TIPS PÅ BRA PROTEINPULVER

Ni har så mycket frågor om just proteinpulver och skickar länkar till mig på det som ni använder och frågar om det är bra? Jag tänker inte smutskasta olika märken men det jag kan säga är att jag inte skulle rekommendera att ta något proteinpulver som inte är ekologiskt och naturligt. De flesta proteinpulver innehåller tyvärr massor med sötningsmedel och andra konstigheter som inte är bra för kroppen.

Vill ni veta mer om proteinpulver och varför, hur och när man använder det hittar ni svar på det HÄR.

Som jag berättat innan är jag sponsrad av Holistic och använder deras produkter och jag kan verkligen rekommendera det då det både är naturligt, ekologiskt och innehåller enzymer som hjälper till att bryta och ta upp proteinerna. Här kommer deras alternativ på proteinpulver…

VASSLEPROTEIN

proteinpulver

Tål man mjölkprotein så är Holistics Vassleprotein bra och min favoritsmak är Banan Kokos <–LÄNK. Men det finns även Choklad <– LÄNK, Päron <– LÄNK och Vanilj <– LÄNK.

RISPROTEIN

risprotein

Vill man äta helt mjölkfritt så finns Risprotein <– LÄNK. Det är helt naturligt och innehåller inget annat en ekologiskt rårisprotein. Det smakar inte så bra med enbart vatten men funkar topp att ha i smoothies och superbra att baka med.

INFLAMINO

inflamino

Har man en känslig mage så är Inflamino <– LÄNK grymt! Helt vegetariskt och mjölkfri och innehåller massa bra mineraler och vitaminer som håller magen glad. Den har en neutral smak och jag blandar min med mandelmjölk och kanel och kakao.

English: Use google translate. 

 

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
18kommentarer
 • Hej! Vad har du för tips på hur jag ska gå till väga för att få bukt med en envis knäskada? Har haft problem till och från i 3 år (!), varit hos diverse sjukgymnaster och kört massa rehab som jag upplever inte funkar. Så otroligt tråkigt att inte kunna göra den träningen jag motiveras och mår bra av. Har inte kunnat springa ordentligt sen 2011 och nu i maj tvingades jag även lägga min älskade army training på hyllan pga konstant knäsmärta 🙁 vilar och vilar, gör rehab och tränar bara snälla saker men känns som jag inte kommer någonstans 🙁 Hur går jag vidare nu? Känner mig helt uppgiven.

  När jag ändå är igång och skriver till dig skulle jag även vilja önska ett inlägg med tips på inomhusträningsskor. I mitt fall behöver jag ett par med bra dämpning i, men är ju en rejäl skodjungel där ute och vill gärna komma något förberedd till sportaffären då jag tyvärr inte riktigt alltid tycker att personalen är tillräckligt kompetenta.

  Kram Annie

  Annie 2014-07-16 02:03:05
  Svara
  • Svar på Annies kommentar.

   Hej Annie!Jag förstår och det där med skador är inte kul och man blir väldigt frustrerad. Jag själv har dragit på mig en vid knät efter surfen och den vill inte gå över. Just med knäna så finns det väldigt mycket olika saker det kan bero på och helt omöjligt för mig att ställa en diagnos. Det kan vara allt från att du måste stärka upp muskler runt knäna eller fotlederna, att du trampar snett eller är stel i muskler kring sätet, benen mm. Tråkigt att sjukgymnasterna inte kunnat hjälpa dig. Har du någon bra naprapat/kiropraktor i närheten som du kan kontakta?

   Just skorna har en stor betydelse. Förra sommaren sprang jag i ett par skor och helt plötsligt fick jag jätte ont i knäna fast jag värme upp, stretchade och tog det försiktigt. Vilade och det gick över och började sedan springa igen och samma sak hände. En dag testade jag ett par andra skor och helt plötsligt kände jag inget och det gick hur bra som helst att springa. Jag använder PUMA Faas 6 men för att de funkar för mig behöver inte betyda att de funkar för dig så jag rekommenderar dig att gå till ex. löplabbet och få hjälp att kolla ut skor. Lycka till Kramis

   idawarg 2014-07-17 09:50:46
   Svara
   • Svar på idawargs kommentar.

    Tack för svaret!!! Har faktiskt kontaktat vårdcentralen nu och hoppas på att få komma vidare till ortoped och röntgen. Men tills dess ska jag försöka satsa på ett par nya skor så att jag förhoppningsvis kan träna cirkelträning/army normalt i alla fall. Löpningen har tyvärr inte funkat sen 2011 trotts massvis av sjukgymnastik och skobyten 🙁 Börjar tro att det är något som verkligen inte står rätt till i knät 🙁 Kram Annie

    Annie 2014-07-17 23:18:58
    Svara
 • Hejsan fina du!
  Följer din blogg dagligen och tycker att det är jätte bra!
  Något tips på en bra musli eller topping till yoghurten. Vet att du utesluter all laktos, men ändå tack för svar!
  KRAM!

  Meja 2014-07-15 22:30:57
  Svara
  • Svar på Mejas kommentar.

   Hej och tack snälla vad kul att höra 🙂 <3 Jag sitteroch äter havreyohurt precis just nu och jag har toppat med ekologiska cashewnötter, mullbär, kokosflingor och gojibär från http://idawarg.vitamera.se KRamis

   idawarg 2014-07-15 22:50:48
   Svara
 • Hej? Kan man äta för mycket protein? Vad händer då? Varför behöver man extra protein, och vem behöver det? Räcker det inte med att äta ex. ägg till frukost, kyckling till lunch, och fisk till middag? Eller är det för lite för en normal person?

  Elsie 2014-07-15 21:39:59
  Svara
 • Hej, det är jag igen. Jag har ju skrivit om att jag är smal och ville få större lår. Nu har jag börjat tagit tag i squatsen och utfall. Men när jag kollar på instagram så ser jag att vissa har gått ner i vikt av styrketräning. Kommer jag också göra det? Nu äter jag typ frukt innan träningen. Jag vill ju inte få mega stora lår så man ser att dom är vältränade. Om man kollar på bilder ser man ju att dom har fått mycket muskler så det syns. Jag vill få större men också ’fett’ om du förstår vad jag menar. Frågan är om jag kör tyngre squads och utfall, kommer jag bli ännu smalare som ibland bilderna visar att dom går ner i vikt, eller kommer jag få jättemega lår så man ser strecken av musklerna? Och vad är lättast att äta efter och före? Du är en sådan förebild!!

  Anonym 2014-07-15 19:15:16
  Svara
  • Svar på Anonyms kommentar.

   Hej och tack snälla dina du! De som blivit smalare har inte ätit tillräckligt. Kör du tung styrketräning med 8-12reps och framförallt äter ordentligt och då gärna på ett överskott varje dag så går du inte ner i vikt. Det är omöjliggör mig att säga hur du kommer se ut då vi alla är olika och reagerar olika på träning. Bäst är att du testar och ser. Ja menar det är ju bara att ändra träningssätt och kost om det inte blir som du tänkt dig, inget värre än så 😉 Kramis

   idawarg 2014-07-15 22:28:30
   Svara
   • Svar på idawargs kommentar.

    Pluss, vad betyder överskott och reps? 😉

    Anonym 2014-07-16 11:31:39
    Svara
   • Svar på idawargs kommentar.

    Tack för svaret. Men det jag är osäker på är vad jag ska äta. Vad ska man äta om man är en tonåring? Jag ska äta mer mat nu har jag bestämt. Men jag kan försöka träna. Men ska jag köra 100 squats och 20 utfall eller mindre eller mer? Och vad ska jag äta före och efter? Kan man äta bara banan som före och banan och macka efter? Dock så har vi inget smoothiemixer hemma om man ska göra smoothie. Jag är inte ’jätte’ smal om man säger så. Ska jag träna 3 ggr i veckan eller varje dag? 😉

    Anonym 2014-07-16 11:29:54
    Svara
    • Svar på Anonyms kommentar.

     Reps= repetitioner så kör 8-12 repetitioner X 3. Angående maten så kolla in mina recept under fliken recipe under headern. Där hittar du massa bra mat du kan äta både före och efter träning. Kramis

     idawarg 2014-07-17 09:26:56
     Svara
     • Svar på idawargs kommentar.

      Kan jag bara köra rakt av 3 varv utan vila med 12 st squats och utfall. Men jag trodde att man skulle typ göra 20 st av varje och 5 varv? Eller har jag missförstått helt? 😉 Och sedan mellanmålet som före och efter, jag hittade en lätt variant. Kan jag äta en riskaka och banan i halvor? Du är sådan förebild för mig!!!!

      Anonym 2014-07-17 18:40:54
      Svara
     • Svar på idawargs kommentar.

      Så om jag har rätt så vi säger att jag ska göra squats och utfall. Då blir det 8-12 ST utfall & squats sedan vila 1 gång sedan 8-12 st igen, då blir det 3 varv? Eller hur menar du? Att jag ska göra 8-12 st av varje övning sedan vila och köra så 3 varv? Trodde man skulle göra 20 st av varje övning 😉 Tacksam för svar 😉

      Anonym 2014-07-17 18:08:57
      Svara
 • Hej fina och inspererande ida! Vad tycker du om träningsformen zumba? Har förstått att du inte föredrar vissa gruppträningspass då det kan gå fort och man kanske inte gör rätt teknik och det tillkommer skador. Men eftersom du dansat när du var yngre borde väl ändå zumba vara något som lockar? Vore kul att få svar, ps. kollar dagligen din blogg och fyfsen vad den är grym! 🙂

  elin 2014-07-15 18:24:50
  Svara
  • Svar på elins kommentar.

   Hej fina du och tack snälla. På just Zumba är inte skaderisken hög så vill man röra på sig och tycker det är kul så kör 🙂 Ett roligt sätt att hålla igång. Kramis

   idawarg 2014-07-15 22:25:16
   Svara
 • Hej. Har precis börjat intressera mig för proteinpulver, hampaprotein särskilt. Hur är detta jämfört med vassleprotein?
  Tack för en grym blogg!

  Amanda 2014-07-15 15:33:29
  Svara
  • Svar på Amandas kommentar.

   Hampa är vegetariskt och superbra. Vill du utesluta mjölk är det och även risprotein kalas och helt naturligt. Kram Ida

   idawarg 2014-07-15 22:23:53
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!