STYRKA & STRETCH FÖR LÖPARE

IMG_2343.PNGIMG_2344.PNG

Vinnare av outfit från adidas/Stadium denna vecka: @josefn_c och @malmberglinn.

(Inlägg i samarbete med Stadium och adidas)

God morgon hjärtan! Här ovan ser ni veckans vinnare av valfri outfit från adidas/Stadium. STORT GRATTIS! Ni kommer bli kontaktade på instagram. För er som inte vann så kommer en ny chans nu i veckan.
TÄVLING – Vinn en outfit från adidas/Stadium

1. Lägg ut en träningsbild och tagga #whyirunstockholm och #jointhemovement på instagram.
2. Berätta varför ni gillar löpning.

2 vinnare kommer preseneras på min blogg nästa söndag.

Kom ihåg att ni måste ha öppen profil för att vi ska kunna se och att inte tagga gamla bilder för då hamnar de för långt ner i taggen.

I dagens video träffar jag min löpcoach Lisa som hjälper mig med styrkeövningar och stretchövningar för att lyckas bättre med min löpning. Så grymma tips som jag tycker ni ska ta till er och skriva ner. De har verkligen hjälpt mig i min träning. Självklart kan man göra övningarna även om man inte tränar löpning. 

 

 

MILJÖDIETEN – KOST OCH MILJÖ

miljödieten-1miljödieten

Kan verkligen tipsa om boken Miljödieten om man vill lära sig mer om vilken kost man ska välja för att värna om miljön.

Hej Ida. Jag är själv nu halv vegetarian, äter inte rött kött, men skall bli hel vegetarian/pescadian. Jag funderar även lite på vegankosten, jag är rätt så ung så tänker inte bli vegan ännu men kanske när jag flyttar hemifrån. Men i varje fall, till frågan: du och många andra veganer säger att de är veganer eftersom det är bättre för miljön. Men för några dagar sedan läste jag i en tidning att soja & risproduktionen är väldigt dålig för miljön. Att man i sydamerika hugger ner stora områden skog för att få plats med soja odlingar och att sojan sedan exporteras långa avstånd. Ris odlingar släpper även ut en del avgaser då man odlar dom i en massa vatten. Många veganer äter ju mycket sojaprodukter och dricker tex rismjölk. Så nu till min fråga: är detta sant jag skrev ovan? Är mjölk och ägg ändå större miljöbovar än soja & ris? Har du undersökt detta? Kan jag vara vegan/äta mer veganskt utan att behöva äta/dricka sojaprodukter, finns det liksom några andra produkter? Massa kramar, du är så inspirerande och rolig!

SVAR: Hej fina du och vad härligt att du funderar på att bli vegetarian och testa mer vegansk kost. Det är mycket bättre för miljön att vara vegan även om man äter sojaprodukter. Det du skriver är sant men den sojaodlingen du pratar om är ej till för oss människor utan det är soja som odlas upp för att de djuren som vi människor sedan ska äta ska få mat. Så den sojan du pratar om är alltså mat till människans mat. Ex en kossa äter också enorma mängder så därför blir det ej miljövänligt att äta kött. Det hade ju i så fall varit bättre att vi människor då direkt äter sojan. Hänger du med? Dock så finns den massa andra bättre alternativ och de flesta ekologiska sojaprodukter som säljs i Sverige odlas inom europa så mycket mer miljövänligt. Men som svar på din fråga så måste du absolut inte äta sojaprodukter. Jag äter knappt några utan bara lite tofu och då väljer jag en ekologisk sådan. Det finns massa bra alternativ som är baserat på havre, mandel, frön eller nötter.

Jag kan verkligen tipsa om boken jag läser just nu som heter Miljödieten. Där hittar du massa bra info och tips. Läste imorse att en Svensk person gör i genomsnitt åt 6000 liter vatten per dag. För varje biff en människa äter har det gått åt 3000 liter vatten totalt. Helt sjukt!

Jag har inte läst så långt i boken än och är absolut inte den mest kunniga inom ämnet miljö. Dock vet jag att jag har massa läsare som har stor kunskap inom området så till alla er, snälla dela med er av er av era bästa tips och råd i kommentarerna inom ämnet kost och miljö i till detta inlägg. Guld värt! 🙂

 

NÄR DRÖM BLIR VERKLIGHET

IMG_2337.JPG

God morgon mina vänner! Är uppe tidigt idag och packar ihop eftersom jag ska åka tillbaka till Stockholm efter nästan 2 veckor i Åmål hos mina föräldrar. Har haft det så himla härligt med massa god mat, blåbärsplockning, löpning, sol, bad och umgänge med familj och släkt. Här på bloggen är jag inte så personlig utan vill man se närmare på hur jag har haft det så kolla mina vloggar på youtube (lägger de 2 senaste nedan).

Men alltså nu måste jag bara få sprida min glädje. För nästan ett år sedan tog jag beslutet att lägga upp lite mer klipp på youtube. Har haft en kanal länge men bara använt den för att visa någon övning som redskap till min blogg. Hade knappt några följare alls för 1 år sedan men i onsdag nådde jag gränsen 100 000 prenumeranter! HUR GALET! Jag fattar inte vad som hände?! Har verkligen fastnat för det här med video och redigering då jag känner att det ger en mer äkta bild av vem jag egentligen är och det blir inte lika ytligt som det kan bli på blogg och instagram. Har alltid känt att folk har förutfattade meningar om mig efter att bara se mig på bild men genom youtube så känns det som jag verkligen kan visa mitt rätta jag. SÅ TACK till alla er som följer mig där och prenumererar man inte så gör det gärna här.

Jag är så otroligt glad men även extremt chockad! Haha lilla jag liksom?! Men återigen TACK! Ni är bäst ♥ Massa kärlek, I

MINA 2 SENASTE VLOGGAR FRÅN ÅMÅL

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!