RECEPT PÅ HUMMUS

Efter alla flyttar denna höst har jag äntligen börjat komma i ordning lite i köket och laga mat och baka, vilket känns så kul! Äter man en gluten och mjölkfri kost som jag gör kan det ibland vara lite svårt att komma på vad man ska äta som sås/röra till sina maträtter då de flesta är baserade på turkiskyoghurt, grädde, creme fraische eller någon annan mjölkprodukt.

Ett av mina favorittips är hummus. Man kan äta det till wook, sallad, omelett, ha på knäckebröd mm. och det är så enkelt att göra själv.

Här kommer recept på min variant av hummus: Mixa 1 paket ekologiska kikärtor med en stavmixer till en jämn smet. Pressa 1/2-1 citron i och riv önskad mängd färsk ingefära i smeten och rör om. Krydda sedan med havssalt och peppar och häll sedan i öskad mängd olivolja tills du får den konsistensen du vill ha och blanda runt. (Vill man kan man även pressa i en vitlöksklyfta)

English: Here is the recipe for my version of hummus: Mix one package of organic chickpeas with a hand blender until smooth.  Press 1/2-1 lemon and great fresh ginger into the batter and stir. Spice with sea salt and pepper. Add olive oil until you get the consistency you want and mix around.

 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!