VAD JAG TYCKER OM LCHF?

question-answer

Hej Ida! Jag går i planer om att börja äta lchf. Vad tycker du om lchf? Tror du på det? Kram

SVAR: Hej Rjk! Jag äter själv inte Lchf och skulle aldrig göra  då jag inte mår bra av det. Jag gillar inte att man måste äta strikt efter en speciell diet eller metod som någon annan satt upp utan tror på att alla måste utforma sin egen diet som passar just dig. Där emot kan det vara bra att testa lite olika dieter mm. för att hitta inspiration. Jag själv har gjort det och hittar något nytt i alla som jag sedan plockar med mig in i min egen specialdiet. Många tycker magen mår bättre av lchf och det tror jag först och främst beror på att man utesluter socker och gluten ur kosten så det är ju en bra grej att ta med sig. Jag skulle säga att det allra bästa för dig är att äta sådan mat som din kropp kan ta upp och smälta.

Ex. Råa grönsaker, ingefära, nötter, avokado mm. säger ju alla är så nyttigt men de här sakerna kan min mage ej smälta och därför kan min kropp ej ta upp det nyttiga i dessa livsmedel. Därför passar det mig bättre att tex äta kokt potatis med protein och smör som min kropp lätt kan ta upp och använda som energi. Vissa har där emot superlätt att ta upp grönsaker och nötter och känner sig lätta och energifyllda efter en sådan måltid och då passar det dem. Så känn efter hur du mår efter du ätit. Känner du dig tung, svullen och trött så har du nog käkat något din kropp är överkänslig mot och inte gillar men känner du dig pigg, lätt och energifylld så har du hittat rätt. Nu svävade jag iväg lite här men hoppas du fått svar i din fråga. Kram, Ida

//English: Question/answer in swedish. Use google translate.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
16kommentarer
 • Hej! Jag är en tjej som snart fyller 17år. Det finns ett litet problem och det är att jag är underviktig. Jag vill gå upp i vikt men främst i muskelmassa. När jag tränar tappar jag de tidigare kilona jag har lagt på mig och då undrar jag: vad ska jag äta före och efter träning om jag redan äter 6 mål per dag (frukost, frukt, lunch, mellanmål, middag, mellanmål) Vill kunna träna utan att vara orolig att tappa vikt istället för att bygga muskler och ”Forma” kroppen.

  Tacksam för svar!

  Alva 2015-06-01 16:12:52
  Svara
  • Svar på Alvas kommentar.

   Hej Alva! Ät mycket mat bara och lägg gärna till extra fett i kosten som olivolja, smör, kokosolja, avokado, nötter, linfröolja mm. Jag adderar det i alla mina måltider och ibland äter jag till och med skedar med smör/olja som mellis. Kolla min matdagbok i Mikz så kan du få tips om hur du kan lägga upp din kost. Ladda ner appen här –> http://getmikz.com/wargpower

   idawarg 2015-06-01 16:23:40
   Svara
 • Jag får också ont i magen från råa grönsaker, speciellt zucchini. Kan inte äta såna där zoodles får fruktansvärd magkramp då, hehe. Är överkänslig mot bananer också och allergisk mot jordnötter.. Finns verkligen inte ett rätt sätt fär alla, man får lyssna på sin kropp 🙂

  sofie 2015-05-29 13:23:34
  Svara
 • hej.

  hur vet du att din kropp inte kan smälta tex ingefära? kram

  Emma 2015-05-28 18:03:31
  Svara
  • Svar på Emmas kommentar.

   Jag har gjort massa olika tester och vet att jag är överkänslig mot det och sedan känner jag när jag äter det att jag får ont i magen. Kram Ida

   idawarg 2015-05-28 18:47:09
   Svara
 • Ett bra svar tycker jag, även om lchf kan ge långtidsmen som inte är direkt relaterade till hur väl man tar upp näringen. Tarmcancer av för mycket kött exempelvis.

  Emma Hå 2015-05-28 16:14:20 http://emmahas.se
  Svara
  • Svar på Emma Hås kommentar.

   Ja om man har svårt att bryta ner kött vilket många har men inte alla och sedan beror det också på vilket kött man väljer tror jag. Det är en jäkla skillnad på ekologisk kyckling eller vildkött mot ex charkuterier. Sedan ska man heller inte överdosera något vilket blir lätt hänt om man följer en diet som lchf slaviskt.

   idawarg 2015-05-28 18:49:35
   Svara
 • Faktiskt funderat på att träffa en dietist. Min mage verkar reagera på allt

  Sandora 2015-05-28 14:00:40 http://sandoras.se
  Svara
 • Hej!
  Skulle du kunna göra ett inlägg med åsikter om veganism?
  Kram

  julia 2015-05-28 13:53:38
  Svara
 • Hur bra är LCHF egentligen i framtiden, om man tänker på att det är så mycket fett man ska få i sig??

  Diana D (La Madre) 2015-05-28 13:09:13 http://lamadre.vimedbarn.se
  Svara
  • Svar på Diana D (La Madre)s kommentar.

   Ingen aning och det tror jag är så olika. Kan man bryta ner fett och kött och väljer bra fett och kött är det säkert bra men har man svårt för det så är det garanterat inte bra. Kramis

   idawarg 2015-05-28 18:52:30
   Svara
  • Svar på Diana D (La Madre)s kommentar.

   Mycket fett och mycket fett. Vi äter bra fetter så som kokosolja, smör, ost, avokado osv. Sådant fett som är bra för kroppen. Tillsätter man fett och utesluter stora mängder kolhydrater når kroppen något som heter ketos, om man är i hög ketos så är det lika med hög fettförbränning. Alltså kroppen förbränner fett när du tillsätter fett. 🙂

   Sedan håller jag med dig Ida att det gäller att hitta sitt egna. Jag kör Lchf men räknar verkligen inga kolhydrater, tillsätter lite honung ibland i mina grytor/soppor och äter frukt ibland. Äter alltså sådant som min kropp mår bra av.

   Neta - hälsa och träning 2015-05-28 14:13:13 http://netas.nu
   Svara
   • Svar på Neta - hälsa och tränings kommentar.

    Ja man kan absolut välja bra fetter men det är det inte alla som gör. Det låter som du hittat en perfekt balans i din kost som passar just dig och det är det absolut viktigaste 🙂 Kramis

    idawarg 2015-05-28 18:50:40
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!