ÄTA INSEKTER?

God morgon vänner! Är fortfarande kvar på Gotland och minglar omkring på Almedalen. I måndags  var jag inbjuden Över en Afternoon Tea med Mia Brunell Livfors (VD Axel Johnson) och Caroline Berg (Ordförande Axel Johnson) diskutera kring temat ”Framtidens mat”. Vi var 9 tjejer som driver eget inom livsmedelsbranschen som var inbjudna för att diskutera. Häftigt att få möte ett gäng så drivna tjejer och hittade många nya kontakter. Vissa av tjejerna hade produkter som skulle passa in på Welloteket så får se om vi kanske tar in dem i vårt sortiment senare.

En av tjejerna hade en produkt baserad på insekter. De maler ner insekter till pulver/mjöl som man sedan kan använda i matlagning eller producera andra produkter av dem. Jag frågade henne hur veganer har reagerat på det här och hon svarade att de har blivit bemötta bra. Insekter har inte lika många hjärnceller som andra djur och då menar hon att det ska vara mer ok att döda och mala ner dem.

Hmm vet inte riktigt vad jag tycker om det? Är det verkligen nödvändigt? Står man och väljer mellan att äta en gris eller syrsor så tycker jag det i så fall är mer ok att äta syrsor men helst skulle jag nog se att man inte utnyttjar eller äter någon av dem. Vet att produkter av insekter blivit stort i andra länder pga. den höga proteinhalten. Men måste man verkligen få i sig så mycket protein? Det behöver inte jag i alla fall. Jag klarar mig väldigt bra på bara växtbaserad kost och det tror jag de flesta gör.

Vad tycker ni? Skulle ni kunna tänka er att äta produkter gjorda på insekter? 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
15kommentarer
 • Läs gärna lite fler argument här: http://www.bugburger.se/politik/ento-vegetarian/

  Anders 2017-07-12 08:54:11 http://www.bugburger.se
  Svara
 • Nej fy, det är en hemsk idé. Som att göra mjöl av en gris. Usch nej tack 🙁 Jag tycker inte mat av djur är framtiden, det är att stå kvar i dåtiden/nutiden, väldigt ledsamt!

  Bunny 2017-07-10 20:22:45 http://bunnydrugz.blogg.se
  Svara
 • Att vi i Sverige idag inte har ett stort problem med hunger och matbrist beror ju mycket på att vi kan importera livsmedel från andra delar av världen (delar där det råder hunger i större utsträckning). I en orolig värld kan man ju tycka att det vore bra om vi kunde försörja befolkningen på egenproducerad mat i större mån och då är kanske kött och insekter nödvändigt?

  Erika 2017-07-07 09:14:11
  Svara
 • My God så äckligt, skulle inte få komma över min tröskel….

  Mathilda 2017-07-06 19:46:18
  Svara
 • Jag tycker det är fel att äta insekter, de är levande varelse också och tillslut skulle man behöva föda upp insekterna om de blev stor efterfråga på dessa produkter. Men som du skrev, om de var ett väl mellan en ko eller en insekt skulle jag hellre äta insekterna. Men eftersom jag inte behöver välja håller jag mig kvar till helt vegansk kost baserad på växter!

  Svara
 • hmm, låter minst sagt lite obehagligt när man VET att det är insekter en stoppar i munnen! Men det ska väl vara en delikatess i vissa delar av världen har jag hört 😉

  ISA 2017-07-05 17:01:51 http://isabyl.se
  Svara
 • (sorry for tangentbord) Nej usch, fall inte for san har bullshit.. Ännu en produkt som baseras pa utnyttjande och dödande av djur. Stor tumme ner från mig! Finns noll anledning. Den enda gången insektsatande skulle kunna vara okej in my book ar när det ar fråga om ren överlevnad, till exempel i extremt fattiga områden dar inget annat finns att tillgå for befolkningen.

  Kram och tack for en bra blogg och for att du sprider veganismen <3

  Rebecca 2017-07-05 15:11:29 http://rebeccaiaustralien.nouw.com
  Svara
 • Jag är själv vegan och skulle aldrig kunna tänka mig på att äta syrsor eller insekter. Det blir växter för mig!

  Sandra 2017-07-05 13:21:55
  Svara
 • Nej tack, är inte sugen på att äta produkter baserade på insekter. Som du skriver, det råder en proteinhets just nu och jag tror precis som du att man klarar sig gott och väl på lite mindre protein.

  Petra Månström 2017-07-05 12:38:48 http://petramanstrom.se
  Svara
 • Det finns ju stora problem med att hunger och undernäring i delar av världen idag, så det är väl främst där som insekter kan vara en möjlig lösning.

  Blomma 2017-07-05 11:54:37
  Svara
 • Nu äter jag inte djur längre, men tänker så här. Om man äter andra djur så borde ju inte insekter spela någon roll egentligen? Det är ju insekter i godis också? Alltså tänker på vissa godissorter inte alla men många?

  ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★ 2017-07-05 09:58:52 http://www.saramadeleine.se
  Svara
 • Jag har svårt att tänka att veganer skulle äta syrsor helt oproblematiskt. Men jag är köttätare och skulle inte välja syrsor just för att… ptja, det finns ju bönpasta, det känns trevligare 😛

  ljuva julia 2017-07-05 09:20:48 http://ljuvajulia.se
  Svara
 • Jag är varken vegan eller vegetarian. Försöker dock bara äta animaliskt från de vi kan få från vårt eget (pappa jägare), nära och kära! Närproducerat och ekologiskt! Känns lixom bättre att veta att djuren haft ett bra liv! Men i denna frågan låter de ganska ologiskt att välja att äta djur när man tagit ett aktivt val att bli vegan. För insekter är djur! Så tänker jag i alla fall! Ps: du har en toppen blogg och du och pärlan äger på youtube. Älskar er humor och är jag på dåligt humör ändras de direkt när jag ser på er! Hoppasni får en bra jobbsemester i husbilen och att ni kan få lite mer tur med vädret☺️❤️

  Stina 2017-07-05 08:48:09
  Svara
 • Det var något nytt men inget för mig ?.

  Merce 2017-07-05 07:12:14 http://meerc.se
  Svara
 • Alltså va nej! Det är fortfarande ett djur som har ett liv. Går verkligen emot mina veganska värderingar. Tycker bara det är vidrigt hur man kan göra en business av att döda andra varelser.

  Angelica 2017-07-05 07:10:39 http://www.nouw.com/lovebyagge
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!