MIN FAVORITÖVNING FÖR RYGGEN

latsdrag-ida-wargida-warg-latsdrag

Tights – Nike // Shoes – HERE // Top – HERE

Ni har frågat länge efer grymma ryggövningar och här kommer en av mina favoriter som har hjälpt mig att hitta kontakten och att stärka upp ryggen. Vet ej vad den heter men jag kallar den enarmslatsdrag med rak arm haha.

Gör så här: Stå höftbret, spänn magen och rulla bak axlarna innan du börjar. Ta tag i handtaget med rak arm och dra det rakt ner. Superviktigt att hela tiden hålla ner skuldran och ”sätta fast” den i ryggen. Jag brukar köra 10/sida X 3 och lägger till den i mina ryggpass.

//English: Here is one of my favorit back exercises that have helped me find contact and strenghtened my back muscles. Stand hip wide, tense your core and roll your shoulders back before start. Grab the handlewith a straight arm an pull right down.Super important to press your shoulder down when you pull down. I use to do 10/side X 3 and use the exercise in my back workouts. 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
16kommentarer
 • heej jag skulle vilja ha ett träningsschema för gymmet på 3dagar har du tips på en sån schema, jag skulle vara tacksam om du kunde ge mig tips.:)

  arsalan 2015-12-08 23:33:59
  Svara
  • Svar på arsalans kommentar.

   Hej finis. jag la upp ett för ett tag sedan. Sök i min blogg på träningsschema eller upplägg så hittar du 🙂 Kramis

   idawarg 2015-12-09 20:07:02
   Svara
 • Har nyligen börjat lägga in denna i mina ryggpass, den är riktigt skön när en väl hittar kontakten!

  linnéa 2015-03-31 19:05:40
  Svara
 • Tar denna övning främst i övre eller nedre rygg? 🙂
  Jag har lätt för att få kontakt med nedre rygg, speciellt den övningen när man gör rygglyft och kramar om en viktplatta, man hakar fast vaderna på en rund kudde och sen böjer man framåt 90 grader i höften!
  Däremot får jag ingen kontakt med övre ryggen, känner inget i latsdrag eller sittande rodd, det tar bara i armarna.. Har du tips på någon mer övning som tar i övre ryggen (om nu den i inlägget gör det)? 🙂

  Felicia 2015-03-31 16:59:11
  Svara
 • Vilka bra tips på ryggövningar och det var precis vad jag behövde 😀

  Netti 2015-03-31 06:34:03 http://starby.devote.se
  Svara
 • Hej Ida, jag har ett litet problem som jag skulle behöva ha hjälp med!
  Jag tar studenten till sommaren och tänkte att jag skulle försöka ta tag i träningen nu så här i sista stunden. Men för ca en månad sedan så stukade jag foten ganska så rejält. Jag är fortfarande lite svullen och är öm, jag kan inte springa eller böja benet då det tar emot i fotleden. Jag kan inte heller anstränga den allt för mycket. Så min fråga är, hur kan jag fortsätta min träning utan att anstränga foten? Att jag inte kan springa eller ens böja benet minskar min fantasi för träningen. Har du några tips på vad jag kan göra?

  Ida 2015-03-30 22:02:23
  Svara
  • Svar på Idas kommentar.

   Jag förstår och du kan passa på att lägga extra fokus på den överkroppsträning under rehabperioden. Vill du köra cardio så testa boxning 🙂
   Kram Ida

   idawarg 2015-03-31 08:36:04
   Svara
 • Woho!! Jag äääälskar den här övningen verkligen. Grym kontakt och min mage spänns så pass mycket att jag får träningsvärk av den haha
  Jag har försökt att förklara den här övningen på bloggen men vette tusan heller vad den heter 😛
  Grymt jobbat Ida!

  Camilla 2015-03-30 20:28:27 http://camillanorman.se
  Svara
  • Svar på Camillas kommentar.

   Ja men visst är den magisk 🙂 Haha nej den är lite klurig och har ingen aning om vad den heter men den är bäst 🙂 Kramis

   idawarg 2015-03-31 08:39:21
   Svara
 • Jag testade alla tips från ditt inlägg om kontakt med röva och satan va de kändes! ett heeelt annat träningspass! TACK!!

  Tanja 2015-03-30 19:43:19 http://www.nouw.se/tanja.ingebretsen
  Svara
  • Svar på Tanjas kommentar.

   MEN vad kul att höra och grymt jobbat! Ja har haft problemet själv så kan mina knep 🙂 Kör hårt med rumpträingen nu 🙂 Kramis

   idawarg 2015-03-31 08:39:56
   Svara
 • hej Ida! Jag älskar verkligen din blogg och tycker du är grymt inspirerande! Du ger så bra tips och svarar alltid på frågor och du har alltid så bra svar också! Ja har några frågor..
  1. Jag är 15 år, 158cm och väger 50kg. Jag tränar väldigt mycket 2ggr på måndag, 2ggr på tisdag, löpning på onsdag, gym torsdag vilodag fredag och sedan löpning lördag och vilodag söndag. Tycker du det är för mycket träning för mig? Ja trånar för en stafettkarneval som är i maj så jag springer mycket nu men blanda in också gym.
  2. Alltid när jag tränar mage där man håller upp överkroppen (t.ex i hundringen) men oxå om jag gör många reps av crunches får jag ont i nacken för att jag spänner den sjukt mycket men det går inte att slappna av heller.. Jag har bra kontakt med magen men jag kan inte slappna av i nacken.. Vad ska jag göra?
  3. När jag använder skivstång och har den på axlarna skaver den mot mina kotor och ja kan få blåmärke. Kan man göra något åt det?
  Sjukt tacksam för svar! Kramis!!

  Anonym 2015-03-30 19:36:49
  Svara
  • Svar på Anonyms kommentar.

   Hej fina och tack snälla vad glad jag blir 🙂
   1. Det funkar att träna så mycket om du äter, sover och vilar ordentligt mellan 🙂
   2. Det är ganska vanligt och i de övningarna men för mig hjälper det att se till att hålla blicken upp i taket hela tiden 🙂
   3. Yes hade också det problemet men en grym grej är att ha väldigt smalt grepp på stången (så nära axlarna det går) så att du bullar upp ryggmusklerna som stången kan ligga på 🙂
   Kramis

   idawarg 2015-03-31 08:42:54
   Svara
 • Hej Ida!
  älskar din blogg, så inspirerande!
  Jag har en fråga som jag hoppas du kan svara på: när jag tränar mage får jag ofta ont i nedre delen ryggen. Är jag för svag i ryggen då och hur tränar jag för att bli starkare där? Har tidigare tränat ganska mycket marklyft, men det var samma sak då.. kram Amanda <3

  amanda 2015-03-30 18:50:51
  Svara
  • Svar på amandas kommentar.

   Ja det kan bero på att du är svag i magen men hur är det egentligen med rörligheten i höftböjarna? De kan också påverka så stärk upp mage och stretcha höftböjare 🙂 Kramis

   idawarg 2015-03-31 08:45:31
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!