RYGGTRÄNING

n2410

Förr så hatade jag att träna rygg men nu har det blivit en favorit. Efter att ha kört ett specialdesignat träningsprogram just för att hitta kontakten med ryggen en längre tid så har jag verkligen utvecklats och blivit starkare och det är så härligt när jag känner hur ryggen bränner. LOVE!

Gårdagens pass blev i alla fall:

Totalt 50 Chins med gummiband.

Superset (2 övningar i rad utan vila): 15 ryggresningar + 15 stående rodd skivstång 25kg X 3

Triset (Tre övningar i rad utan vila): 12 ”svärdet” <– LÄNK + 10 rodd/drag i Cable Cross <– LÄNK + 10 enarmslatsdrag i Cable Cross  X 3

10 latsdrag 40 kg X 3

10 ”jorden runt” X 3

Vilka är era favoritövningar för ryggen? Hur känner ni för ryggpass? Får ni kontakt?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • Hej!
  Tycker dun blogg är superbra och är inne på den flera gånger om dagen, älskar när du lägger upp dina träningspass då de ibland är svårt att variera sig och hitta nya övningar när man tröttnat. Undrar bara om du kan visa hur enarmslatsdrag och ”jorden runt” går till? Hade vart jättesnällt 🙂 kram

  Tove 2014-06-28 21:33:31
  Svara
 • Jag brukar hata att köra rygg i vanliga fall, men jag kom över en video på din youtubekanal där du visade bra och enkla ryggövningar och de passade mig perfekt! speciellt eftersom jag har lite ryggproblem ( skolios från tonåren) så vill ha enkla övningar som stärker ryggen. men de övningarna gjorde jättemycket positivt för min rygg, har haft mindre ont faktiskt! Tack Ida!

  Angelica 2014-06-26 21:47:54 http://lovebyagge.for.me
  Svara
 • Jag har svårt att få kontakt med ryggen, känner inte alls när den jobbar men jag vet att den gör det då det känns när någon känner på musklerna under övningar. Kan inte du ge tips på övningar för att få kontakt med ryggen? Skulle bli jätteglad då 🙂 ha en trevlig kväll 🙂 kram

  Catherine 2014-06-26 20:42:06
  Svara
 • Älskar också att träna rygg, kanske för man ser resultat där så snabbt. Stående rodd och chin up’s (gummiband eller exentriska) är mina favoriter x

  sofie 2014-06-26 18:15:06 https://www.facebook.com/PTsof?fref=ts
  Svara
 • Jag älskar stående rodden med skivstång. Tycker kontakten blir obeskrivlig 🙂

  isabella 2014-06-26 16:54:39 http://nattstad.se/isabellaschwarzs
  Svara
 • Har diskbråck sedan fyra år tillbaka så jag får helt enkelt välja på ryggpass eller smärta.. så lite ångest för semestern då jag nästan bara kört övningar på gym och blir utan gym i tre veckor :O

  Jennifer 2014-06-26 12:44:10
  Svara
 • Jag har också börjat gilla att träna ryggen mer och mer. Jag brukar köra marklyft, latsdrag, rodd till exempel. Jag tycker det kan vara svårt att få rätt teknik ibland på marklyft. Kan inte du visa hur man gör raka marklyft, alltså när man inte böjer på benen?:)

  Jag kör även pull-ups i maskin där jag har 45 kg hjälp, väger 57 kg. Jag vill lära mig att klara en chins. Vet inte riktigt hur jag ska gå till väga?

  Måste verkligen också säga att din blogg är så bra, en perfekt blandning av träning, kost, mode, svar på frågor och så! Kram<3

  Lovisa 2014-06-26 11:03:16
  Svara
  • Svar på Lovisas kommentar.

   Hej Lovisa och tack snälla för dina fina ord! <3 Låter som bra övningar. Jag kan absolut göra en film om raka marklyft, bra tisp. Jag tycker att chins med gummiband eller excentriska chins då du hoppar upp och håller emot på väg ner ger bäst resultat. Sedan har även latsdrag hjälpt mig mycekt att bygga upp styrka till pullups och chins. Kramis

   idawarg 2014-06-26 11:10:56
   Svara
 • Vad menas med att få kontakt?

  Camilla Persson 2014-06-26 10:30:06 http://Camillaassyverkstad.blogspot.com
  Svara
  • Svar på Camilla Perssons kommentar.

   Att du känner och hittar den muskel du tänkt att träna. Har du bestämt att träna ryggen och kör övningen chins och endast känner att du jobbar med biceps(vilket är vanligt) så har du ej hittat kontakt med rätt muskel och behöver då kanske kolla över teknik eller byta övning till ditt ryggpass.

   idawarg 2014-06-26 10:49:44
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!