Nu är det dags för premiär av Veckans recept och först ut är en vegetarisk paj med recept från Sara.
Englsih: Now its the premiere of ”This weeks recipe” and first out is a vegetable pie, recipe by Sara.
–
Ingredienser: // Ingredients:
Pajskal: // Pie crusts:
3 dl mandelmjöl // 3dl almond flour
3/4 dl skalade sesamfrön // 3/4 dl seasam seeds
1 msk fiberhusk // 1 tbsp fiberhusk
1 ekologiskt ägg // 1 organic egg
1/2 dl kallpressad kokosolja // 1/2 dl coconut oil
1 tsk havssalt // 1 tsp sea salt
Fyllning: // Filling:
1 påse ekologisk bladspenat // 1 bag of organic spinach
8-10 st champinjoner // 8-10 mushrooms
6 st naturligt soltorkade tomater // 6 pcs natural sundried tomatos
Äggstanning: // Egg mixture
2 dl kokosmjölk // 2 dl coconut milk
3 ekologiska ägg // 3 organic eggs
salt & peppar // salt & pepper
8-10 st champinjoner // 8-10 mushrooms
6 st naturligt soltorkade tomater // 6 pcs natural sundried tomatos
Äggstanning: // Egg mixture
2 dl kokosmjölk // 2 dl coconut milk
3 ekologiska ägg // 3 organic eggs
salt & peppar // salt & pepper
–
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda ingredienserna till pajskalet, tryck ut i en normalstor form och nagga med en gaffen. Förgrädda skalet i ca. 10 minuter. Fördela fyllningen jämnt och häll över äggstanningen. Grädda slutligen hela pajen i 35 minuter, högt upp i ugnen.
Proceed like follow: Preheat the oven to 175 degrees. Mix the ingredients for the pie crust, push out in a dish. Pre-bake for about 10 min. Divide the filling evenly and pour over the egg mixture. Bake the whole pie for 35min high up in the oven.
–
Om ni har bidrag till veckans recept skicka det + bilder till [email protected]
[…] the crust, I think I used this recipe but changed it a bit to […]
Åh, har saknat paj supermycket ändå sedan jag uteslöt gluten och mjölk. ’Men detta ska jag testa 😀
Hej Ida,
Jag följer din allergiuppdatering, och då jag själv har stora problem med magen undrar jag om du kan rekommendera den läkaren du har eller någon inom samma område. För jag antar att det inte är en ”vanlig” läkare då de oftast inte har någon som helst kunskap/intresse gällande kosten, tyvärr.
Stor kram johanna
Hej finis och tack! 🙂 Ja jag går hos en naturläkare då vanliga läkare tyvärr ej kunnat hjälpa mig något. Min läkare är helt fantastisk men är tyvärr helt fullbokad och jag har frågat honom om han kan ta emot fler men han har tyvärr ej möjlighet med det. Tror det finns 2 eller 3 andra naturläkare i Sverige så googla på det och se om du kan hitta någon annan. Vill du göra allergitestet så går det att göra via andra ställen då man skickar blod till tyskland. Testet heter ImuPro. Kram Ida
Gud så gott!!!
Jag har en fråga till dig. Jag lider av IBS och har blivit mycket bättre sedan jag började äta laktosfritt och glutenfritt. Med inspo från dig har jag även börjat äta helt mjölkfritt men inte hunnit märka resultat än. Känner dock forfarande att jag har problem med orolig mage nästan dagligen och har läst så otroligt mkt om att många blir hjälpta av LCHF. Hur tänker du kring LCHF? Jag känner mig skeptisk men samtidigt säger sig så många bli hjälpta. Behöver lite tips från coachen (dvs dig) 🙂 Kram!!
Haha vad härligt att höra 🙂 Bra att du blivit bättre men precis som du skriver så blev jag otroligt mycket bättre av att äta mjölk och glutenfritt men inte helt bra och det för att mina tarmar blivit skadade och skapat mer överkänsligheten mot annat. Skriv kostdagbok och försök analysera vad som kan vara orsaken till magont. Ägg är en stor bov och undvik råa morötter, nötter, bönor som kan vara väldigt svårsmält. Tillaga moroten och lägg bönor och nötter i blöt så brukar det funka bättre. Angående LCHF tror jag de flesta blir bättre eftersom man utesluter gluten. Du kan ju testa men jag personligen är inget stort fan av att följa en diet slaviskt. Tränar man behöver man kolhydrater som energikälla. Kramis
Hej Ida!!
Älskar din blogg. Denna paj ser jätte gott ut måste testas. Jag tänkte höra med jag tänkte göra din kycklingbiffar med halloumi och Sötpotatis biffar. Jag tänkte höra med hur länge steker du biffarna.
Kramar
Det är lite olika men några minuter på varje sida tills de fått en hyllenbrun färg. Sedan stoppar jag in dem i ugnen i några minuter fr att vara säker på att de blir genomstekta 🙂
Låter supergott!! Dock är jag nötallergiker, finns det något annat mjöl dom kan tänkas passa lika bra?
Jag är också nötallergiker så jag tänkte testa laga denna med kokosmjöl 🙂 Testa det 🙂
Hej Ida! Har en fråga som inte alls hör till inlägget men vet inte hur man kommenterar i mikz appen haha.
Angående din allergiutredning? Är det en ”vanlig” läkare du går till eller är det någon näringsterapeut /naturläkare ? Blir lite nyfiken och tycker det är kul att du skriver och berättar hur det går! 😀
Tack vad kul att höra. Jag har hjälp av en superduktig naturläkare. Vanliga läkare har ej kunnat hjälpa mig över huvud taget tyvärr. Kram Ida
Tack för svaret! Nej med vanliga läkare är det ganska svart på vitt många gånger men tänkte att du kanske hittat en superläkare 😀
Det lät galet gott! 🙂 Ska försöka övertala sambon att vi ska äta detta i dagarna 😀
Ja jag ska också testa detta underbara recept i veckan 🙂