Glutenfria äpplemuffins – Recept

IMG_2974.JPGIMG_2975.JPGIMG_2976.JPGAlltså ni måste testa de här äpplemuffinsen! Så sjukt goda enligt både min och min pojkväns smak och de var slut på nolltid! De är helt glutenfria och vill man ha dem mjölkfria så testa byt ut turkiska yoghurten mot havre eller sojayoghurt. 

//English: You just have to try these apple muffin! So good according to both me and my boyfriend and we ate them all at once!

 –

Ingredienser: // Ingredients:

1 dl majsmjöl // 1 dl corn flour

1 dl havregryn // 1 dl oats

0,75 tsk bakpulver // 0,75 tsp baking powder

0,75 tsk bikarbonat // 0,75 tsp baking soda

1 tsk kanel // 1 tsp cinnamon

havssalt // a pinch of sea salt

1 ägg // 1 ägg

1dl grekisk yoghurt // 1 dl greek yoghurt

0,5 dl äpplemos // 0,5 dl apple sauce

0,25dl sukrin // 0,25 dl sweetner

0,5tsk vanilj // 0,5 tsp vanilla

0,5 äpplen skivade // 0,5 grated apples

Holistics söta kokosflingor som topping // Sweet coconutflakes as topping

Gör så här: Blanda ägg, sukrin, yoghurt, vanilj och rivet äpple i en burk. Bland havre, majsmjöl, bakpulver, bikarbonat, salt och kanel i en annan och häll sedan ner i den blöta. Blanda ordentligt och fördela ut i muffinformar. Toppa med Holistics söta kokoschips och in i ugnen på 175 grader i ca 15-20min. Njut!

Proceed like follow: Mix egg, sweetener, yoghurt, vanilla and grated apple in a bowl. Mix all the other ingredients in another bowl and then add in the wet. Stir well and divide in muffin cups. Bake in the oven for 15-20min, 175 degrees. Enjoy!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
13kommentarer
 • Hej Ida!
  Jag undrar om du tror att det blir lika gott om man uteslutar yoghurten?

  Emma 2016-08-10 11:43:01
  Svara
 • Såg jättegoda ut!

  Caroline 2015-02-02 15:39:23 http://awesomecaroline.blogg.se
  Svara
 • Testade att göra dessa men sötade med banan och gjorde som en stor kaka istället för muffins (i brist på formar) – den blev så saftig och goooood! !

  elina 2015-02-02 11:40:04
  Svara
 • Hej 🙂 jag är en tjej som är 13år och är 1,63 lång och väger 40kg. Jag skulle vilja gå ner några kilon så jag undrar om du har några bra tips på mage och ben övningar och vad ska man äta? Tacksam för svar 🙂 Älskar din blogg❤️

  Beatrice 2015-02-01 21:56:21
  Svara
  • Svar på Beatrices kommentar.

   Hej! Läste vad du har skrivit och blev orolig. Du behöver verkligen inte gå ner i vikt. Snarare bygga upp lite mer muskler eftersom du faktiskt är rejält underviktig. Det kanske inte alls känns så för dig just nu, men tro mig, jag pratar av egen erfarenhet. Går du ner ännu mer i vikt kommer du stanna av i växten av ett starkt skelett och du kommer inte få mens etc. Det kan ge skador i kroppen för hela livet och det vill du nog inte ha. Tex benskörhet, utmattningssyndrom, magsjukdom. Att gå runt och tänka på att gå ner i vikt tar massa onödig energi som du istället kan lägga på vänner, andra intressen, skolan, bio, musik osv. Saker som gör dig glad förutom träning. träna för att det är kul, inte för att gå ner i vikt när man inte har några extra kilon att gå ner. Prata med någon du har förtroende för om dina tankar så kan du känns efter vad som är bra för dig. Ta hand on dig. Du är unik och vacker glöm inte det! ❤️

   Helena 2015-02-04 23:30:01
   Svara
 • Gott!!

  http://fitnessbymalin.blogg.se/

  Malin 2015-02-01 20:35:18 http://fitnessbymalin.blogg.se/
  Svara
 • Min svägerska är gluten allergiker och dessa måste jag baka nästa gång det bjuds på fika 🙂

  Anette Starby 2015-02-01 19:42:53 http://starby.devote.se
  Svara
 • Hej, jag är sedan födsel glutenintolerant och har vid flera tillfällen provat glutenfri havre men hamnar alltid på toa efter. Vet du om jag skulle kunna göra dessa fast med boveteflingor istället för den glutenfria havren? Tack för en bra blogg!

  pauline 2015-02-01 19:07:47
  Svara
 • Och enkla att göra, kanon! Tack för tips!

  Träningsblogga 2015-02-01 18:36:20 http://traningsblogga.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!