HUR BLIR JAG AV MED SÖTSUGET OCH HUR HÅLLER JAG MIG MOTIVERAD?

IMG_8102.JPG

När sötsuget sätter in, ta en chiapudding med bär och frukt – recept hittar du i min app Wargpower. Lada ner den helt gratis genom att skicka ett sms med texten wargpower till 72722. // You can also find all recipes in my app as a recipe bank that is very easy to use. To download it send an SMS with the text wargpower to 72722. It´s all free!

Hej Ida!

Jag har följt din blogg en längre tid och du verkar ha en sån himla träningsglädje helatiden, hur lyckas du upprätthålla den och fortsätta träna fastän det kommer dagar du bara vill ligga på soffan? Samt hur orkar du upprätthålla en så bra kost? Jag faller för minsta lilla frestelse och det känns omöjligt att hålla en balanserad och hälsosam kost.

Tacksam för svar, kram!

SVAR: Hej och tack för din kommentar! Jag får ofta den frågan och jag undrar också själv ibland vart min motivation kommer från? Men när jag tänker efter så är det inte så konstigt då träning gör mig stark, avslappnad, balanserad, glad och får mig att må så bra. Jag har alltid tränat mycket och varit väldigt intresserad av både träning och kost och ju mer kunskap man får desto roligare blir det att träna. Att veta varför man gör en övning eller träningspass gör att man kan hålla motivationen uppe. Varför gör du övningen, vilka muskler stärker du upp när du gör den och varför gör du ett visst antal repetitioner? När man har svar på de frågorna så blir träningen så mycket roligare och man har lättare att hitta motivationen. Just därför rekommenderar jag alltid att man börjar träna med en PT som kan hjälpa till med träningsupplägg, teknik och berätta varför du gör övningen och hjälpa till att sätta upp mål.

Självklart har jag dippar men de varar inte mer än några dagar och som längst 1 vecka. Jag tror det beror på att träning alltid varit en stor del av mitt liv. Kosten där emot har inte alltid varit så bra. När jag var liten gillade jag inte så mycket annat än pasta med ketchup och vitt bröd med marmelad. haha sedan började jag bli mer intresserad och medveten under gymnasiet men jag var fortfarande en riktig godisråtta och käkade i stort sett godis varje dag, dock i små mängder. Men för ungefär 10 år sedan beslutade jag mig för att göra mig av med mitt sockerberoende då jag var riktigt trött på det då jag alltid var sugen på sött efter maten. Jag slutade och plockade bort sockret och snabba kolhydrater och kollade alltid på innehållsförteckningen. Det var tufft men jag klarade det och bestämde mig för att aldrig hamna i ett sockerberoende igen och jag har hållt det. Det var en tuff period i början men det gäller att härda de första månaderna. Se alltid till att ha bra och nyttig mat hemma du kan äta om suget sätter in och rensa alla skåp på sötsaker.

Lycka till!

Kram Ida

Englsih: Use google translate.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
 • fast det är väl inte så bra att äta sött när man vill bli av med sötsuget? jag skulle rekommendera att utesluta allt sött (ja frukt är sött), i alla fall i början.

  Frida 2014-10-02 21:45:06
  Svara
 • 64Kg och 165 cm lång.
  Kcal underskott på 1500, 1,6-2g protein/kroppsKg, styrketräning 3 dar i veckan, kondition 1-2 dar i veckan, ingen alkohol, mycket vatten, tillräcklig sömn osv.

  Det har jag kört i flera veckor men har fått viktuppgång som resultat när jag satsar på att gå ner i fettmassa. Något jag inte tänkt på som du kanske kan komma på? Tack för en bra blogg och insta!

  S 2014-10-02 08:45:39
  Svara
 • Kan man träna mage varje dag? Tacksam för svar!

  Jen 2014-10-02 01:48:10 http://www.nattstad.se/jenniferevelina
  Svara
 • Hej Ida! Jag hade dig som disco danslärare några gånger när jag var yngre och tycker du är så duktig på att dansa. Saknar du inte den delen av träningen??? Det verkar inte som att du dansar så ofta längre. Själv tycker jag det är bästa och roligaste sättet att träna! 🙂 puss och kram

  Ronja 2014-10-01 21:44:21
  Svara
 • Vilket år är du född? 🙂

  Jenny 2014-10-01 21:15:15
  Svara
 • Kämpar massor med mitt sockerberoende.. men de går bättre och bättre med tiden

  deckre 2014-10-01 20:34:44 http://deckre.blogg.se
  Svara
 • Vad anser du om fettförbrännare såsom tex http://www.fitnessguru.com/sv/heat-pack ? Är det något som funkar eller är det bara pengar i sjön?

  Anna 2014-10-01 19:03:06
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Det är bara pengar i sjön. Kör på en starka kryddor som kanel, chili, cayenne, ingefära mm eller en svart ekologisk kaffe. Funkar bättre och innehåller inte massa skit. Kram Ida

   idawarg 2014-10-01 19:38:25
   Svara
 • Det finns faktiskt en FINLANDSSVENSK BLOGGARE som påminner mycket om DIN BLOGG! Kolla in det här:

  http://ziio.se/2014/october/ser-du-likheten.html

  🙂

  Ida-Marie 2014-10-01 18:52:32 http://www.ziio.se
  Svara
 • Jag älskar chiapudding, det är så gott!
  www.healthymaja.devote.se

  Maja 2014-10-01 18:18:39 http://www.healthymaja.devote.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!