NYTTIGA KIKÄRTSPANNKAKOR MED GUACAMOLE – RECEPT

Vet inte vad som har flugit i mig men jag har den senaste tiden kännt för att minska på min köttkonsumtion och äta mer åt det vegetariska/veganska hållet. Rött kött äter jag i och för sig nästan aldrig men fisk, skaldjur, ägg och kyckling äter jag. Kommer fortsätta med det då min kropp behöver proteinet men kommer försöka inspireras och laga några vegetariska måltider under vecakan.

Igår testade jag att laga kikärtspannkakor och det var så gott och så enkelt och helt komjölk- och glutenfritt. Måste bara dela med mig av receptet.

KIKÄRTSPANNKAKOR 1 PORTION

Ingredienser: 100-150g ekologiska kokta kikärtor, 2 ekologiska ägg, 1 msk ekologisk tomatpuré, 1 tsk torkad basilika, havsalt, peppar.

Gör så här: Mixa alla ingredienser i en skål med stavmixer. Stek små plättar i kokosfett. Jag gjorde för stora i början och blev därför svårt att vända till fina pnnkakor och de ramlade isär. Men när jag gjorde mindre gick det topp.

Servera med guacamole gjord på avocado, en klick havregurt (vanlig yoghurt om du inte är överknslig för mjölk) pressad vitlök och örtsalt.

Jag hade en sallad till på babyspenat, körsbärstomat, röd paprika, fårost, gurka, balsamvinäger och Olivolja med Citronsmak.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • […] 2. Var på en härlig förmiddag på Yasuragi och käkade sushilunch med fina Shirin. // 3. Lagade kikärtspannkakor för första gången. // 4. Träffade min Dan och hans nya familjemedlem […]

  MIN VECKA PÅ INSTAGRAM | Ida Wargs träningsblogg 2013-04-28 09:00:27 http://idawarg.chic.se/min-vecka-pa-instagram-6/
  Svara
 • Kul att du vill börja äta mer vego! 😀 Sen undrar jag bara, du säger kroppen behöver proteinet? men det finns ju jättemycket vegoprodukter med bra proteinhalt. Jag är vegan själv och har t.ex. Kung Markattas osötade jordnötssmör – 30g protein/100 g. Veggi’s sojafärs och sojastrimlor – 52g protein/100g. Röda linser – 26g/100g, gröna linser 24g/100g. För att inte nämna kikärtor som du ändå har med här som ligger väl på ca 20g/100g. Sen finns det ju hur mycket bönsorter som helst som ligger väl på ca 20-25g, som man kan variera hur mycket som helst. 🙂 Så proteinet lär ju inte va några problem utan kött?

  En kul inspirationslänk ;p http://veganbodybuilding.com/

  Nellie 2013-04-26 10:28:00
  Svara
 • Jag måste bara fråga några saker som jag har funderat på väldigt länge..
  1. Vad tycker du om drycken Celsius? Tror du att den hjälper till att förbränna fett om man dricker den innan ett träningspass?
  2. Vad anser du vara bäst att äta om man är ute efter viktminskning, Vanliga mejeriprodukter dvs. med naturliga fetter? eller light-produkter som har tillsatta ämnen i sig? Alla säger olika, så jag är väldigt kluven!

  Vore väldigt tacksam för svar!
  Grymt bra blogg!

  Victoria 2013-04-25 18:15:00
  Svara
 • Hej Ida!
  Vill bara säga att jag älskar din blogg, så motiverande!

  Jag är en tjej son tränar och tänker på vad jag äter, men ingenting händer… Och igår var jag inne på fitnessgurus hem sida, och hittade deras ”one heat” fettförbrännare, vet du något om den och om det funkar osv… Är det naturliga tillskott i..
  Svara gärna!
  Kram

  Linn Sundberg 2013-04-25 15:33:00
  Svara
 • Jaa vad kul att du har blivit mer intresserad av vegetarisk/vegans mat! Äter själv mycket av det och det ska bli så himla kul att se vad för bra tips du har på nyttiga och proteinrika köttfria måltider 😉

  Pia 2013-04-25 14:27:00
  Svara
 • Jag brukar ha i en en halv burk creme fraiche, ägg, en massa vitlök, färska örter, och maizena! typ 1 msk, så hålls biffarna ihop!

  Kiri 2013-04-25 11:59:00
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!