STRETCHÖVNINGAR FÖR BRÖST OCH AXLAR

God morgon vänner! För ett tag sedan skrev jag ett inlägg med tips om hur man lär sig stå i brygga. Där berättade jag att min mamma haft problem med stelt bröst och axlar och att det är mycket därför man kan ha problem med att stå i en brygga som ni ser på bilderna på mig och mamma ovan. Jag har tidigare haft samma problem med stelt bröst och axlar som mamma men har stretchat en hel del.

Nedan visat jag några av mina favoritövningar som jag har använt mig av…

ÖVNING 1

Den här kan vara lite krånglig att komma in in men oj vad den tar på mig både i framsida axel och i lilla bröstmuskeln. När man har kommit till position 2 (bild 2) så börjar man sakta göra stora cirklar med övre armen och man kan stanna där det känns extra stelt. Viktigt att låta huvudet vila mot golvet.

ÖVNING 2

Sätt dig på rumpan med fötterna i backen och fingrarna pekandes rakt fram. Lyft sedan upp rumpan och flytta den så nära fötterna du kan. Försök ha handflatorna i backen och så raka armar du kan. I positionen så försök att brösta upp dig, jag brukar tänka att jag ska sära på brösten. Haha det låter lite konstigt men det tar som bara den. 

ÖVNING 3

Lägg dig på rygg med fötterna i golvet. Pressa upp höften och knäpp händerna bakom ryggen och klättra in med axlarna under kroppen (om det går). Även här så brösta upp dig så mycket som det går. 

ÖVNING 4

Den här övningen får man känna sig fram i. Kanske man måste stretcha alla övningar övan ett tag innan man klarar denna. Man kan även i börjat sätta händerna i svanken och böja bakåt innan man testar att ta tag i anklarna. Även här ska man tänka att brösta upp sig och även spänna rumpan för att skydda ryggen. 

Där fick ni några av mina favoritövningar. Många av oss har ett stelt bröst efter mycket stress och jobb med dålig hållning framför datorn. Då är det viktigt att göra motsatt rörlese (bakåtböjning) någon gång varje dag. Hoppas att ni fick lite tips och inspiration 🙂 Puss, I

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Yeah gurl!

  Wajih Shraifa 2018-01-26 11:56:04
  Svara
 • Älskar nummer tre, kan ligga sådär hur länge som helst haha!

  Bunny 2017-06-05 13:03:20 http://bunnydrugz.blogg.se
  Svara
 • Hej Ida!
  Jag har mailat er på welloteket tidigare med lite frågor men har inte fått något svar. Hur kommer jag i kontakt med er om inte via hemsidan?

  Linda 2017-06-05 00:21:55
  Svara
 • Tack för bra tips Ida!
  Till dig som älskar yoga, här kommer en yogaövning för om du har spänningshuvudvärk. Jag hittade den på Yogobe’s hemsida och kände att jag ville dela med mig av den till dig. Gjorde susen för mig:
  https://yogobe.com/se/blog/yoga-migran-huvudvark

  Ha en fin vecka!
  Kram

  Ebba Knutsson 2017-06-04 20:23:49 http://www.nouw.com/ebbaknutsson
  Svara
 • Tack!! Dessa ska jag absolut testa. Är galet stel i axlarna och skuldrorna. Så kanske de här övningarna kan hjälpa mig på traven 🙂 Tack!

  Kraam,

  Linda

  Linda Vestman 2017-06-04 15:50:03 http://www.cleaneatingbylinda.com
  Svara
 • Detta sparar jag på datorn, inte för att jag skulle våga mig på brygga då lär jag få ryggskott utan för att jag är galet stel just vid dessa partier och har ofta ont. Tror detta kommer hjälpa :).

  ★ Orsakullan som blev mamma vid 20, numera även lärare och doula ★ 2017-06-04 13:59:10 http://www.saramadeleine.se
  Svara
 • Tack för inlägget, jättebra tips!

  Lisa 2017-06-04 10:07:51
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!