PROTEIN SMOOTHIE BOWL – RECEPT

smoothie-bowlsmoothie-bowl-1hampaprotein

Boosta din smoothie med extra protein –> HAMPAPROTEIN

God morgon mina hjärtan! Startar dagen med den här underbara smoothie bowlen fylld med näring. Älskar att äta mina smoothies då det både är bättre, godare och mer mättande än at dricka dem. Det är nämligen så att när man tuggar så aktiveras ett enzym som bryter ner maten så att toppa smoothien med lite musli, bär, frukt eller annat är toppen!

För att få byggstenar till musklerna och för att få en bättre mättnadskänsla så är det verkligen grymt bra att boosta smoothien med proteinpulver. Ett av mina favoriter är det här hampaproteinet. Hampaprotein är helt naturligt utan tillsatser, innehåller alla essentiella aminosyror och även bra fetter som Omega 3. Hampa smakar inte så mycket och tycker det flyter in bra i de flesta smoothies.

RECEPT PROTEINSMOOTHIE BOWL

Ingredienser:
2 bananer
1 skopa –> hampaprotein
massa babyspenat
1-2 dl havtorn
En skvätt vatten

Amaranthpuffar
–> Ekologiska gojibär

Gör så här: Mixa ihop och toppa med amaranthpuffar och gojibär (var noga med att de är ekologiska då goji annars är väldigt besprutade).

(Länkarna i inlägget är reklmlänkar till min egen webshop)

Läs också:
Fruktsallad
Chiapudding choklad

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Hej Ida 🙂 Jag älskar din fina blogg!
  Jag ska till Stockholm nästa vecka med familjen och undrar vad dina bästa tips är? 🙂 Vi har inte varit där innan så vad tycker du att vi ska hitta på? Vi ska bl a till Gröna Lund, Drottningholm, kika runt i Gamla stan, troligtvis åka någon båttur. Jag tycker Djurgården verkar så himla mysigt och vackert så vill gärna dit 🙂 Kan man hyra cykel och cykla runt där kring vattnet eller kan man bara promenera? 🙂 Var är det finast på Djurgården? Så jag vill alltså ha dina bästa Stockholmstips 😀

  Och en fråga till: Jag ska till Pierias Livs i Hötorgshallen (bästa!) men skulle också gärna vilja besöka Gryningen, är det en bra affär? Och var kan man köpa mesquitepulver i staden? 🙂

  Mvh Ellen som är tacksam för svar på alla mina frågor 😀

  Ellen 2016-07-01 09:03:19
  Svara
 • Vart köper du dina amaranthpuffar?? Det ser så himla gott ut!?

  Sofia L 2016-06-29 14:36:25
  Svara
 • Mums! Ser verkligen gott och nyttigt ut!:)

  Lovisa 2016-06-29 11:25:19 http://avlovisas.blogg.se
  Svara
 • Jag åt faktiskt en hampaboostad smoothie bowl till frukost idag 😀 Men vad jag än blandar i så blir den alltid rödlila, haha… vill kunna göra gröna och gula smoothies också utan att ha för mycket söt frukt i. Ska prova havtorn =)

  FIT by Emma Hå 2016-06-29 11:00:56 http://fitbyemmaha.com
  Svara
 • Tack för receptet! Ser kanongott ut!

  förresten! Ett tips till alla oss som gillar att träna men inte vill slösa pengar på träningsprylar. Hittat ett ställe där man gör undersökningar som ger poäng som man sedan kan byta ut mot märkesgrejer helt gratis. Craft t.ex. Man kan även köpa Le Creuset, KitchenAid m.m. http://tinyurl.com/o622tyu

  Minna 2016-06-29 10:04:22
  Svara
 • Hej Ida!
  Jag har en fråga, i dina blogginlägg ser det ut som att en stor del av din mat består av frukt och inte så mycket baljväxter och nötter frön etc. Jag undrar hur du gör för att få i dig alla essentiella proteiner? Tar du tillskott? Mvh Camilla

  Camilla 2016-06-29 08:07:51
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!