SMOOTHIE BOWL MED BLÅBÄR OCH KARDEMUMMA – RECEPT

smoothie-bowl-recept-vegan smoothie-bowl-vegan-recept-blåbär

(Alla länkar är reklamlänkar till min egen webshop Welloteket)

God morgon hjärtan! Sitter just nu och njuter av denna magiska smoothie bowl. Den är verkligen sååå god och passar både som frukost, lunch och mellanmål då den är både mättande, god och näringsrik! Kan det bli bättre? haha. Receptet på den hittar ni nedan.

Sedan har jag även träningsvärk i ryggen efter gårdagens ryggpass. Igår hade jag egentligen bara tänkt att köra yoga men sedan tvingade jag mig själv att gå till gymmet för att köra rygg då jag måste stärka upp den. Har fått stränga order av min naprapat Kjersti. För er som bor i Stockholm och behöver en naprapat så måste ni gå till henne. SÅ himla kunnig och engagerad. Hon är fantastisk och hittas på Odenplan. Säger ni att ni läser min blogg har ni även rabatt under hela september så boka på nätet HÄR eller ring henne. (Bara så ni vet: Det här är ej sponsrat utan jag bara tipsar för att hon är grym)

Men i alla fall här kommer receptet på den magiska smoothien och vill ni se receptet på video kan ni kolla på videon nedan 🙂

SMOOTHIE BOWL MED BLÅBÄR OCH KARDEMUMMA

Ingredienser:
– 3 bananer
– 2 färska dadlar
– 1 msk hampaprotein
– 1 tsk kardemumma
– 1 tsk acerola
– 1-2 dl frysta blåbär
– en skvätt havremjölk

Topping: 1 skivad banan, amaranthpuffar, gojibär, pumpafrön, kokosflingor.

Gör så här: Mixa allt och lägg på toppingen. Har du inte hampaprotein eller Acerola funkar det utan men jag kan verkligen rekommendera båda 2. Hampaprotein innehåller alla essentiella aminosyror och även bra och nyttiga fetter. Acerola är såå gott och ger en fräsch smak och innehåller mängder med C-vitamin. Den passar även väldigt bra i gröna smoothies.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
17kommentarer
 • Hej ida! Super goda recept!
  Jag har en liten fråga angående mat så tänkte att jag ställer den i detta inlägg, även fast det inte handlar om just dessa recept.
  Jag undrar hur mycket pasta du brukar räkna som en måltid/ portion när du gör dina olika pastor. Dom ser så goda ut med har ganska svårt att avgöra vad som räknas som en portion. Hur mycket brukar du köra på innan kokning?

  Kramisar

  jennifer 2016-09-03 13:10:02
  Svara
 • Hej Wargen 🙂 Ser gudomligt gott ut..! Såg i din vlogg att ni kikar på att köpa nåt i Spanien, kan verkligen tipsa om Torrevieja. Det området har bl.a särskilda saltsjöar som skapar ett helt unikt klimat med varmt och vackert väder året om. Människorna och miljön där är sjukt avslappnande samtidigt som man får energi av solen och havet. Har själv bott där och bara måste tillbaka 🙂 Tack för en superbra blogg! 🙂 Kraam <<3

  Camilla 2016-09-02 18:45:20
  Svara
 • Hej Ida! Hoppas din dag har vart bra och att du vill svara på mina frågor jag har till dig.
  Jag känner mig hungrig konstant även fast jag äter mycket och bra.
  Tillåter mig själv att äta mycket mat fast känner ändå att jag inte blir mätt. T ex till middag kan jag äta 2 stora portioner + att jag sedan tar lite grann när jag dukar bort maten.

  Till frukost äter jag 1dl havregrynsgröt med kanel
  lunch äter jag det som skolan server.
  efter skolan äter jag något i bland. Beror på om jag ska träna eller om jag snart ska äta mat.
  Middag äter jag någon typ utav husmanskost.

  Vad beror de på? ska jag ändra mitt matintag på något sätt ?
  eller ska jag bara fortsätta käka som jag gör

  kram kram

  Alva 2016-09-01 18:52:07
  Svara
 • Skulle tänka mig både ”smoothiebowlen”.
  Men hade ersatt den första ”bowlen” med chorlella. Då jag tycker det smakar bättre än spirulina, men de har ju NÄSTAN samma näringsinnehåll? (utav det jag sett iaf)
  Men detta acerolapulvret verkar gott och intressant! 🙂

  Caroline 2016-08-31 21:45:55 http://blackmary.blogg.se
  Svara
  • Svar på Carolines kommentar.

   Ja både spirulina och chlorella är grymt bra och liknar varandra väldigt mycket. jag tar bara chlorella på tabletter så ska testa ta även det i pulver om det smakar mindre 🙂 Jaaa du måste testa Acerola! Så himla gott i gröna smoothies eller uppe på granola. MUMS!

   idawarg 2016-09-01 16:14:23
   Svara
 • Åhh måste testa!! ?

  Ylva 2016-08-31 20:08:55 http://nouw.com/ylvateres
  Svara
 • åh vilka goa grejer du rört ner då! kardemumma är ju en av de bästa kryddorna också. Och kanel 😉

  ISA 2016-08-31 16:22:37 http://isabyl.devote.se
  Svara
 • Hej Ida! Jag älskar att äta hemmagjord müsli på frön, kärnor och nötter samt färsk frukt men vet inte vad som är bäst att ha till. Jag äter bara laktosfria produkter då jag är känslig, ibland äter jag det till kvarg/grekisk yoghurt/a-fil/naturell lättyoghurt osv. Men vad är nyttigast egentligen? Om jag inte vill få i mig så mycket fett?
  Kram

  Elsa 2016-08-31 15:21:42
  Svara
  • Svar på Elsas kommentar.

   Hej Elsa! Nu ör jag fel person att fråga då jag helst ser att man undviker mjölkprodukter över huvud taget. Så en växtbaserad mjölk eller ex havregurt eller gör en smoothie som yoghurt tycker jag är det bästa alternativet. De du nämnde spelar inte så stor roll vilken av dem du tar. Kramis

   idawarg 2016-09-01 16:16:33
   Svara
 • Jag är inne på femte dagen som vegetarian och jag känner redan av alla förbättringar som hänt, men eftersom jag tränar 90 min cardio varje dag och även pass ibland så känner jag mig mycket mer hungrig nu och uppblåst eftersom jag utesluter mjölkprodukter och har ersatt med soja. Har du några tips på hur man motverkar uppblåst mage när man äter vegetarisk kost och bra mellanmål som mättar? Äter fortfarande havegrynsgröt med lite jordnöttsmör (1msk) och 1/2 dl bär till frukost men var ändå vrålhungrig 2 timmar senare :/ Ska def testa detta dock!

  gabi 2016-08-31 11:14:41
  Svara
 • Så gott det där ser ut!

  Hanna 2016-08-31 08:31:35 http://hannafialotta.blogg.se
  Svara
 • Åh vad gott det ser ut!!?

  Anna salminen 2016-08-31 07:15:23 http://nouw.com/annasalminen
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!