HUR BLIR JAG AV MED MITT SÖTSUG?

Hej Ida! Först vill jag bara säga tack för att du gör det du gör! Du är en stor inspiration och det är grymt att få läsa din blogg varje dag 🙂

Jag undrar om du har något tips på att bli av med sockerberoendet? 
Jag jobbar som konditor på ett bageri och är hela dagarna omringad av socker i alla dess former. 
Det blir en liten smak där och en liten smak här och tillslut har man ätit en rejäl mängd varenda jäkla dag. 
Och så blir jag så arg på mig själv att jag fortsätter äta fast jag säger till mig själv att jag inte vill. Och det blir jobbigare eftersom jag mår illa när jag äter socker, det behöver inte ens vara en stor mängd. Oftast tycker jag inte att det är gott heller men fortsätter stoppa i mig ialla fall.
Jag försöker träna ialla fall 2-3 grr i veckan eller mer om jag hinner, och försöker se till att jag äter bra mat och inte bli allt för hungrig eftersom jag äter mer då men det verkar bara funka 1-2 dagar sen är jag där och gnager igen. 
Skulle vara oerhört tacksam om du kunde hjälpa mig på något sätt? 

SVAR: Hej Emma och tack snälla för din kommentar 🙂 <3

Åh jag kan tänka mig att det inte är helt enkelt att låta bli när man är omringad av godsaker varje dag och att det dessutom luktar så galet gott på bageri :S Jag jobbade på ett fik när jag var yngre och jag kommer ihåg hur jag gick och smååt hela dagarna. En liten glass där, en liten bulle där, ett litet S-märke där… haha och speciellt när det var lite att göra.

Mitt bästa tips för att undvika detta är att se till att äta bra och regelbunden mat under hela dagen så man förhoppningsvis håller suget borta. Ät en ordentlig frukost med långsamma kolhydrater, protein och bra fett och se till att ha med dig nyttigt mellanmål som du kan ta varje gång sötsuget kommer dit. Min räddning var kaffet. Varje gång jag kände sötsug så tog jag en kaffe istället och det funkade kalas. Bra? Dåligt? Jag vet inte men det stillade mitt sötsug 🙂

Jag tror att det viktigaste är att du måste bestämma dig innan du går till jobbet om du ska äta godsaker eller inte? Planera din kost under dagen och håll dig till schemat. Börjar man äta snabba kolhydrater så är det väldigt lätt att bli sugen på mer.

Lycka till! Kram Ida

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Hej Ida 🙂
  Tack så hemskt mycket för svaret 🙂
  Det är fortfarande väldigt svårt att låta bli att småäta hela tiden men jag jobbar på det och har kommit fram till att om jag fokuserar för mycket på att inte äta så gör jag det bara mer. lösning? Försöka att inte tänka på det.
  Det får bli nya tag nu efter nyår när jobbet hoppar igång igen.
  Vill bara tacka för en grymt bra jobb du gör med bloggen och allt! en riktigt bra isperation och det är väldigt kul att följa din vardag 🙂
  God jul och gott nytt år! 🙂

  Emma 2013-12-23 17:27:00
  Svara
 • Hej Ida.
  Jag har en liten fråga. Hur får man bort underhudsfett på magen, jag har lite magrutor, man känner dem men man ser dem inte så tydligt, hur ska man göra för att de ska synas tydligare? och hur får man den där ”strecket” i mitten av magen mellan revbenen typ? Det är så snyggt men jag vet inte riktigt hur jag ska göra för att framhäva det.
  Du har btw en as snygg mage, en sådan mage vill jag också ha, hur gör du?
  Väldigt tacksam för svar.

  Lina 2013-12-15 22:12:00
  Svara
 • Hej Ida!

  Älskar din blogg och du e en stor förebild för mig och du inspirerar mig sjukt mycket 😀

  Jag skulle behöva hjälp med min träning. Jag har tränat i lite över 2 månader och det ända jag har gjort är att blivit starkare (inget jag klagar över precis 🙂 ) men det jag verkligen vill är att förlora fett. Hur kommer det säg att inget försvinner även om jag tränar på gym 2-4 ggr i veckan? + volleyboll.

  Tack i förhand 😀 Kram

  Alicia 2013-12-15 22:07:00
  Svara
 • Hej Ida!
  Jag undrar om man på något sätt kan träna till sig smalare vader. Det är nämligen så att jag har spelat fotboll största delen av mitt liv och har fått rätt muskulösa vader. Problemet är ju inte att jag har fett på vaderna utan stora muskler. Hoppas du förstår vad jag menar. 🙂

  Rebecca 2013-12-15 21:31:00
  Svara
 • Hej Ida! Jag älskar att träna tidigt på morgon, en löprunda/intervall på 3-4 km och 20 min hopprep och brukar göra det innan frukost. Men nu har jag läst så mycket om att man bryter ner musklerna om man kör på tom mage, så jag undrar bara vad du har att säga om det? Är i stort behov av tips och råd eftersom detta förvirrar mig något fruktansvärt hehe, målet med min träning är ju inte att bryta ner min egen kropp. Massa kramar

  Bella 2013-12-15 19:43:00
  Svara
  • Svar på Bellas kommentar.

   Hej Ida! Undrar också hur du ser på träning innan frukost, brukar köra det två gånger i veckan och då kör jag program som typ din fat burn challenge. Sen kör jag styrka och cirklar utöver det 2-3 ggr i veckan.
   Kram
   http://be-sofit.blogspot.co.uk

   soie 2013-12-17 12:06:00
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!