VARFÖR SMOOTHIE BOWL?

Recept på denna smoothie bowl hittar ni här!

God morgon älsklingar! Flera har undrat varför man äter sin smoothie i en smoothiebowl istället för att dricka den. Här kommer mina 3 anledningar…

1. När man tuggar maten frisätts enzymer som hjälper till att bryta ner maten. Därför kan det vara bra att även tugga sin smoothie om man dricker den så man inte får ont i magen och blir uppblåst. Äter man sin smoothie i en bowl med topping så tuggar i alla fall jag automatiskt. 

2. Det är så mycket godare tycker jag! Att toppa med något krispigt är så himla gott och man kan njuta längre av smoothien. När jag dricker så sörplar jag i mig den på typ 1 min och det Blir inte direkt någon mindful eating. 

3. Det är mycket finare! Jag älskar verkligen när maten är vacker och njuter mycket mer av den. Kanske bara jag? haha men vacker mat smakar mycket godare i min mun. 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Alltså älskar smootie skålar!!!!<33

  Frida 2017-10-20 08:14:03 http://fridakm.devote.se
  Svara
 • Jag har börjat äta det mesta i djup tallrik och med sked. Så mycket godare ju.

  Hanna 2017-10-19 22:51:05 http://hannafialotta.blogg.se
  Svara
 • Jag måste börja äta smoothies igen, slutade för ett tag sedan. Så dumt egentligen för jag märker att magen mår bättre med smoothie 🙂

  ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★ 2017-10-19 21:03:00 http://www.saramadeleine.se
  Svara
 • Detta var ny info för mig men jag äter/dricker ofta smoothis och bowls, jag har även ofta citron i min dryck. Nu senast berättade min tandläkare att det syntes små områden med frätskador på mina tänder. Hon menade att det blev allt mer vanligt iom alla juicer, bowls etc där frukten/bären krossas. För mycket dyra för emaljen helt enkelt. Har ni också drabbats?

  Linn 2017-10-19 10:52:51
  Svara
  • Svar på Linns kommentar.

   Är det verkligen någon skillnad mellan om bären krossas innan eller inte? Tänker att dom ändå krossas i munnen när man tuggar dom? När jag var yngre gnällde tandläkaren alltid på juice och frukt (alltså vanlig, ickekrossad frukt), så frågan är ju om vi äter mer sådant idag? Det jag vill minnas är att man inte skulle småäta och man skulle inte äta något surt nära inpå man borstade tänderna, då skulle det vara ”lugnt”.

   Therese 2017-10-19 12:14:39 http://theresewiksten.se
   Svara
 • Tre bra anledningar

  madelein 2017-10-19 09:16:15 http://www.madelein.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!