DU ÄR ALDRIG STARKARE ÄN DIN SVAGASTE LÄNK

Igår så körde jag ett riktigt härligt pass på gymmet för att stärka upp mina svaga länkar som till största del är rygg och bål. Jag har som väldigt många andra människor för svag rygg som medför en dålig hållning. Vad man gör åt det kan ni se i senaste avsnittet av FRÅGA KIROPRAKTORN.

Tidigare har mina ryggpass bestått av chins, pullups, latsdrag mm. men jag fick aldrig riktigt kontakt med mina ryggmuskler under de övningarna trots att det är ryggövningar. Jag fick helt enkelt ta ett steg tillbaka för att väcka mina sovande ryggmuskler. Nu har jag kört i 8 veckor med ca 3 styrkepass i veckan med övningar som ska väcka min rygg och jag måste säga att jag verkligen märker skillnad! Många gånger har det känts så tråkigt att stå och göra dessa, som många skulle kalla för tråkiga och enkla övningar, och speciellt när man ser andra bredvid som kör värsta svettiga crossfitpassen.  Men när man tillslut märker resultat så är det värt alla timmar med rehabstyrka! Mitt mål är inte att svettas så mycket jag kan utan bygga upp min kropp så den blir så stark som det bara går att bli, för man är aldrig starkare än sin svagaste länk! Glöm inte det 😉

English: I focus my training on building up my weakest links which for me is my back and torso. In regular back exercises like chin, pull ups and lat pull I don´t connect with the back so now I do a specially designed schedule to find connection with these muscles. My goal is not to sweat as much as I can, It´s to build a strong body because you´re never stronger than your weakest link! 😉

Me after yesterdays workout.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
 • Kul att höra hur bra effekt ditt program haft på dina luckor i fysiken ;-)! Det ni lärde på STAC Grundtränare och de individuellt anpassade programmen ni skapade efter en STAC screening och guidad analys, är potenta verktyg i jakten på en bättre helhetsfysik och kraftigt förbättrad belastningstålighet. Bra jobbat Ida.

  Joakim Dettner 2013-12-12 10:40:00
  Svara
  • Svar på Joakim Dettners kommentar.

   Tack Joakim! 🙂 Det har verkligen gett resultat och det ska bli väldigt spännande att lägga in lite av ryggövningarna jag tidigare gjort för att se om jag nu känner bättre kontakt med ryggen i dem. Men kommer fortfarande behålla många av övningarna i mina ryggprogram framöver för ännu behövs det mer styrka där för att få ordning på mina skulderblad. har nu också lagt in mer övningar för Serratus A då jag märkt att den inte kopplas in när den ska 🙂
   Nu är mitt nya mål att kunna göra ordentliga overheadsquats utan att ramla baklänges eller svanka som en anka 🙂 Det tar stopp någonstans och tror det är en kombo av för stela vader och benstopp/låsning i fot och underben. Den övningen känns just nu bara ansträngd och obehaglig. Utredning sker… 🙂

   idawarg 2013-12-12 10:49:00
   Svara
 • Hej Ida och tack för en helt underbart inspirerande blogg! Nu till min fråga; varför går jag inte ner i vikt utan snarare upp i vikt? Jag har tränat 4 gånger per vecka i 6 veckors tid (innan det var det ca 2-3 gånger men tränat har jag gjort i åratal) då kör jag 30 min kondition och 30 min styrketräning. Utöver det har mitt matschema en typisk dag sett ut på följande sätt:
  Frukost: glutenfri fralla med ost, sallad, paprika, kaffe, green superfood
  Mellis: Kaffe, en näve cashewnötter eller en ekologisk banan
  Lunch: Linssoppa
  Träning
  Mellis efter träning: en ekologisk banan (eller någon annan typ av frukt) eller cashewnötter
  Middag: husmanskost, dvs hemgjorda köttbullar med potatis/ ägg, köttbullar, sill, potatis / sallad med kyckling
  Allt jag äter är ekologisk och för det mesta hemlagat. Men jag går bara upp i vikt och undrar därför om det är något jag gör fel? Visst kan jag fuska ibland och ta mig en liten chokladbit, kanske ett glas julmust etc men inte varje dag och något sådant litet ska väl inte göra att jag går upp i vikt när jag ”sköter” mig så pass bra annars!? Tack för din inspiration till en hälsosam livsstill <3

  Anna 2013-12-11 14:50:00
  Svara
 • Har samma problem med ryggen. Vilka övningar har du gjort och hur vet man att man verkligen får rätt kontakt?

  Linnea 2013-12-11 12:45:00
  Svara
 • Du är så vacker med det röda håret 🙂 Jag började gå över från svart till mahogny färg under hösten. Det ger verkligen värme till ansiktet och man ser så frisk och välmående ut!

  Arw 2013-12-11 11:52:00
  Svara
  • Svar på Arws kommentar.

   Åh tack fina du vad glad jag blir <3 ja man får andra färger i ansiktet och dragen kommer fram mycket bättre 🙂

   idawarg 2013-12-11 13:09:00
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!