MINA BÄSTA TIPS PÅ MATSTÄLLEN I STOCKHOLM

emma-barremyr-ptbyemma-lunch lunch-koloni

God morgon älsklingar! Hoppas ni sovit gott! I fredags så träffade jag söta Emma på en lunch då hon var på besök i Stockholm och det var så trevligt. Har länge läst Emmas blogg men eftersom hon inte bor i Stockholm så har vi aldrig träffats (förutom en snabbis på ett event). Så jättekul! Vi gick till mitt favoritställe Koloni. Många av er har sett på min snapchat mm och frågat vad stället heter och vilka som är mina favorit matställen i Stockholm så tänkte att jag gör en liten lista här…

Koloni – Finns på flera ställen och har ekologisk mat. Det är inte bara veganskt men de har ett bra utbud av vegansk mat. De har även röd latte som jag älskar där de skummar havremjölk och häller över en rooibos espresso. SÅ GOTT!

Ecoist – Ligger på östermalm och serverar enbart ekologiska grejer. De har både kött men även bra vegetariska alternativ och ofta har de även dagens soppa som är så gott nu på vintern. De gör även goda matchalattes.

Reload – Här hittar du stans godaste acai bowls. Det ligger i Vasastan och serverar allt från smoothies, acai bowls till goda sallader som man får plocka ihop själv. Jag brukar alltid ta potatis- och avokadosallad med kikärtor när jag är där.

Sturegallerians buffé – Perfekta stället att gå till om man är med många människor som har olika smak. Detta ställe ligger mitt inne i Sturegallerian och serverar en fräsch buffé på mån-fre lunch. Det brukar vara fisk, kyckling, ugnsbakade rotfrukter, massa olika sallader med quinoa, bulgur, mozarella, olika såser, bröd, frukt mm.

Ikki sushi – Alltså bästa och mest prisvärda sushin jag hittat i stan. Ligger inne i Kungshallen på Hötorget. Inga små snåla portioner här inte! Brukar nästan alltid vara fullsatt men man behöver inte boka bord.

Thai House Nybrogatan – Jag älskar ju thaimat och Thai house Nybrogatan är en finare thairestaurang med lite högre pris fast ändå prisvärd då man får mycket mat som är god och fräsch!

Grill – Vill man till ett finare middagsställe så är nog Grill en av mina favoriter. De serverar ju mest kött men är väldigt vänliga och hjälpsamma för att laga precis det jag vill ha. De har även stor grillbuffe varje söndag.

Minh mat – Det här är en vietnamesisk restaurang som ligger i Vasastan. Jag har bara varit där några gånger men maten är så sjukt god! Ska man äta middag är det bäst att boka innan. De satsar också på bra råvaror så mycket är ekologiskt och de har en hel vegansk meny.

Seyhumus – Det här är en vegetarisk buffé som ni hittar i hornstull. Så sjukt god mat till bra pris. Jag tror det är lite i libanesiskt stuk med soppor, grillade grönsaker, hummus, paprikaröror mm. Inte jättefint att sitta där men ändå charmigt och mat som är helt magisk!

Voltaire Åhlens – Längst upp i Åhlenshuset har Sally Voltaire en restaurang som har massa nyttiga godheter. De varierar sin meny från dag till dag (tror jag) och det finns mycket bra vegetariskt att välja på men även fisk. Finns även fika.

Ojoj, jag känner att jag kan hålla på hur länge som helst här med tips men nu hinner jag inte fler. Har ni läsare några guldkorn i Stockholm så kom gärna med alla tips! Jag vill hitta nya ställen! 🙂 Ha en fin dag! Puss, I

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
19kommentarer
 • Hälsocafét i Hornstull!!

  Hanna 2017-01-26 19:09:49
  Svara
 • Så mysig lunch <3 Och tack för alla andra tips! De får jag beta mig igenom kommande besök till Stockholm 🙂 Kram

  Emma 2016-11-25 07:24:50 http://www.ptbyemma.se
  Svara
 • Vilka bra tips och så lägligt eftersom jag snart ska åka till Stockholm! 🙂

  Anders 2016-11-24 11:17:50 http://medelhavet.bloggplatsen.se/
  Svara
 • Kan man blanda BCAA och proteinpulver? Tycker du att man bör ta BCAA för att få bättre resultat av träning? Många frågor som dyker upp.. hoppad du hinner svara! Kram

  Ida 2016-11-24 02:49:51
  Svara
 • Vad är skillnaden på andra ridprotein och inflamino?

  Ida 2016-11-24 02:36:23
  Svara
 • Hej!

  Vilka kosttillskott tar du nu? 🙂 tar du glutamin? Varför eller varför inte isåfall? Tar du något proteinpulver dagligen? Kram

  Ida 2016-11-24 02:19:14
  Svara
 • Hej Ida!
  Chutney på Katarina bangata har mycket veganskt. Blå lotus (Katarina bangata) och Gildas rum (Skånegatan vid Nytorget) har veganska alternativ, himla mysiga ställen.
  Matapoteket på Bondegatan skulle du nog gilla, goda smoothies och bara raw food 🙂
  Holy cow (finns bland annat på Ringvägen) har en hel del veganska alternativ och okej priset (indiskt).
  Sen finns femtopia i Hornstull som bara kör veganskt, tyvärr en del substitut istället för kött (inget jag gillar) men de har våfflor ibland vilket ju är trevligt!
  Kram kram från en annan vegan 🙂

  Tilde 2016-11-23 23:36:26
  Svara
 • Åh, du måste testa Hälsocaféet på söder! Helt veganskt och så himmelskt gott. De har allt från mat med egna sallader, acaibowls, och rawfood fika. Samt massa spännande olika lattes och grejer. Helt klart mitt favoritställe! 🙂

  Julia Wahlgren 2016-11-23 22:40:34 http://www.juliawahlgren.blogg.se
  Svara
 • Bra tips ifall man skulle dra till Stockholm 🙂
  Men ingen av den erbjuder väl den himmelskt goda saffransglassen, som du visade upp i bloggen och på din youtubekanal va? haha
  Den saffransglassen är ju FARLIGT god ju! hehe

  Caroline 2016-11-23 11:56:10 http://blackmary.blogg.se
  Svara
 • Lao Wai! Va där för en vecka sedan och det var så gott. Endast vegansk mat. Sen har jag hört att hermans är bra men inte kollat in själv:)

  Vivien 2016-11-23 11:34:19
  Svara
 • Hej Ida! Du verkar verkligen må så bra av maten du äter. Jag tänkte fråga dig om tips, jag vill dra ner på både mejeriprodukter och gluten men har svårt att veta vad jag ska äta och ha i mina rätter då jag har en tarmsjukdom som gör att jag ska undvika bla majs(mjöl), bönor, linser, kikärtor, lök, paprika och ja svårsmälta råa grönsaker och saker med för mycket fibrer som tex chiafrön osv. Har du förslag på maträtter som skulle funka för mig ändå? Mvh

  Gabriella 2016-11-23 10:19:39
  Svara
  • Svar på Gabriellas kommentar.

   Ja kolla alla mina recept här på bloggen och youtube. Jag äter inte heller de sakerna du nämner förutom lite linser ibland. Bara att ta bort dem i så fall. Kramis

   idawarg 2016-11-23 12:00:39
   Svara
   • Svar på idawargs kommentar.

    Men hur ställer du dig till ris och risnudlar osv just med mängden arsenik som dom skrev så mycket om för ett tag sedan…
    Tack för svar!

    Gabriella 2016-11-23 12:59:07
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!