BÄSTA TIPSEN FÖR ATT GÅ NER I FETTPROCENT? HUR FÅR JAG MINDRE LÅR?

question-answer

Hej Ida, jag har två frågor!
1. Dina absolut bästa tips för att gå ned i fett%? Vad ska man tänka på?
2. Jag har ganska stora lår i förhållande till min längd, men grejen är att det är muskler. Benen är kroppsdelen jag har mest komplex över, finns det nåt sätt man kan slimma musklerna för att få mindre lår eller blir det värre ju mer styrka jag tränar?

Kram!

SVAR: Hej!

 1. Äta ren och bra mat utan socker, snabba kolhydrater och halvfabrikat. Ät mycket grönsaker, bra fetter och proteiner. Sedan träna styrketräning. Att stå många timmar på löpbandet för att få en definierad kropp hjälper oftast inte utan styrketräning uppdelad på muskelgrupperna tycker jag är mest effektivt.
 2. Åh jag är så avis! Ge lite lår till mig 🙂 Är det inte fett så kan det bli svårt. Kör styrketräning med lägre vikter och många reps (gärna cirkelträning) för att inte göra dem större.

Kramis

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Bra svar! Är intresserad av ungefär samma frågor. Dock är mina lår mer fett och mindre muskler. Men receptet för mig får bli precis det som du skritvit! Kraaam

  Louise 2015-09-15 08:59:27
  Svara
 • Hej Ida!
  Vad jag förstått undviker du mjölkprodukter men är också en kaffeälskare. Vilken mjölk tycker du passar bäst i kaffe? Jag är laktosintolerant och har använt mig av laktosfri mjölk men vill nu utesluta så mycket mjölkprodukter som möjligt. Kaffe är det enda jag egentligen använder mjölk till så skulle verkligen uppskatta tips på om det är godast med t ex sojamjölk, mandelmjölk, havremjölk osv? Om någon annan har tips är de också varmt välkomna!
  Tack för bästa träningsbloggen Ida! Kram

  Matilda 2015-09-14 16:38:21
  Svara
  • Svar på Matildas kommentar.

   Hej Matilda! Jag tänkte tipsa dig om ikaffe från märket oatly som är en havrebaserad mjölk som är såå god att ha i kaffe och té 🙂 den skär sig/separerar inte i varm dryck som jag upplever att annan havremjölk och mandelmjölk ibland gör. Även sojamjölk använder jag ibland men ikaffe är favoriten.

   Vendela 2015-09-14 21:50:50
   Svara
 • Vad menar du med halvfabrikat? Frysta grönsaker är ju halvfabrikat, men det är väll inte onyttigt?

  sara 2015-09-14 15:00:08
  Svara
 • ”Fullkornsknäckebröd, havegryn, vitkålmos, bulgur, bönpasta” om jag vill gå ner i fett inte alls mycket max 5 kg, är det okej om jag äter det jag nämnde ovanstående?

  sara 2015-09-14 14:39:25
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!