom färdiglagad mat så kan man också shoppa hälsokost med sig hem i deras lilla butik. Mina favoriter här är Råkostsallad med lax och den veganska cheescake.

– THAI HOUSE. Här har jag ätit många middagar. Finns på flera ställen runt om i Stockholm. Hit ska man gå om man vill ha grymt god och fräsch thaimat, snabbt och till ett bra pris. De serverar även sushi. Min favorit är wookade grönsaker med kyckling och cashewnötter.

– EAST. En grym restaurang mitt på Stureplan som serverar asiatisk mat i alla dess former. Kostar lite mer men är absolut värt priset. Min favorit här är julbordet 😀 Haha på det serveras alla deras rätter. Nej men allt jag testat här är gott så kan inte välja.

– ÖSTERMALMSHALLARNA. Här hittar du en uppsjö av bra mat och lunchställen. Mina favoriter här är Tysa Mari där man kan sätta ihop sin egen sallad av bra råvaror och äevn Planet Food där man kan beställa glutenfri wrap med grönsaksjuice.

– PANINI. En kjedja som finns överallt i Stockholm. Här hittar man prisvärd lunch för take away. Min favorit är den nya Bentolådan med lax, sötpotatisnudlar, avokado mm.

– THELINS KONDITORI. Är man ute efter ett barnvänligt café att äta lunch eller fika på så tycker jag man ska besöka Thelins konditori. Finns ett i Fältöversten på Karlaplan och ett på Fridhemsplan. Jag brukar gå hit för ja älskar deras räksallad.

– WAGAMAMA. Har precis upptäckt detta ställe. De har supergod och fräsch asiatisk mat och kan göra glutenfria alternativ. Har inte hunnit skaffa mig någon favorit än. När jag har käkat på plats så har allt varit grymt men tog take away en dag och det var inte alls bra så rekommenderar att äta på plats.

– VAPIANO. Det är som en snabbmatskjedja fast med Italiensk mat. Här kan man välja på Pasta, pizza eller sallad. Min favorit är min egen ihopsatta sallad med 2 portioner kyckling och 1 portion scampi med parmensan. Perfekt ställe att hoppa in på för en spontan middag. OBS! Är ganska lång kö runt 7-9 fredag och lördag.

Jag rör mig ganska mycket kring Östermalm så därför ligger också många av ställena där. Men är de några andra Stockholmsbor som kan tipsa om bra matställen på andra stadsdelar så är ni mer än välkomna? 🙂

1. Doctor Salad. // 2. Vapiano. // 3. Panini. // 4. Wagamama.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Åh översta salladen såg ju hur god ut som helst!

  Kashaya 2013-10-27 18:18:00 http://kashaysblogg.blogspot.com
  Svara
 • Hej Ida! Jag var bara för några veckor sen på wagamama. Blev matförgiftad, så var försiktig! Kram

  FOREVERFIT 2013-10-27 14:58:00 http://www.foreverfit.se/
  Svara
 • Heej, jag har en liten fråga om kaloriintag!
  När typ ”nollställs” kaloriintaget? Är det när man har sovit typ i 8h eller är det typ 00:00 ?

  Maria 2013-10-27 08:14:00
  Svara
 • Jag läser nu boken du tipsade om, den om gluten och mjölk. Och där står det hela tiden att man inte kan äta havre, stämmer det? Tänkte då jag vet att du nämnt att man kan dricka havredryck och även äta glutenfria havregryn. (I boken nämns inte glutenfria havregryn)
  Det samma gäller även bovete, där det står i boken att många inte tål det heller, borde jag som nu testar att äta gluten och laktosfritt sluta med bovete då också?

  Lina 2013-10-27 06:40:00
  Svara
 • vilken är ditt favoritkött och favoritfisk? 🙂
  Favorit sallad? 🙂
  Tips på snabb mat efter träning? 🙂
  Är c-vitamin brustabletter bra?
  www.raawhr.blogg.se

  Lisa 2013-10-26 17:02:00
  Svara
 • Kungshallarna, finns mycket att välja mellan och jag som är förtjust i grekisk mat brukar välja grekiska kolgrillen. Lax souvlakin (utan friterad potatis) är favoriten man får även ett grönsaksspett med grillade grönsaker till, en sallad och brukar beställa extra tsatziki 😀

  Arw 2013-10-26 13:53:00
  Svara
 • Grymma tips! 🙂
  Skulle dock å det bestämdaste avråda från scampi, med tanke på miljön 🙂

  Lina 2013-10-26 11:13:00
  Svara
 • Gillar Icha icha i Mood-gallerian som har god och fräsch asiatisk mat som man får komponera ihop lite som man själv vill 🙂

  Ida 2013-10-26 10:59:00
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!