Hej mina älsklingar! Jag och Sabina bakade för ett tag sedan glutenfria brownie/muffins som var så galet goda så tänkte dela med mig av receptet även här på bloggen. Vi använde oss av en färdig glutenfri browniemix från Ewalie men vill man inte ha glutenfri går det bra med någon annan 400g.
Ingredienser:
• 1 paket glutenfri browniemix (400g)
• 1 tsk pepparkakskrydda
• 1 och 1/4dl havremjölk
• 200g smält smör
• 2 ägg eller äggersättning
• 1 stor tsk bakpulver
• Cream cheese eller vegansk creme cheese
• Kokossocker
Gör så här: Blanda ihop alla ingredienser utom crème cheese och kokossocker i en bunke. Lägg upp smeten i muffinsformar och ställ in i ugen på 175 grader i 20-25 minuter. Mixa ihop önskad mängd crème cheese och kokossocker och toppa muffinsen med det + valfritt strössel. MUMS säger jag bara!
Läs även:
• Glutenfria lussebullar
• Nyttigt julgodis chokladbräck
• Pepparkaks scones
–
Vill ni även se receptet på video så kommer det här:
Kommentera