PROTEINPULVER, BCAA & GLUTAMIN?

protein-vegan-proteinpulver-welloteket-risprotein-hampaprotein

(Alla länkar nedan är reklamlänkar till min egen webshop Welloteket)

Inflamino // Ärtprotein // Risprotein // Kreatin // Glutamin// BCAA
Hampaprotein // Vassleprotein

Hej fina Ida! Vilka kosttillskott tar du nu? ? tar du glutamin? Varför eller varför inte isåfall? Tar du något proteinpulver dagligen? Tycker du man bör ta BCAA och glutamin för att få bättre resultat av träning? Vad är skillnaden på inflamino och risprotein? Ska man ta proteinpulver, BCAA och glutamin efter eller innan träning? Kram hoppas du får en bra dag!

SVAR: Hej fina och tack för din kommentar! Jag tar Glutamin ibland om jag känner att min mage är öm men inte annars. Jag tog Glutamin en lång period då mina magproblem var som värst. Glutamin är toppen för att läka en skadad tarm. Så har man en öm inflammerad mage kan glutamin vara till stor hjälp.

Jag tar inte proteinpulver varje dag men jag gör det några gånger i veckan och speciellt de dagar jag har tränat. Jag använder mig av ett risprotein som heter –> Inflamino och Hampaprotein men ska även nu testa Holistics nya Ärtprotein som precis kommit ut. Växlar mellan de 2 och boostar då mina smoothies med dem. Inflamino är ett protein som är superbra för en känslig mage då det innehåller massa aminosyror, vitaminer, mineraler och örter som har en läkande effekt. Det är ingen smak på varken det eller hampaproteinet så det smälter in väldigt bra i smoothies.

Så skillnaden på risprotein och Inflamino är att Inflamino innehåller risprotein men även massa annat som vitaminer, mineraler, örter och aminosyror som är läkande.

BCAA har jag använt men inte längre. Det för att jag inte alls tränar så mycket nu. Jag tog BCAA innan eller under träningspasset när jag tränade 5-10 pass i veckan och måste säga att jag kände mig starkare (under styrketräningen) och att återhämtningen blev bättre. När jag tränade flera timmar om dagen under min utbildning så tog jag även i perioder Kreatin för att påskynda återhämtningen och det kan jag verkligen säga funkade för mig.

Men som sagt jag tar varken BCAA eller Kreatin nu då jag tränar 3 gånger i veckan och inte särskilt hårt och då finns det ingen anledning utan då räcker det med vanlig mat. Där emot så tycker jag att proteinpulver är smidigt att ta som mellanmål både för de som tränar och även för de som inte tränar , men inget måste. Under bilden ser ni länkar till alla olika proteinpulver vi har på Welloteket.

Hoppas du fick svar på din fråga. Kram Ida

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
  • Du blandar ihop BCAA och creatine.Creatine är inte för återhämting utan för att bli starkare och BCAA för återhämtning.

    Marissa Almqvist 2017-02-15 13:03:56
    Svara
  • Hej Ida!
    Jag är just nu blandkostare men vill försöka gå över till vegetarisk för att kanske tillslut bli vegan. Saken är den att jag har supersvårt för bönor, linser etc. Som jag vet är bra protienkällor när man väljer bort kött.
    Har du några tips på andra bra protienkällor när man ska gå över till vegetarisk kost?? Så det blir fullvärdigt protein..? 🙂
    Tack för all inspiration du ger <3

    Johanna 2016-12-01 00:04:54
    Svara
  • Hej vilka färger har du på dina bronx concealer? En grön och vilken nyans är den andra? 🙂

    Gabriella 2016-11-30 13:07:00
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!