FRÅGA/SVAR – MAGPROBLEM, LÄCKANDE TARM, SEG ÄMNESOMSÄTTNING, SKÖLDKÖRTELN?

problem-med-magen

1. Cellenzym HÄR // 2. Glutemin HÄR // 3. Lactovitalis HÄR // 4. Aloe vera HÄR

Hej Ida! Jag har en ganska omfattande fråga angående läckande tarm, autoimmunitet, hårmineralanalys och test för födoämnesallergier. Har en läckande tarm och autoimmunitet mot sköldkörteln. Vägrar tro att jag ska bli sjuk och börja medicineras (som läkarna såklart tycker!). Har precis fått svar på en hårmineralanalys som visar på läckande tarm, seg ämnesomsättning osv osv och står nu inför om jag skall göra ett test mot födoämnesallergier så att jag vet vad just jag behöver komma till rätta med för att läka min tarm och försöka bli kvitt min autoimmunitet.
stämmer det att du gjort ett sådant test? Genom vilket företag? Rekommenderar du ett sådant test och vad är dina tankar om det? Läser att man bör utesluta alla nötter, fröer och ägg för att läcka tarmen. Det tillsammans med uteslutande av mjölkprotein, gluten, nattskatteväxter samt kål (ej bra för sköldkörteln) gör att listan på vad jag faktiskt kan äta kryper drastiskt. Just nu känner jag mig ledsen och uppgiven. Jag antar att jag inte skulle behöva utesluta ex nötter för att läka min tarm om ett test visade att jag inte alls är känslig mot nötter?
SÅ otroligt tacksam om du orkar ta dig tid att besvara detta, allt för långa, meddelande så fort du kan. Tiden tickar på och jag känner att jag verkligen måste Lomma till rätta med en strategi snarast. Vad tror du om att äta tillskotten hårmineralanalysen säger? Detta läker ju inte tarmen i sig, tror du tillskott kan skada?
Många kramar. Du är så fantastisk!!

SVAR: Hej och tack för din kommentar! Jag förstår din frustration då jag själv varit där. Jag har gjort testet Imupro och det har hjälpt mig jättemycket att veta vad jag är känslig mot och vad jag bör undvika och inte. Jag har haft en väldigt begränsad kost i snart ett år och de första 3 månaderna var jag väldigt strikt med kosten och att köra efter rotations schemat vilket verkligen hjälpte, men det var varken roligt eller lätt.

Vid läckande tarm eller andra magproblem så skulle jag rekommendera att precis som du säger utesluta mjölk, nötter, för mycket råa grönsaker och även gluten då det är väldigt tungt för tarmen att bryta ner. Angående vitaminerna man får rekommenderade vid hårmineranalys så testade jag köpa hela paketet de rekommenderade. Jag gjorde sedan ett nytt test efter 3 mån och mina resultat hade absolut förbättrats men då skötte jag både kosten och tog varenda tablett, så det krävs nog att man sköter sig och sedan får man komma ihåg att det är ett företag och de vill tjäna pengar och rekommenderade mig 32 tabletter/dag så det blev svindyrt. Så svar på din fråga är att jag tror inte det skadar men vet inte heller om det hjälper.

Men tillskott jag VERKLIGEN skulle rekommendera att du ska ta är Glutamin (LÄNK HÄR) som är en aminosyra som hjälper till att bygga upp och läka tarmen. Jag skulle även rekommendera att dricka Aloevera juice (LÄNK HÄR) dagligen då det är väldigt läkande. De här 2 är ett måste för mig och har hjälpt mig massor.

Det jag också skulle rekommendera och som kan skynda på läkningen är att ta dagligt tillskott av goda magbakterier som Lactovitalis (LÄNK HÄR) och för att få hjälp med nedbrytning av mat så testa ta Cellenzym (LÄNK HÄR) innan varje måltid.

De här tillskotten i samband med att du undviker saker som du är överkänslig mot och som ger inflammation i tarmen kommer hjälpa dig.

Lycka till! Kramis

//English: Question/nswer in swedish. Use google translate.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
14kommentarer
 • Hej Ida, och tack för en SJUKT bra blogg!

  Jag har länge, länge haft problem med min mage. Jag har IBS och en del födoämnesallergier som begränsar mig. Den är inte katastrof, men jag vill och kämpar verkligen för att den ska bli bättre. Den SKA helt enkelt bli bättre, vad som än krävs! Därför undrar jag om du vill dela med dig av var du har gjort en hårmineralanalys. Jag har googlat, men det är verkligen en djungel och vill i möjligast mån undvika något lurendrejeri..

  Kramis!

  Mimmi 2015-07-22 10:36:41
  Svara
  • Svar på Mimmis kommentar.

   hej Mimmi! Ja det är helt rätt inställning och du kommer att lyckas 🙂
   Jag beställde min här och det är ett seriöst företag 🙂 http://www.alternativet.com/harmineralanalys.html
   Kramis

   idawarg 2015-07-22 10:40:25
   Svara
 • Alltså det här med vår skadliga västerländska kost skrämmer mig allt mer och mer… så mycket sjukdomar och allergier vi förmodligen hade kunnat undvika om vi bara slutade äta så mycket skit. Det gör mig riktigt ledsen när jag tänker på det, speciellt eftersom jag själv förmodligen är synnerligen drabbad med min svåra pollenallergi och eksem.

  Emma Hå 2015-07-12 23:21:26 http://emmahas.se
  Svara
 • Hej!

  Vad menas med att era tarmar läcker? Läcker det in i tarmen eller ut ur tarmen? Jag har aldrig varit hos en naturläkare, hur går en kroppskanning till och hur mycket kostar det? Vart kan man få gjort en sådan, vore jättekul att testa! Tack för en bra blogg / Jenny

  Jenny 2015-07-11 01:02:52
  Svara
  • Svar på Jennys kommentar.

   Hej Jenny! Det läcker ut ur tarmen. Det finns ganska få naturläkare i Sverige men jag ska skulle testa att googla för att hitta en bra som har tid. Min är helt fullbokad tyvärr och har ej möjlighet att ta fler. Det kostar ganska mycket pengar men det beror på vilka tester mm du ska göra och vilka prblem du söker för. Jag vet inte vad bara scanningen kostar då jag har gjort väldigt många fler tester samtidigt. Men som ex hormontestet kostade 700kr, hårmineralanalys 1200kr, allergitest 5000kr och sedan undersökning och scanning vet jag inte. Men kolla upp det hos den du söker hos. Kramis

   idawarg 2015-07-11 21:39:10
   Svara
 • Hej! Jag har känt av min ljumske i drygt en månad men det har inte gjort så ont att jag inte kunnat träna, fram till för ca en vecka sen då jag fick ont när jag sprang. Igår sprang jag 3 km innan jag var tvungen att avbryta för att det gjorde så ont, efter kunde jag knappt gå och har haft ont sedan dess. Jag antar att det är en överansträning då jag tränat ganska hårt 6-7 gånger i veckan i ca 8 månader, jag ska springa Midnattsloppet om ca 1 månad, så att vila är inte riktigt något allternativ. Finns det någon/några bra övningar man kan göra för att stärka upp ljumsken? Är det bra att stretcha ljumsken?

  Michelle 2015-07-10 22:07:55
  Svara
  • Svar på Michelles kommentar.

   Hej och ja det låter som en överansträngning och du kommer behöva vila. Jag gjorde det samma. När jag tränade på band så gick det bra men så fort jag började springa ute på asfalt längre sträckor så får jag ont i både höft och knän. Vila och testa sedan på band. Jag skulle också rekommendera att så fort som möjligt besöka en bra naprapat som kan hjälpa dig och behandla och ge råd på stretch/styrka som är bra för just dig. Lycka till Kramis

   idawarg 2015-07-11 21:41:36
   Svara
 • Jag funderar på över meningen ”som såklart läkarna tycker” angående medicinering. Förstår inte treden med att bortse från läkarens rekommendation. Såklart det är tråkigt att behöva äta läkemedel och ja , man kan lösa mycket med kost. Men en sköldkörtel styr otroligt många hormoner och behöver man en puff med läkemedel , varför vill man inte det då när det kan bli väldigt stora konsekvenser om man låter bli? En autoimmunitet är ju en autoimmunitet. Sen så finns det såklart olika referenser där man inte känner sig dålig osv. men ja, jag har lite svårt att ta det till mig. Jag har löst att du Ida inte äter medicin mot din sköldkörtel , kan du förklara lite kort hur du tänker så jag kan bli lite open minded :)?
  Stor kram!

  Caroline 2015-07-10 14:20:05
  Svara
  • Svar på Carolines kommentar.

   Läkarna ser de inte långsiktigt utan ger ofta bara mediciner för biverkningar som sedan ger fler biverkningar som man måste medicinera eller så måste man fortsätta äta medicinen livet ut för att motverka ex obalansen i hormonerna. Jag är mer för att man går till kärnan av problemet. Varför har man en lågproduktion i sköldkärteln? Jag var precis hos min naturläkare som jag gått till i över ett år nu och gjorde min 3e helkroppsskanning och min skäldkörtel funkar toppen nu efter att vi balanserat upp kroppen med rätt vitaminer och mineraler och kost. Det har tagit 1 år med mycket uppoffringar på mat och noga med kosttillskott men nu har jag fått balans. Nu är det bara lite obalans i binjurar och lite på progesteron och sedan är jag balanserad 🙂 Att tillföra kemiska mediciner löser kanske bara just sköldkörtelproblemet men hur kommer det sig att du fick obalans i sköldkörteln från början? De problemen kommer fortfarande finnas kvar med följder om man ine balanserar kroppen. Svårt att förklara men hoppas du förstår lite hur jag tänker. 🙂 Kramis

   idawarg 2015-07-10 14:26:52
   Svara
   • Svar på idawargs kommentar.

    Det är så kul att höra på fler med exakt samma åsikter. Jag hoppas verkligen det kommer mer och mer att man kan läka kroppen med naturliga grejer och rätt kost och att man måste förstå att alla människor fungerar olika och att man inte kan jämföra med vad som fungerar på andra. Så himla kul att du har blivit så mycket bättre läste på din kanal på mikz att du hade en bra balans nu stort grattis och bra kämpat. Vet själv hur det är när jag också har problem med nästan allt det du hade och lite annat men har gått hos min naturläkare lite mer än ett halv år nu och är så glad att jag började gå hos henne, allt blir bara bättre och bättre. Det skulle va kul att höra med fler som gick hos naturläkare och hur det går för dem för tycker det är väldigt intressant med kroppen och människan och hur man kan läka kroppen med naturliga grejer. Har du läst självläkande människan med Sanna Edhin jätte bra bok och väldigt mycket psykologiska grejer tar hon upp med. Ha en bra helg kramis!! 🙂

    Sofia 2015-07-10 19:50:10
    Svara
    • Svar på Sofias kommentar.

     Ja men det tror jag verkligen att det gör. Om jag jämför för bara 3 år sedan när jag skrev att jag slutat med gluten och mjölk fick jag så mycket skit och folk tyckte jag var konstig. Nu så är det jättevanligt och fler och fler testar och börjar ha förståelse. Ja jag håller helt med. Just nu är naturläkare en sådan grej som folk tycker är konstig och som jag alltid får skit för när jag skriver om men jag lovar att om några år så kommer det vara vanligt. En helhetshälsa är det man ska sträva efter utan massa kemiska mediciner 🙂 Vi ska bara vara glada att vi förstått grejen redan nu 😉 Haha. Tack för boktipset! Den ska jag köpa och läsa. Kramis

     idawarg 2015-07-11 21:44:59
     Svara
   • Svar på idawargs kommentar.

    Tack för svaret, förstår precis 🙂

    Caroline 2015-07-10 15:00:59
    Svara
 • Jag har då inte hört talats om någon läckande tarm besvär, men det låter ju riktigt hemskt och illa. Hoppas verkligen att du får lösning och resultat på det hela. Lycka till

  Diana (La Madre) 2015-07-10 12:30:15 http://lamadre.se
  Svara
  • Svar på Diana (La Madre)s kommentar.

   Ja det är många som har det utan att veta om det tyvärr. ja hoppas verkligen hon får ordning på sin tarm för det kan göra så mycket! Kramis

   idawarg 2015-07-10 13:26:59
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!