3 RECEPT MED ACAI

☆ Inlägget innehåller reklam för min webshop Welloteket ☆

Foto: Bild 1: @macacosacai Bild 2: @heddis Bild 3: @mathildejarlsbo

God morgon älsklingar! Idag tänkte jag dela med mig av 3 fantastiska recept med Acai. Förutom att Acai innehåller massa antioxidanter, vitaminer, mineraler och bra fetter så är det också så gott! Skulle jag beskriva det så skulle jag säga att det smakar som en blandning mellan blåbär, kakao och rött vin. Haha. Lite speciellt i början men som man sedan blir så beroende av! Love it!

Missa heller inte att vi har ett helgerbjudande på Boostpaketet innehållande Acai, Acerola och Gurana där ni får hela 100kr rabatt. (Gäller till 3 juli)

☆ Ni hittar erbudandet här:  http://welloteket.se/produkt/boostpaketet/

Här nedan kommer 3 favoritrecept med Acai. 

ACAIGRÖT

INGREDIENSER:
1,5dl havregryn
1 msk acaipulver (Klick!)
1krm vaniljpulver (Klick!)
1-2dl växtbaserad mjölk

GÖR SÅ HÄR: blanda ihop allt och låt stå en stund. Toppa sedan med blåbär, gojibär, frön och granatäpple

ACAIBOLLAR
Bild & recept: @groenemonster

INGREDIENSER:
100g glutenfria havregryn
50g mandelmjöl (Klick!)
25g kokosflingor (Klick!)
10g acaipulver (Klick!)
100g blandade bär (du kan även använda frysta)
10g smält kokosolja (Klick!)
2 msk agavesirap (Klick!)

GÖR SÅ HÄR: Mixa alla ingredienser i en matberedare. Om det blir för vattning så lägg till mer havregryn. Ställ sedan in degen i kylen i 30 min. Rulla sedan till bollar och rulla i kokosflingor eller acaipulver. Förvara bollarna i kylen eller frysen.

ACAI BOWL
Foto: @blueberrysmoothies

INGREDIENSER:
1-2 frysta bananer
1 msk Acaipulver (Klick!)
1dl frysta blåbär
1 tsk acerola (Klick!)
1 krm Guarana (Klick!)
2 msk hampaprotein (Klick!)
en skvätt vatten eller växtbaserad mjölk

GÖR SÅ HÄR: mixa ihop allt och toppa med valfri frukt, bär och/eller granola.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Åh synd att jag missade detta 🙂

  ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★ 2017-07-03 00:25:36 http://www.saramadeleine.se
  Svara
 • Hej Ida! Jag har precis fått hem mitt paket med MSM som jag beställt från Welloteket och har börjat min första vecka med 1 tsk om dagen. Läste nämligen ett av dina äldre inlägg där du skrev i vilka doser man skulle ta MSM vecka för vecka. Men det jag undrar över är när man kommit till att man tar 4 tsk om dagen och ser effekt, hur ska man göra sedan? Ska jag fortsätta ta 4 tsk om dagen eller trappa ner på dosen? Och om jag inte ser effekt efter att ha testat 4 tsk hur mycket kan jag öka doseringen som max?
  Tack på förhand! Kramar

  Amanda 2017-07-03 00:03:38
  Svara
 • Hej! JAg såg att du rekommenderat dokumentären What the health. Jag är själv vegan, och har sett den, men tyckte den var alltför ”svartvit” och väldigt mycket saker som de ”dragit ur hatten”överdrivit. Hittade en bra översiktsartikel då jag ville få en mer nyanserad syn som tar upp den, och saker de kanske snedvridit eller kanske missförstått i den. Jag tycker det är superbra att promota veganism, speciellt för djur och natur, men jag blir ledsen då man gör det på ett oseriöst sätt utan att se båda sidorna. Finns risk för att det ”backfires” för såna som inte är veganer och som bara tycker att vi ”veganer bara ljuger och överdriver”. Eftersom du rekommenderat dokumentären hoppas jag att du också kunde ta dej tiden att kolla igenom vad han skriver, forskningsbaserat och med en bra sammanfattning på slutet. Kanske kommentera det ocksåi något inlägg? 😀

  Tack för en bra blogg!

  Med kärlek <3

  Elsie 2017-07-02 18:33:18
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!