ÄR PROTEINPULVER BRA? VILKET PROTEINPULVER ÄR BÄST? NÄR KAN JAG ÄTA PROTEINPULVER?

Jag får väldigt mycket kommentarer om det här med proteinpulver och här kommer svar på de vanligaste frågorna….

Måste man äta proteinpulver när man tränar? – Nej, ingen människa i världen måste äta proteinpulver! Det är bara ett enkelt och smidigt sätt att få i sig protein och kan underlätta i många situationer, men man kan lika gärna äta vanlig mat istället.

Varför äter man det? – För att på ett enkelt och smidigt sätt få i sig protein=byggstenar till kroppen.

När ska man äta det? – Jag tycker proteinpulver passar perfekt till mellanmål och speciellt om man ska ta med sig mellanmål till jobb, skola, träning, resa mm. Det håller sig i väskan hur länge som helst och man får ett proteinrikt mellanmål som mättar. Jag älskar att blanda ner mitt i smoothies.

Blir man tjock av proteinpulver? – Haha nej absolut inte. Proteinpulver kan vara det bästa “smalmaten” ever och kan vara perfekt att lägga in i kostshemat om man vill gå ner i vikt då man håller sig mätt länge. Men det kan även vara ett bra tillskott för dem som har svårt att gå upp i vikt att ta som extra tillskott utöver sin vanliga kost.

Kan man äta det även om man inte tränar? – Absolut kan man det. Som jag skrev innan håller man sig mätt på proteinpulver och det kan vara en perfekt ide att byta ut ett mellis mot en shake istället.

Vilket proteinpulver är bäst? – Det finns otroligt mycket skit på marknaden fyllda med sötningsmedel och massa konstiga ämnen. Jag rekommenderar att man köper ett pulver med kvalité och som är ekologiskt och naturligt. Jag själv använder mig av Holistic som är just det.

De har Vassleprotein i olika smaker som är supergott, naturligt och nästan helt laktosfritt. Min favoritsmak är banan/kokos  <–LÄNK eller choklad  <–LÄNK. De finns även i Vanilj <– LÄNK och Päron <– LÄNK. Päron smakar piggelin 🙂

protchoklad

Vassle är mjölkprotein så vill man utesluta det som jag gör så har de Risprotein <–LÄNK eller Inflamino <–LÄNK. (Inflamino är väldigt bra och läkande om man har en känslig mage). De smakar inte toppengott men funkar kalas att blanda med mandelmjölk, kanel och kakao eller blanda ner i smoothien.

risprotein

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • Päron är ju väldigt fin! Tyvärr verkar inte länkarna fungera längre 🙁

  Personligen brukar det bli en Chocolate Peanut Butter smak från Svenskt Kosttillskott, nästan fusk-gott!

  /Linus

  9 Bästa Kosttillskotten för 2017 | För Muskelbyggning | 7 Experter Tipsar

  Svara
 • […] Vill ni veta mer om proteinpulver och varför, hur och när man använder det hittar ni svar på det HÄR. […]

  ImActive.se - Ida Warg 2014-07-15 15:20:03 http://idawarg.wearecube.se/2014/07/15/tips-pa-bra-proteinpulver/
  Svara
 • Hej Ida! Vll börja med att säga att din träningsblogg är så jäkla bra 🙂 Sen undrar jag över, du skrev att det finns mycket ¨skit protein¨ Men jag köper mitt protein från gymgrossisten (Star Nutrition Whey-80®) är det ett ut av dom dåliga som du nämnde eller är det ett bra proteinpulver? 🙂

  Tack igen:)

  Petra 2014-07-12 20:38:47
  Svara
 • När efter träningen behöver man få i sig protein? Dricker även bcaa under träningen och undrar då ifall proteinpulver är nödvändigt om man ändå får i sig något proteinrikt inom en halv timme efter träningen? Kan även nämnas att jag är väldigt seriös med min träning och verkligen försöker bygga mer muskler. 🙂

  Rebecca 2014-07-02 09:31:42
  Svara
 • hej, kan man äta proteinpulver som mellanmål fast man inte tränar så jätte mycket (3 gånger i vecka) ?
  eller man måste träna för att äta det?

  felicia 2014-07-02 07:59:18
  Svara
 • Hej Ida!
  Gillar din blogg! 🙂
  Jag undrar över en sak…Jag vill undvika komjölkprodukter i min kost. Hur kommer det sig att du valde risprotein? Är det, det bästa efter vassle? Råkar du veta skillnaderna emellan, går man miste om några bra saker när man inte tar vassle? Får man kanske helt enkelt, välja: inte så bra protein mot vassle vs. komjölkfri kost? Soja vet jag går bort, pga av det där med hormoner och så..
  Skulle bli väldigt tacksam för svar! 🙂

  Therese 2014-07-01 23:29:42
  Svara
 • Hej Ida! Vad tycker du om fitnessgurus proteinpulver? Har du testat det? Kram

  Madeleine 2014-07-01 20:24:08
  Svara
 • eko <3

  hej 2014-07-01 19:55:48
  Svara
 • Hej! Undrar fortfarande vilken effekt proteinpulver som en del av den vardagliga kosten har på inre organ så som lever och njurar? Klarar de av att ta hand om så mycket aminosyror som det innebär att äta så mycket konstgjort protein? Även om kroppen känns fysiskt stark och det ger en mättnadskänsla som gör att man skippar onödigt småätande som ju ofta blir onyttigheter känns det som att man skadar sina inre organ i längden genom att belasta dem med en massa slaggprodukter som den inte kan ta hand om. Vore intressant att höra dina tankar om detta, då jag i grunden är intresserad av proteinpulver, men ändå känner mig lite tveksam till det i längden.
  Tack för en inspirerande blogg!

  Victoria 2014-07-01 19:43:33
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!