Hej mina hjärtan! Jag har verkligen snöat in mig på scones och bara älskar att både baka och äta dem. Så himla gott till en kopp te! I måndags bakade jag glutenfria pepparkaks scones som blev så goda och det tog mig totalt 15 min.
Ingredienser:
• 4 dl rismjöl
• 3 dl bovetemjöl
• 3 dl havregryn
• 0,75- 1 dl kokosolja
• 3,5 tsk bakpulver
• 1 matsked papparkakskrydda
• 1 nypa salt
• 3-4 dl mandelmjölk
Gör så här: Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Mosa sedan ner kokosoljan med händerna och blanda sedan ner mjölken till en smet. Klicka ut i önskade stora scones på en plåt med bakplåtspapper och grädda i ugnen i 10 min på 250 grader. Jag serverade mina med jordnötssmör och hallonsylt. MUMS!
–
Läs också:
• Glutenfria Lussebullar
• Glutenfri äpplekaka
• Glutenfria Scones
Hej Ida! Tack för många spännande recept, lussebullarna du gjorde blir ett måste till jul 🙂 men du, den där tävlingen om rakapparaten, när får vi reda på vinnaren? 🙂 kram!
Åh måste testa! Banan och jordnötssmör är ett annat grymt gott pålägg! 😀
Jaaa så himla gott!!! <3 <3
Kan man byta ut kokosoljan mot vanlig rapsolja tror du? 🙂
Ja det kan man nog absolut 🙂
Hej! Pepparkakskryddan som du använder har du köpt den färdig eller blandar du egna kryddor som blir denna pepparkakskrydda? Och om du köper den kan du tipsa på märke eller dylikt? kram kram.
Hej Linda! Står precis med kryddan i handen då jag bakar pepparkakor 🙂 Jag köper färdiblandad från Santa Maria 🙂 Kramis
Dina matrecept som du lägger upp, kan man laga de även fast man vill gå ner i vikt? Eller är det mat för folk som försöker gå upp?
Nej gud så klart man kan laga mina recept då 90% bara är bra och nyttigt. Allt beror ju på hur mycket du äter. Kramis