GLUTENFRIA LUSSEBULLAR – RECEPT

lussebullarlussebullar-3lussebullar-1lussebullar-4lussebullar-2

I veckan hade jag sådan galen julstämning hemma hos mig då jag drog på julmusik på högsta volym samtidigt som jag bakade årets första glutenfria lussebullar. MUMS säger jag bara! De blev så himla goda och ni måste testa dem! Nästa gång ska jag ha lite mer kokossocker i så de blir lite sötare. För mig var de söta nog men om jag ska bjuda på dem till min släkt så kommer de uppskatta dem mer om de är lite sötare 🙂

GLUTENFRIA LUSSEBULLAR

Ingredienser:
250 g havremjöl (mixa glutenfria havregryn)
250 g rismjöl
75 g smör
1 ägg
2 dl mandelmjölk (eller valfri mjölk)
0,5 g saffran
0,75 paket jäst för söt deg
2 tsk fiberhusk
1dl kvarg
1 krm salt
1 dl kokossocker

Gör så här: Smält smöret och tillsätt sedan mjölk. Se till att det blir 37 grader och häll sedan mjölk/smör över smulad jäst och rör tills det smälter. Häll sedan ner fiberhusk och låt det stå i 10 min. Tillsätt sedan saffran, salt, ägg, kvarg och sockeroch rör om. Blanda ihop havremjöl och rismjöl och lägg undan 1 dl till utbakning. Häll sedan ner mjölmixen och bearbeta degen. (Jag hade ingen bakmaskin så la min deg i en matberedare och körde och det gick toppen). Låt sedan degen jäsa i 30 min under täcke. Baka ut lussekatter och lägg på en plåt med bakpapper och sedan ska degen jäsa 30 min till. Efter jäsningen så pensla på vispat ägg och sätt i russin och sedan in i ugnen på 250 grader i ca 7 min.

Läs också:
Glutenfria SconesGlutenfri äppelkaka
Glutenfritt bananbröd

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
27kommentarer
 • Skulle man kunna byta ut kvarg mot mjölk t.ex. eller blir de en fel konsistens på bullarna?
  Och jag undrar dessutom Sandra hur mycket sreviaströ du tog istället för kokossocker eller var mängde detsamma?
  Tacksam för svar❤️

  Sara 2016-05-06 14:16:54
  Svara
 • Bakade dessa ikväll och shit vilka goda bullar!!! De kommer jag definitivt att baka om och om igen varje jul framöver…farligt farligt;D Bytte ut smör mot kokosolja och tog steviaströ istället för kokossocker (tänkte prova det för första gången, ska ta kokossocker nästa gång för att jämföra). Jättebra deg och vilka bullar! Alla i familjen tyckte om dem, och de blev precis lagom söta. Annan konsistens blir det ju om man jämför med vanliga, men äter hellre dessa tio gånger om. Tack för bra recept!! Kram kram

  Sandra 2015-12-03 20:42:40
  Svara
  • Svar på Sandras kommentar.

   Men åh vad kul att höra och jag håller verkligen med! Älskar dessa lussebullar och de bästa glutenfria jag testat 🙂 KRamis

   idawarg 2015-12-03 21:02:37
   Svara
 • Gjorde dessa igår och de blev SUPERgoda!! Hade dock inget rismjöl så bytte ut det mot majsmjöl och det fungerade utmärkt. La också till lite honung för en något sötare smak. Även min mamma (som ofta tycker att nyttiga bakverk smakar för ”nyttigt” haha) tyckte dessa var fantastiska så tack för ännu ett grymt recept 🙂

  Kram!

  Elsa Nilsson 2015-12-03 19:01:15
  Svara
 • Hej! Jag bakade dessa supergoda lussebullar, men som du skrev blev dom lite för klena i smaken för mina nära och kära. Tror du man kan toppa lussebullarna med något för att få mer smak? Jag tänker exempelvis havssalt eller lite kokossocker (om de nu sitter kvar på redan gräddade bullar vill säga)? Tack för din inspiration i den gråa vardagen! Kram

  Linda 2015-12-03 13:54:07 http://www.icanandiwill.shapemeup.se
  Svara
  • Svar på Lindas kommentar.

   Ja antingen det eller så tar man i ett paket saffran + mer kokossocker i bullarna. jag tror det kommer gra susen och ska göra det nästa gång 🙂 Kramis

   idawarg 2015-12-03 18:00:07
   Svara
 • Hej Ida! Äntligen ett lovande recept på lussebullar;) Tror du att man kan byta ut lite av rismjöl ett mot risprotein istället? Tror du att det funkar med kokosolja istället för smör? Tack igen för härlig daglig inspiration!! Ha en bra dag:D

  Sandra 2015-12-01 15:35:33
  Svara
  • Svar på Sandras kommentar.

   Hej Sandra! Ja så himla gott och de blev väldigt fluffiga för att vara glutenfritt mjöl 🙂 Jag skulle inte byta ut till risprotein men kokosolja skulle nog kunna funka. Berätta gärna om du testar 🙂 Kramis

   idawarg 2015-12-01 17:56:03
   Svara
   • Svar på idawargs kommentar.

    Ok, då kör jag på det!;D Hur många bullar blir det av degen ungefär? Tack igen för inspiration och pepp! Kram kram:D

    Sandra 2015-12-02 14:07:43
    Svara
    • Svar på Sandras kommentar.

     Hmm ja kommer inte ihåg. Har redan ätit upp alla så kan inte räkna men det blev nog en 15 st Kramis <3

     idawarg 2015-12-02 14:55:10
     Svara
 • Hej!
  Kan man byta ut rismjölet mot något liknande,vad isf? Sen undrar jag varför du skriver ut mjölet i g och inte i mått, tycker det är lättare med mått 🙂
  Ha de bra!

  Sofia 2015-11-30 14:02:52
  Svara
  • Svar på Sofias kommentar.

   Det var för att jag kollade på ett annat recept som använde gram när jag lekte fram det här glutenfria och försökte få samma mängd glutenfritt mjöl som de hade vetemjöl. Brukar också gilla mått bättre annars 🙂

   idawarg 2015-11-30 16:25:51
   Svara
 • Hej Ida! Har du något tips på vad jag kan byta ut kokossockret mot? Jag äter enligt fodmap och ska helst undvika kokossockret pga hög halt frukos. Funkar Stevia?

  Emma 2015-11-30 10:03:39
  Svara
  • Svar på Emmas kommentar.

   Ja vanligt socker funkar topp också. Stevia vet jag inte men testa. Sockret är ju bara till för sötning så stevia kan säkert funka. Om du testar får du gärna berätta hur det blev 🙂 Kramis

   idawarg 2015-11-30 10:34:54
   Svara
 • Hej! Jag har tränat styrka väldigt länge nu. Jag vill gärna få bort lite fett från kroppen men känner inte att jag har det behovet att dieta inte överdrivet som många fitnessbloggare. Provade det förut i några veckor men tyckte inte alls om det eftersom jag bara tyckte träningen blev tråkig och allmänt jobbigt. Kände ingen motivation och tyckte inte styrketräning var roligt längre. Jag blev också väldigt känslig, jaa det var inte roligt kan man väl säga! Jag tycker styrketräning annars är super roligt och något jag jätte gärna gör på min fritid. Fettet vill jag ju ha bort eftersom jag tycker själv att många sådana kroppar är snygga och klart vill man ha en kropp man själv tycker är snygg! Min fråga är: måste man verkligen dieta för att tappa fett? Kan man inte bara äta nyttigt istället? Vad gör det för skillnad på kroppen att dieta eller att äta nyttigt?

  Sofia 2015-11-29 22:59:13
  Svara
  • Svar på Sofias kommentar.

   Hej Sofia! Jag förstår och håller helt med. Att hålla på att svälta sig själv är inte hälsa och aldrig bra. Kroppen behöver energi för att träna och orka leva så ge den det. Ät bra hälsosam mat och träna regelbundet så kommer du få en stark och hälsosam kropp. Fokusera inte allt på fettprocenten utan gör det du mår bäst av och älska din kropp. Kramis

   idawarg 2015-11-30 10:38:12
   Svara
 • Åh, de här ska jag testa! Har letat i dagar efter ett glutenfritt recept men inte hittat något som verkar bra, TACK! 🙂

  Linnéa 2015-11-29 15:35:12
  Svara
 • det låter ju underbart 😀

  Mrs Müller-Sandvik 2015-11-29 13:43:56 http://juliamullersandvik.se
  Svara
 • hej ida, är kokossocker bättre för kroppen än vanligt strösocker? Varför i såfall? Hoppas att du har en underbar första advent!^^

  felicia 2015-11-29 13:41:07
  Svara
  • Svar på felicias kommentar.

   Hej Felicia! DEt spelar inte så stor roll men kokossocker har ett lägre GI och innehåller bättre näring. Tack detsamma finis <3 <3

   idawarg 2015-11-29 16:51:29
   Svara
 • Fy så goda dom ser ut! Det känns så svårt och krångligt att baka men borde faktiskt försöka. Mums.

  Diana 2015-11-29 13:36:19 http://lamadre.se
  Svara
  • Svar på Dianas kommentar.

   Ja så himla gott! Jag tänkte också det men det var inte så krångligt som det låter faktiskt, så testa 🙂 Kramis

   idawarg 2015-11-29 16:52:10
   Svara
 • Hej Ida!! Superbra blogg! 😀
  Tänkte höra med dig om du vet en bra och pålitlig sida där man fortfarande kan köpa nike free run 3?
  Jag har två par och de sitter så otroligt bra att jag vill ha flera…
  Tacksam för svar!! 🙂
  Kramar

  Sandra 2015-11-29 12:57:42
  Svara
  • Svar på Sandras kommentar.

   Hej Sandra och tack snälla! Jag köper alla mina skor på Stadium, Nelly eller direkt från Nike. Kramis

   idawarg 2015-11-29 16:52:53
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!