MIDDAGSTIPS – UGNSBAKAD LAX MED SPARRIS

IMG_0294.JPGIMG_0295.JPG

Måste bara tipsa om denna sjukt goda, nyttiga och superenkla lunch/middagen. 

English: I just have to recommend this tasty, healthy and easy to prepare dinner/lunch. 

Ingredienser 1 portion: // Ingredients 1 portion: 

150g laxfilé // 150g salmon fillet

ca. 8 sparrisar // 8 asparagus

olivolja // olive oil

baby spent // baby spinach

citron // lemon

peppar // peppar

havssalt // sea salt

Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Lägg laxen och sparrisen i en ugnssäker form och häll olivolja över allt och krydda med havssalt och peppar och in i ugnen i 15-20min. Servera till en bädd av babyspenat och pressa en halv citron över hela härligheten. MUMS!

Proceed like follow: Preheat the oven to 175 degrees. Put the salmon and asparagus in a oven proof dish and pour olive oil over all and season with sea salt and pepper and ito the oven for 15-20min. Serve with a bed of baby spinach and squeeze a half lemon over it. Yummie!

Ladda ner min app Wargpower gratis HÄR så får ni alla mina recept samlade i en receptbank som är supersmidig och lätt att använda.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
15kommentarer
 • Hej Ida!
  Denna månad ska jag trappa ner på gluten då jag har väldiga problem med mage och tarmar. Jag letar just nu efter recept på goda glutenfria bröd och jag undrar om du har något gott bröd du kan tipsa om? Sedan har jag också börjat fundera vad man kan använda som redning i matlagning. Har du något tips?
  Vänliga hälsningar
  Therése

  Therése B 2015-01-01 14:31:33 http://therreeseb.blogg.se/index.html
  Svara
 • […] Ugnsbakad lax med sparris och spenat – Recept här. […]

  Svara
 • hej. Jag förstår inte riktigt varför du inte äter kolhydrater? Det är ju superviktigt när man tränar. Känns inte som en ”nyttig måltid” med så energisnål mat för någon, särskilt en som tränar?
  //lina

  Lina 2014-11-12 23:32:11
  Svara
 • Hej Ida! Jag läser din blogg varje dag och måste bara säga att du är min favorit bland de träningsbloggar jag läst ( jag har läst MÅNGA). Gillar verkligen sättet du ser på träning, kost och hälsa generellt. Synen du har på kroppen är så fin och jag har verkligen tagit åt mig det. För mig har kost och hälsan alltid varit i fokus, dock väldigt upp och ner och har tyvärr inte alltid varit så hälsosam. Jag har gått igenom en ätstörning, bullemi, en tuff återhämtningstid, en tid med bara löpträning, en tid med bara styrketräning, ångest, hetsätningar, för mycket träning osv. Listan kan göras lång. Jag har helt enkelt gått igenom det mesta med min kropp när det gäller kost och hälsa och aldrig funnit en balans. På ett sätt är jag glad över alla mina upp-och nergångar, då jag nu verkligen har kommit till insikt över vad som faktiskt är bra för min kropp och själ. Det har dels lärt mig genom mig själv, att jag lärt att lyssna på mig själv och mina behov, men i största del från DIG. Idag har jag verkligen hittat själva balansen i det hela och är så glad över det, för jag mår så fantastiskt bra. Jag tränar jag nästan alla dagar i veckan (i nyttig mängd) och kör allt möjligt. Jag gillar varierad träning och binder mig helst inte till ETT träningsätt, utan testar på allt från himmel och jord. Kosten är väldigt hållbar och jag unnar mig när jag känner för det, utan att behöva lida av den där förbaskade ångesten, vilket är din förtjänst. Så, tack Ida för din inställning, din utstrålning och din underbara blogg!

  Du är inte så övernaturlig, superspinkig eller överdrivet grov, nej din kropp är så vacker och det syns på hela dig att du lever ett sunt liv, vilket är själva kärnan med det hela, enligt mig. Det är mitt mål nu i träningen, att få en stark och stabil kropp, precis som dig och det är nog det bästa målet jag någonsin haft.
  Tack ännu en gång, ta åt dig detta och fortsätt med det du gör, för det är du riktigt bra på!
  KRAM 🙂

  Moa 2014-11-11 21:55:27
  Svara
 • Alltså det ser ju otroligt gott ut, men jag skulle aldrig bli mätt av det här, och framförallt inte om jag tränar också. Dubbla portioner minst! 😛 Eller lägg till ett par potatisar 😉

  Emma Hå 2014-11-11 20:02:08 http://emmahas.se
  Svara
 • Hej!
  Hur stora portioner är optimalt att äta om man vill tona kroppen? Jag tränar mellan 5-6 pass i veckan. Jag blir alldeles snurrig av äta av vissa höra att man behöver äta mindre energi än vad man gör av med för att tighta till kroppen medans andra personliga tränare säger att det vanligaste felet tjejer gör är att äta för lite.

  Jag vet att det allra bästa är att gå till en kunnig pt/kostrådgivare men det kostar ofta en hel del.

  Kramar

  Malin 2014-11-11 15:18:13
  Svara
 • Hej! Kan man dricka proteinpulver som glutenintolerant? Finns det något speciellt proteinpulver som är mjukare för kroppen?

  Maja 2014-11-11 13:53:35
  Svara
 • Älskar din blogg för det första!
  Men har en fråga, snälla snälla svara på den.
  Kan du ge förslag på rumpövningar som verkligen bränner! Squats får jag inte kontakt med rumpan.. Vet inte om det är för jag inte är så vig. Vänligt stel. Får inte till dem. Men har börjat att mjuka upp med en program för squats men skulle vilja ha lite rump övningar också!
  Tveksam för svar!

  Anna 2014-11-11 11:20:09
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Du har MASSOR av rumpövningar på min youtubekanal http://youtube.com/idawarg
   Kolla in dem och prenumerera för snart kommer min buttkillerövning upp 🙂
   Kram

   idawarg 2014-11-11 13:15:15
   Svara
 • Tack för svaret Ida 🙂 Mitt mål är att gå ner det sista i vikt innan januari då jag flyttar till USA för studier, såklart fortsätter träningen där. Jag kör väldigt hårt så jag blir genomsvettig efter varje cardio och idag har jag träningsvärk i benen efter springandet igår, mina träningsdagar består av 1 timmes cardio och sedan 1 timmes styrka uppdelat antingen på överkropp eller underkropp.

  Stor kram och tack för all inspiration, jag kör många av dina övningar och märker skillnad 🙂

  Bella 2014-11-11 09:52:38
  Svara
  • Svar på Bellas kommentar.

   Ok vad härligt att flytta till USA. Kör på och om du kan dela upp cardio och styrka till 2 pass istället för 1 långt. Kommer ge ännu en extra boost 🙂 Kramis

   idawarg 2014-11-11 13:14:14
   Svara
 • Helt klart min smak av mat. Mer sånt, massa såna tips på enkelt, snabbt och nyttigt. Love it. Har precis börjat läsa din blogg och är redan fast! Inget krångligt, bara lätt och enkelt för alla att följa och göra både kosten och träningen. Körde igång igår, med din challenge, är egentligen sjuk och mådde inte så bra efteråt men ska ta det lite lugnare idag för jag vill inte halka efter! <3

  DeMarkey 2014-11-11 08:30:58 http://demarkey.se
  Svara
  • Svar på DeMarkeys kommentar.

   Hej och tack snälla för din kommentar! Det glädjer mig att höra och fler tips på både kost och träning är på väg 🙂 Krya på dig! Kramis

   idawarg 2014-11-11 09:16:40
   Svara
 • Hej!
  Hur ofta tycker du det är okej att köra intervaller på gåbandet? Jag har precis upptäckt att jag klarar av att springa på nivå 10 på gåbandet 2 min 30 sekunder åt gången så det blir 15 min sammanlagt och pw likadant så varannan spring varannan pw efter 30 min intervaller på crossen, jag har hört att 3 intervallpass per vecka om man springer är max? Kör även styrka utöver detta.

  Tack för alla tips 🙂

  Bella 2014-11-11 08:08:23
  Svara
  • Svar på Bellas kommentar.

   Det beror helt på hur hårt du kör och hur stor belastning det passet gör på just din kropp och vad du har för mål. Jag skulle säga att börja med 2 pass/v och öka sedan med ett pass tills du känner att det är nog.Sedan skulle ju jag rekommendera att variera din träning istället och varva intervallerna med styrketräning. Kram Ida

   idawarg 2014-11-11 09:15:44
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!