ÄLSKAR MSM

msm-holistic

IDAAAAAAA!!!! Du pratade i din video om MSM, och förklarade lite kort om det. Men jag blev ju super nyfiken om det ännu mer! Försökte googla upp saker om det men hittade inte super mycket. Kan du inte göra ett inlägg eller förklara mer om det här? ? hur rensas kroppen ut, behöver man gå på toa non stop? Hur ofta ska man ta en shot? Vad är det det rensar ur din kropp? Hur länge håller en burk? Kramiiiis <3

SVAR: Hej fina du och tack för mycket bra frågor. Här kommer lite mer information om MSM.

MSM är organiskt svavel i en form som är biologiskt tillgänglig för oss och är lika ogiftigt som vatten. Förr fick vi i oss svavel genom maten men tyvärr så blir det mindre och mindre av den varan i kosten.

Svavel har länge använts för att läka sår och mot olika hudbesvär som eksem, psoriasis, acne, astma samt i hårvårdsprodukter mot mjäll. 
• Det gör hår och naglar starkare och huden mjukare då svavel är en viktig beståndsdel i proteinerna kollagen och keratin som bygger upp brosk, senor, bindväv, muskler, skelett, hud, hår och naglar. Mitt hår växer snabbare sedan jag började ta tillskott av MSM.
• Det sägs även dämpa allergier ex mot pälsdjur, mat, pollen och damm.
• Har man en trög mage är det perfekt att ta då det kan motverka förstoppning och andra magbesvär. 
• Det är även känt för att vara smärtlindrande vid ryggvärk, artros, reumatism, ledvärk och andra sjukdomstillstånd då det är antiinflammatoriskt. 
• Ökar blodcirkulationen och mjölksyratröskeln vilket visar sig i ökad pigghet och ork. 

Utrensande: MSM gör cellmembranet mer ogenomträngligt vilket gör att cellerna bättre tar upp näring och syra vilket också innebär att cellen kan lämna från sig slaggprodukter effektivare. Våra kropper behöver svavel för att avgiftningssystemet ska fungera. Brist på svavel gör att levern inte fungerar som den ska och kan leda till olika former av allergier och astma.

När man börjar med MSM är det bra att trappa upp dosen då man kan få utrensningssymtom. (Vi alla har en hel del gifter i oss som vi får i oss ex. bara av att andas och äta). Så börja med 1 kryddmått om dagen och trappa upp långsamt tills du nått1 tsk/dag.

Jag skippade upptrappningen (dum som jag är) och fick symtom som illamående, lite finnar, ont i magen, toanödig och huvudvärk men det gick över efter 1-2 v så bli inte rädda om det sker. Antingen trappar ni ner dosen eller håller ut då symtomen går över efter 1-2v. Nu tar jag 1-3tsk/dag och känner  ingenting. Jag tar ganska stor dos och min burk håller ca 1-1,5mån.

Det är också viktigt vilket MSM man väljer. Jag använder MSM som består av högkvalitativt OptiMSM. Ni kan hitta det –> HÄR.

(Inlägg i samarbete med Welloteket)

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
18kommentarer
 • Hej Ida!! Vad menar du med att det är viktigt vilket MSM man väljer? Har skaffat MSM LIGNISUL som är 100% msm, är det inte bra? Vill främst ta det för hud hår och mage. Vad är ett ”dåligt” msm? Kram!

  sara 2018-02-17 08:20:51
  Svara
 • Hej Ida, jag undrar hur länge en burk räcker? typ en månad eller två veckor? 🙂 Självklart beror det på dosering men ett humm? 🙂

  Vilma 2017-01-07 01:19:16
  Svara
  • Svar på Vilmas kommentar.

   Ja det beror helt på dosering. I början ska du bara ta ett kryddmått och då räcker burken länge men om du tar 1 tsk skulle jag gissa på 1 mån. Själv tar jag 1 msk/dag så då räcker den i ca 2,5-3 veckor. KRamis

   idawarg 2017-01-07 13:41:33
   Svara
 • Hej Ida.
  Behöver man göra uppehåll med MSN eller kan man äta det oavbrutet livet ut? Jag har tagit det i drygt ett halvår, varierar mellan en tesked till en halv tesked.
  För mig hjälper MSN mot mina allergier och jag känner mig mindre stel då jag vaknar på morgonen 🙂

  sanna 2016-12-31 06:40:34
  Svara
 • Hej Ida! Har en fråga, funderar på att beställa MSM från welloteket, men äter spirulina redan, och undrar ifall det är bra/dåligt att ta både spirulina och MSM? Eller om det är onödigt att äta båda, vilket rekommenderar du att man prioriterar?

  Tacksam för svar 🙂 kram!

  Angelica 2016-08-15 20:00:43
  Svara
 • Hej!
  Jag tar också MSM och skulle idag inte kunna tänka mig att vara utan det. En fundering jag har är dock angående när jag blandar ut det i vatten då det är svårt att lösa upp – allt sjunker liksom till botten. Antar att det är samma för dig? Det innebär att jag alltid får fylla på glaset ett par gånger för att få i mig alla ”smulor”. Inget besvär alls egentligen men tänkte om du kanske har något tips eller gör på något särskilt sätt? Haha.
  Och juste! Vet du om man kan värma MSM? Jag tänker om man skulle kunna ha det i mat (ex soppa)? Hade ju varit smidigt..
  Massa kramar!

  Julia 2016-02-24 20:38:33
  Svara
  • Svar på Julias kommentar.

   Nej jag håller men jag är helt såld på MSM jag med! Jag har samma problem men jag brukar ta väldigt lite vatten och blanda jättemycket så allt snurrar runt och inte sjunker, sedan sveper jag det snabbt så hinner det inte sjunka 🙂 Vet faktiskt inte hur det klarar uppvärmning men känns som det är bäst kallt och vill inte förstöra soppan men den beska smaken 😀 Haha. Kramis

   idawarg 2016-02-24 20:56:52
   Svara
 • Hej Ida! Kan man beställa från welloteket till Finland också? 🙂 KRAM

  Jennie 2016-02-24 15:00:09
  Svara
 • Hej Ida!
  Du skriver att magen fungerar bättre med MSM men på vilket sätt? Alltså, jag har ibs där jag inte har något problem med att gå på toa om man säger så. Så vill inte äta det här och sedan på toa ännu mer x) Tack för en bra blogg!
  Kram

  olivia 2016-02-24 14:31:11
  Svara
 • Hej Ida! Jag har en fråga som jag gärna vill ha svar på av dig för jag tycker inte att jag fått något riktigt svar då jag sökt på internet då det står olika överallt. Men jag är 16år och tänkte börja med guaraná pulver! Har läst massa bra saker om det och känner att det skulle hjälpa min känsliga mage. Men då undrar jag om jag är för ung för att använda guaraná eller om jag kan använda det? Är det 18årsgräns? Tacksam för svar, kram!

  Elin 2016-02-24 13:30:09
  Svara
 • Ska man blanda ut msm med vatten när man tar det? Och isåfall hur mycket vatten? Ett glas eller bara lite i botten 🙂

  Julia 2016-02-24 13:23:53
  Svara
 • Hej! Jag tänkte börja med greens men undrar vilken du tycker är bäst, spirulina eller chlorella? Kan du inte skriva lite mer om dem?

  Frida 2016-02-24 12:09:08
  Svara
  • Svar på Fridas kommentar.

   Ja det tycker jag att du gör rätt i. Jag tar dem båda då båda är bra och gasnak likvärdiga. Men kör den varannan gång så du får i dig båda. Jag började köra chlorellan för att sedan gå över på spirulina.

   idawarg 2016-02-24 12:12:08
   Svara
 • wow vilken bra produkt!!! Måste kolla upp, speciellt för acne, allergier och läka sår!
  Tack för ett bra tips.

  Diana 2016-02-24 11:08:21 http://lamadre.se
  Svara
 • Jag började med MSM för länge sen och sen haft lite uppehåll. Tycker du att en bör börja om och trappa upp långsamt eller kan jag köra på som vanligt med 1 tsk/dag? Förstår det är individuellt men allmänt sett, vad tror du är bäst att göra?

  Evelina 2016-02-24 10:00:43
  Svara
 • Vore kul och läsa vad du fått för effekter av MSM, hur lång tid det tog att märka osv.

  Kram 🙂

  Anna 2016-02-24 09:02:05
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Första 2 veckorna mådde jag illa och fick huvudvärk (jag tog full dos med en gång) men efter 2 veckor kände jag mig piggare, magen fungerar kalas, håret växer snabbare, huden är finare. Sedan sägs det ju göra allergin bättre. Min allergi mot livsmedel är galet mycket bättre än vad den var för 1 år sedan men jag har ju gjort fler grejer än att äta MSM så vet inte vilken av alla grejer som hjälpt mig eller om det är en kombo av allt. Sedan blir både pollenallergi och pälsdjursallergi successivt bättre. Men jag tar MSM först och främst för att magen mår bra av det och det är ju grunden till allt egentligen 🙂 Kramis

   idawarg 2016-02-24 09:33:53
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!