RÄDD FÖR KOLHYDRATER/STÄRKELSE?

God morgon mina älsklingar! Just nu håller jag på att tittar på denna video ovan som handlar om The Starch Solution. Den här läkaren pratar om att en kost baserad på stärkelse är den bästa för människan. Väldigt intressant då stärkelserika livsmedel länge blivit smutskastade och är fortfarande det. När jag hade ätstörningar var det just kolhydrater och stärkelse jag var rädd för. Nu baserar jag stor del av min kost på just stärkelse som potatis, sötpotatis, havregryn och ris och känner verkligen hur bra min kropp mår av det. Känner mig aldrig uppblåst eller trött efter en sådan måltid utan alltid pigg och glad.

Vad tror ni om det här? Är ni ”rädda” för kolhydrater i form av stärkelse eller är det en del av er kost? 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
18kommentarer
 • Detta är den bästa dieten för människan. Kör själv på denna och mår toppen. Detta är läkare som inte jobbar för kött och mjölkindustin utan säger sanningen. Garth Davis är också en väldigt bra Doktor att lyssna på. Vegan is tha future.

  Hampus 2018-02-13 14:54:40
  Svara
 • blir uppblåst och ser gravid ut magen ur lag i flera dagar efter potatis,vad göra vill ju äta men…..

  Elisabeth 2017-11-05 10:20:23
  Svara
 • Hej! Jag har testat ”The starch solution” I två månader, gått ner nästan 6 kg och mår helt fantastiskt! Har under säkert tio år ätit LCHF på olika nivåer, men aldrig lyckats gå ned i vikt och hålla den och inte mådde jag bra heller. Vill dessutom inte bidra till den vidriga mjölk- och köttindustrin. Jag äter massor av grönsaker, ris, sötpotatis, havregryn, bär, frukt och lite avokado, frön och nötter. Njuter av varenda tugga och av livet! Kolla gärna in High Carb Hannah för mer inspiration:

  https://www.youtube.com/user/Rawkaholics

  Britta 2017-07-04 10:09:38
  Svara
 • Hej Ida!

  Jag är en trogen läsare som tycker du lyckas ha en väldigt hög kvalitet I både blogg och vlogg.

  Det är intressant att du tar upp detta. Jag har också aktat mig noga för stärkelse. Har dock gjort en notering som kaaan vara fel – för jag tycker du har väldigt vettiga åsikter och bra tänk i stort.

  Jag undrar om du undviker ”energi-tät” mat??? Då tänker jag inte bara på just stärkelse utan mat där man inte behöver äta så mycket för att få i sig mycket energi…

  Jag minns att du sagt att du inte tål för mycket fet mat, bönor, gluten och nötter… Allt det där ÄR ju näringstät mat. Äter du någonsin veganskt, glutenfritt bröd bakat med olja? Inte för att du måste göra det för att behålla en god hälsa mödvändigtvis…

  Johanna 2017-06-14 21:03:59 http://www.johannaxostlund.blogg.se
  Svara
 • Jag är inte rädd för kolhydrater. Dock måste jag undvika vissa kolhydrater då det sätter igång en spiral av dåliga matval. Ett dubbelt rån till exempel blir gärna tio och så vidare. Det finns inget ”lagom” och då är det bättre att inte äta av det alls.

  Hanna 2017-06-14 21:00:12 http://hannafialotta.blogg.se
  Svara
 • TACK IDA FÖR DU RÄDDAT MIN VARDAG!
  jag ville bara säga tack tack tack, för att du pratat så gott om MSM. Jag har testat så många olika preparat för mina problem men inget har hjälpt, förräns jag gav MSM en chans. Jag hade ständigt ett tryck i pannan och i öronen, kände mig trött och hängig i hela kroppen (kunde somna direkt när jag kom hem från jobbet och vara fruktansvärt trött på morgonen när jag skulle till jobbet) , hade mycket problem med magen som gjorde att jag mådde illa och gick ner mycket i vikt (ofrivilligt för jag redan är underviktig). Men NU! Herregud jag är så pigg på morgonen när jag vaknar, min huvudvärk har nästan helt och hållet försvunnit! Även mina öron som jag haft så mycket problem med känns så himla bra nu. IDA, tack snälla du för du tipsade om detta!!!

  Elin 2017-06-14 12:11:41
  Svara
 • Jag tror att folk ”blandat ihop” dåliga och bra kolhydrater till en och samma grupp. Vilket har gjort så att man även anser att de BRA kolhydraterna per automatik blir ”dåliga”.
  Alla vet ju att havregryn, potatis och frukt är BRA kolhydrater. Men får ändå en dålig stämpel utav dessa RAFFINERADE sakerna så som bullar och kakor. Alla vet att dessa är dåliga, men av någon anledning så har man ändå lärt sig att även sådan oskyldig sak som potatis också är dålig.

  Kommer även ihåg ett avsnitt för flera år sedan från programmet ”Du är vad du äter” med Anna Skipper. Till en utav sina deltagare, som bland annat hade problem med sockret. Så sade hon till denne det att den skulle AVSTÅ FRÅN POTATIS. Just för att potatis var en annan form utav… SOCKER.
  Och visst! Det kanske stämmer att potatis påverkar mer en person som annars har sockerberoende jämtemot en ”normal” person. lika som det kan vara med frukt. Frukt är ju bra, men för solk som har problem med sockret så triggas de ofta upp sockersuget. Vilket kan göra att man trycker dels i sig potatis och frukt, men också kanelbullar och sådana saker som man inte alls behöver.

  Så ja, det är väl det folk har gett kolhydrater och socker en dålig stämpel. Kolhydrater som havregryn och potatis är bra. Socker i NATRULIG form i bär och frukt är också bra! Men betyder såklart inte att kanelbullar och chokladbollar är lika bra.

  Och i kombination med proteinhetsen (även om det verkar som folk mer gått till mera kolhydrat och vegankost på senare tid)
  Så är det även det att folk är mer intresserad utav protein än vad de är utav kolhydrater och socker…

  Jag kanske skrev obegripligt. Men tror folk rent generellt ser ALL kolhydrater som dåligt. Och de gånger de ta kolhydrater, så är det oftast väldigt lite utav det.

  Och ja, jag själv var rädd för kolhydrater förut. Tyckte det räckte med det som var i choklad och sådan skit för mig istället X)!!!
  Annars så ville jag helst ha protein. Men nu som jag äter vegankost ca 5 gånger i veckan, så har jag blivit mindre rädd för kolhydrater.

  Caroline 2017-06-14 11:53:35 http://blackmary.blogg.se
  Svara
 • Min kropp behöver kolisar, jag fungerar inte annars. Blir så fruktansvärt trött om jag inte har någon form av kolisar i min mat. Dock blir jag uppblåst av för mycket pasta, men potatis och ris och en lagom mängd pasta i alla dess former mår jag bäst av 🙂

  Sabina 2017-06-14 11:06:25
  Svara
 • Jag tror på en balanserad kost som passar ens egna kropp och livsstil!

  Anna 2017-06-14 09:58:07 https://daystyle.se/
  Svara
 • Jag tror på att kroppen när bra av alla olika näringsämnen och ingenting ska uteslutas. Jag tror på att man ska äta lite av varje, inga kopiösa mängder men inte heller för lite av någonting. En blandning och sedan måste man lyssna såklart på sin egna kropp vad den behöver. Den kanske behöver mer kolhydrater och mindre protein, eller tvärtom. Jag tror inte på alla dieter som finns och att man ska utesluta saker. Utan lyssna på din kropp och ät lite av varje tror jag på!

  Bella Perfekt 2017-06-14 09:46:54 http://nouw.com/BellaPerfekt
  Svara
 • Jag mår bäst av att hålla mig till en inspirerad LCHF-kost. Med ”inspirerad” menar jag att jag har minskat på kolhydrater. Det funkar bäst för mig.

  Veronica Pettersson 2017-06-14 09:36:17 http://nouw.com/veronicapettersson
  Svara
 • För mig är det tyvärr tvärtom.. blir så uppblåst av kolhydrater ? Förutom sötpotatis. Så paleo för mig funkar super!

  Kände du av något under/efter din parasitkur? Nån förbättring/försämring? ?

  Ha en fin dag! ??

  Jenny 2017-06-14 08:46:29
  Svara
 • Jag tror på att man måste lära känna sin egen kropp och sluta lyssna på vad andra kan vara bra för en haha Något som fungerar för mig kanske inte fungerar för min kompis? 😛 Jag själv är lite inne på ditt spår och håller med dig i väldigt många grejer som du pratar om och just potatis och rotsaker är sånt som fungerar bäst på mig. Men jag har inte tagit bort pastan helt och hållet utan åker jag till Italien så äter jag mer än gärna pasta och bröd! 🙂 Jag är av den enkla åsikten att man kan äta lite av allt ( om man inte faktiskt är allergisk eller må dåligt av en grej ) bara man tar det lugnt med det. Jag tror att vi måste sluta vara rädda för att äta saker som vi faktiskt odlar och på det viset oftast är just dom grejerna som är bäst för våra kroppar 🙂
  Ha det bäst i Frankrike nu!

  Camilla 2017-06-14 08:45:21 http://camillanorman.se
  Svara
 • Hej! Tack för en superbra blogg!
  Jag har en fråga till dig. Jag brukar vara ute och springa ca 3 gånger i veckan, och när jag kommer hem brukar jag köra lite träning med gummiband. Brukar köra 15 x 3 repetitioner på varje grej jag kör. Men ibland räcker inte tiden åt att springa då jag har barn och djur, så jag undrar, är det lönt att vissa dagar Bara köra med gummiband, utan att springa innan? Har läst mig till att situps t ex inte är lönt att göra utan någon annan träning innan.

  Mvh

  Annie 2017-06-14 08:22:20
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!