VEGANVECKAN BÖRJAR NU!

bananbrod-vegan

Recept hittar ni här –> Bananbröd!

God måndag mina finisar och välkommen till veganveckan! Wohoo. Hur många är det som har tänkt att vara med på veganutmaningen och äta vegansk kost denna veckan? Jag tänkte posta veganinspo både här på bloggen och på Youtube under veckan och jag och alla andra skulle bli mer än glada om ni delar med er av all veganinpso ni har i kommentarerna under veckan. Det kan vara allt från nya recept som ni hittar, nya produkter, dokumentärer, youtubers, bloggar eller hur ni känner er under veckan. Jag vill veta allt!

Själv har jag startat dagen med min favoritsmoothie på banan, spirulina, spenat, havtorn och mango. Nu ska jag baka det godaste brödet ever (Länk till receptet hittar ni under bilden ovan). Det är helt veganskt och så sjukt gott. Har ni inte smakat det så måste ni göra det!

Det passar perfekt som mellanmål, fika eller som frukost. Är även sugen på att baka veganska kakor så har ni något magiskt recept så tipsa gärna? Puss, I

HJÄLP MOT PMS OCH VÄTSKEFYLLD KROPP?

pms maca-progesterall-hormoner-balansera-kram-hormonkram-macapulver

Hej Ida! Jag skulle bli så himla glad om du kunde hjälpa mig! Jag har ganska mycket PMS och blir väldigt nedstämd, trött, får ont i kroppen och blir vätskefylld. Jag vet att mycket av detta inte går att göra något åt, men jag undrar om du vet några bra kosttillskott som är naturliga som kan hjälpa runt menstider. Det är så himla jobbigt att knappt orka gå till jobbet och nästintill börja gråta så fort minsta lilla känns fel…

Jag vill inte ta någonting onaturligt heller…

KRAM <3

SVAR: Hej fina du och jag förstår dig. Jag har några bra tips som har hjälpt mig och flera jag känner men kan inte garantera att de hjälper dig men ändå värt ett försök. Det finns 2 produkter som är kända för att balansera hormonerna och lindra hormonella besvär. Jag själv använder Progesterall dagligen och den har hjälpt.

(Länkarna nedan är reklamlänkar till min egen webshop Welloteket)

Macapulver – Innehåller flera essentiella aminosyror, uppiggande, rik på vitamin C, B1, B2, B3 och B6, rik på kalcium, järn och fosfor, hormonbalanserande. Läs mer om Maca HÄR!

Progesterall – Progesteronkräm från ProgesterAll är en hudkräm som innehåller bioidentiskt progesteron. Den kan användas av alla kvinnor från mensdebut till menopaus som besväras av tex PMS, klimakteriebesvär, PCOS, infertilitet, missfall, endometrios, oregelbunden mens och riklig mens. Den kan användas av kvinnor i övergångsåldern som besväras av vallningar, nattsvettningar och sömnproblem. Krämen är för yttre bruk och smörjs in på områden med tunnare hud tex, insidan av armarna. Läs mer om Progesterall HÄR! (OBS! Tar man p-piller är det ingen ide att använda krämen).

Testar du någon av dem eller båda så meddela gärna om du fick någon hjälp av dem. Lycka till! Kram, Ida

VEGANSK INKÖPSLISTA

IMG_1054.JPGGod morgon vänner! Eftersom att veganutmaningen börjar på måndag så tänkte jag här skriva upp vad jag brukar ha hemma i mitt skafferi så ni kan få lite inspiration till vad som kan vara bra att ha hemma under veganveckan 🙂 Sedan vore det även kul om ni kan fylla på med produkter i kommentarerna och även dela med er av alla era veganska favoritrecept? Det kommer underlätta och inspirera både mig och alla som ska testa vara med på veganska veckan.

Här kommer i alla fall en inköpslista på vad jag brukar handla + lite kosttillskott som alltid finns hemma. Det är absolut inget måste och ni behöver heller inte ta några tillskott på ex B12 bara för att ni äter veganskt under en vecka. Det tar längre tid än så att få brister. Sedan så behöver ni inte inhandla allt som står nedan utan det är bara tips, så välj ut era favoriter. Hoppas ni får lite inspo 🙂

(Alla länkar nedan är reklamlänkar till min egen webshop Welloteket)

VEGANSK INKÖPSLISTA:

Frukt & grönt: spenat, issbergssallad, romansallad, citron, morot, sötpotatis, selleri, palsternacka, vattenmelon, grönkål, rödbeta, tomater, gul lök, banan, äpple, päron, ingefära, avokado, paprika, färsk basilika, zucchini, potatis, gurka, blomkål, grapefrukt, groddar, ingefära, dadlar, ananas.

Frysen: pumpa, gröna bönor, spenat, acai, blåbär, lingon, hallon, banan, glutenfritt bröd, mango, granatäpple, broccoli, grönkål, ekologisk majs, ärtor.

Skafferiet: Glutenfria havregryn, boveteflingor, quinoaflingor, rårisflingorchiafrön, amaranthflingorkokosolja, kanel, vaniljpulver, bovetemjöl, linfrön, pumpafrön, solrosfrön, kokosflingorrisprotein, hampaprotein,  bovetekex, glutenfria knäckebröd, rismjöl, havssalt, krossade tomater, linser, kikärtor, naturella nötter, gojibär, kakao, kakaonibs, agave, bakpulver, kardemumma, mandlarchlorella, spirulina, ris, glutenfripasta på ris, sötpotatis och bovete.

Kylvaror: Havremjölk, kokosmjölk, mandelmjölk, tofu, hummus, tamaris.

Andra produkter som jag har hemma ibland och som kan underlätta om man har bråttom är: Soygurt, havregurt, Oumph, färdiga och frysta falafel och/eller kikärtsbiffar, sojakorvar, senap, ketchup, wooksås, äppelmos, sojafärs, wraps, risnudlar, bröd, glutenfria flingor, musli, nötsmör, ris eller majskakor. 

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!