Currypasta med stekt tofu och jordnötssås – Recept

♥ Inlägget innehåller reklamlänkar ♥

God morgon älsklingar! Här kommer ett recept på en sjukt god lunch jag lagade här om dagen. Den kanske inte ser så god ut  men oj så gott det var. Egentligen ska jag inte äta jordnötssmör då min mage är känslig för nöttter men jag kunde inte låta bli! Så himla gott i sås. Nästa gång ska jag testa med tahini istället för att se om det blir lika gott.

INGREDIENSER: 
Romansallad
Riven morot
Groddar
Gurka
Glutenfri spagetti
Eko Tofu
Örtsalt

1 msk jordnötssmör
Curry
1/2 – 1 msk tamaris
ca 1 dl kokosmjölk (fet)

GÖR SÅ HÄR: Koka pastan enligt anvisning. Riv morötterna och skär upp grönsakerna och lägg på en tallrik. Blanda ihop kokosmjölk, curry, tamares och jordnötssmör och koka upp i en stekpanna. När pastan är klar så häll av den och häll ner spåsen i pastan och rör om och lägg sedan ovanpå grönsakerna. Stek sedan tofun i stekpannan utan att skölja av den. Det ska vara currysås kvar, då kommer tofun bli kristligare och få smak. Lägg på tofun överst och toppa allt med örtsalt.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Hej!

  Går det verkligen att steka tofun endast i det som är kvar av såsen utan olja? Den fastnar inte eller så? Verkar jättegott så vill verkligen testa detta recept 🙂

  Alexandra 2017-05-20 08:35:42
  Svara
 • Men jordnötter är ju ingen nöt ?

  Amanda 2017-05-18 22:03:24
  Svara
 • Hej Ida!
  Det här har egentligen ingenting med inlägget att göra men jag hittar inte din mejl… så jag skriver min fråga här istället.
  Jag vet att du hela tiden tipsar om olika grejer för magen och sånt som man kan köpa på welloteket men när jag väl går in där så känns det som en djungel och jag vet inte ALLS vad jag ska ha.

  Jag har IBS och försöker så gått jag kan vara vegan vilket har hjälp min mage jättemycket men 90% av tiden är min mage väldigt väldigt uppsväld. Jag har inte så mycket problem med förstoppning som jag har haft tidigare utan är mer ute efter nånting som kan hjälpa mot min uppblåsta, spända, illamående mage. Jag har cellenzym hemma men tycker inte att det hjälper mig så mycket, msm har jag testat och vet inte om det var det som funkade eller att det var sommar, jag slappnade av och inte stressade så mycket för jag vet att jag är stressad….omedvetet och inte över nånting speciellt under i grunden stressad eller hur jag ska förklara det.

  Hm, nu blev det långt. Min fråga är om du kan tipsa om några grejer du tycker att jag verkligen ska testa mot uppsvullnad 😀

  Tack på förhand!
  /Kajsa

  Kajsa 2017-05-18 17:50:34
  Svara
 • Gud vad gott det ser ut!! Måste testas!!
  Jag har gjort ett helt inlägg om min beställning från dig på min blogg. Jag är än så länge sjukt nöjd med produkterna! Ta gärna en titt. Kram<3

  Sanna 2017-05-18 16:29:14 http://nouw.com/sannaerikssons
  Svara
 • Åh gud vad gott! Tror du man kan skippa tamares, jag har alla ingredienser förutom den hemma 😀 Kram

  Maja 2017-05-18 15:02:38 http://nouw.com/majasmind
  Svara
 • Hej Ida! När kommer ni börja sälja stora veggopaketet på welloteket igen? Massor med kramar

  LInn 2017-05-18 13:40:27 http://linnriscolls.tumblr.com
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!