HITTA KONTAKTEN MED RUMPAN

I lördags körde jag ett sådant härligt och effektivt ben/rumppass och min rumpa värker fortfarande. För mig finns inget bättre än att få träningsvärk i rumpan. Gluteus Maximus (Stora rumpmuskeln) har jag alltid haft svårt att hitta och har tidigare alltid kopplat in framsidalår i övnigar som knäböj, utfall mm.

Har sedan ett år tillbaka försökt att fokusera ben/rumpträningen endast till baksidan för att jämna ut styrkan och jag måste säga att jag lyckats bra! Har aldrig tidigare haft en rumpa men nu har jag en och jag får kontakt med den! Wihoo 😀

Vad tycker ni? Har ni lätt eller svårt att hitta kontakten med rumpan?

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
14kommentarer
 • Hej Ida! Jag har hyfsat lätt att få kontakt med rumpan. Min bästa övning alla gånger är bulgarian lunges med en vikt i korresponderande hand. Gärna en ganska tung sådan. Tänk också hela tiden på var du vill att det ska kännas och utmana rörelserna till du känner det bränna på rätt ställe. Gå djupare, justera hur du står osv. 🙂
  Kram!

  denise 2013-10-30 21:49:00
  Svara
 • Jag tycker verkligen inte att du ska äta scampi! Du som är så insatt i hälsofrågor, måste ju veta vilken bov det är! Inte bara för dig som äter den, utan för så många djurarter, och framför allt lokalbefolkningen.

  Cecilia 2013-10-30 13:29:00
  Svara
 • Har liknande problem som johanna nedan. Jag glömmer nämligen att spänna magen när jag gör squats (kör i smitmaskin) vilket jag vet är väldigt viktigt. Hur ska jag gör för att inte glömma det för jag vill inte heller köra lättare? Dessutom så undrar jag hur långt fram med fötterna man ska stå i en squat med stång? Känns som om jag står med dem för nära kroppen och därför får en konstig hållning i ryggen.

  Erika 2013-10-29 11:50:00
  Svara
 • Känns bara som om min framsidan lår blir större och större men samtidigt starkare när jag vill träna rumpan med mina squats och liknande. Hur ska man göra? Vad har du för tips?

  Stina 2013-10-29 03:35:00
  Svara
 • Ett inlägg med tips på hur man hittar åt gluteus hade varit KANON! Jag har också svårt att verkligen komma åt rumpmusklerna och har sällan träningsvärk dagen efter, den sitter i låren istället. Tack på förhand!

  Lydia 2013-10-28 23:59:00
  Svara
 • Jag har lätt för att få kontakt med rumpan! 🙂

  Neta 2013-10-28 23:10:00
  Svara
 • Jag har svårt med att hålla upp ryggen när jag gör squats, några bra övningar? Jag vill ändå kunna köra med vikter så att det blir ett jobbigt pass 🙁

  johanna 2013-10-28 20:34:00
  Svara
 • Jag har relativt svårt att hitta den. Just nu löptränar jag i princip bara då jag tycker att det är roligast. Ja har inte så stor kunskap i träningslära men jag undrar hur mycket rumpa man tränar när man bara springer? För att öka träningen av rumpan, ska jag då köra på korta och backiga sträckor eller spelar det ingen roll? Tacksam för svar 🙂

  Bea 2013-10-28 20:30:00
  Svara
  • Svar på Beas kommentar.

   Träna explosivt! Spurter, dra vikt upp för backar osv knäböj är såklart också väldigt bra. Sprinters rumpor är ju inte att leka med!

   denise 2013-10-30 21:46:00
   Svara
 • Kika gärna in på min blogg och läs om vilket proteinpulver som passar dig bäst, var med och tävla om ”One Whey” från fitnessguru och mycket annat! Skulle göra mig jätteglad 🙂

  Massa kramar

  molly 2013-10-28 17:35:00
  Svara
 • Vad kul! Grattis! 😀
  Jag har lite svårt att hitta kontakt med rumpan :/
  Kram raawhr.blogg.se

  Lisa 2013-10-28 16:17:00
  Svara
 • Tycker att jag ”hittat” rumpan rätt så lätt när jag har tränat förut särskilt när jag tränar låren och vid löpning beroende på hur mycket jag sprungit. Har redan stor bak genetiskt så den är svår att missa när man ska träna underkropp x)

  Arw 2013-10-28 15:06:00
  Svara
 • jag har jättesvårt att få kontakt med rumpan. precis som du så tränas alltid främst framsida ben när jag gör squats mm. ge gärna tips på hur du löste detta problem.

  j 2013-10-28 13:53:00
  Svara
 • Jag har precis samma problem! I nästan alla benövningar jag gör så känner jag mest i framsida lår.. Hur gjorde du för att hitta kontakten i rumpan? Detsamma gäller när jag gör magövningar som situps och benlyft, då känns det som att mina lår jobbar mer än magen! Tips?

  Sofie 2013-10-28 13:46:00
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!