GRYMT BRA BÅL OCH RYGGÖVNING – VIDEO

Här kommer en övning som många av er har efterfrågat om jag kan filma in, rotation i cable cross. SÅ grym övning både för rygg och bål! Jag brukar köra 10 X 3 på ca 13-15kg men testa er fram. Kordinationen kan vara ganska svår i början så börja med lägre vikter tills tekniken sitter. Se till att aktivera ryggmusklerna runt skulderbladet och dra dem tillbaka innan ni börjar att rotera och böja armen.

.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Hej Ida, jag skulle behöva lite tips från dig.
  För 2 år sedan började jag med p-piller, detta ledde till att jag under 2 månader ökade 11kg, från 54 till 65. Jag slutade därför med pillerna efter det första paketet. Jag kom inte riktigt ingång med träningen igen förrän i mars förra året då jag insåg att jag inte ville var missnöjd med min kropp och kände mig ”tung” med de extra kilorna. Jag började då träna ca 6 gånger i veckan och började även äta nyttigare. Jag står nu här, drygt ett år senare, starkare än någonsin tidigare, men har ett litet problem. De där allra sista kilorna blir jag inte riktigt av med. Jag har läst folk som använde sig av Tartarus, men hur bra är det egentligen? Jag vill verkligen bli av med kilorna, inte bara inför sommaren, utan för alltid. Men är Tartarus skadligt? Kommer jag lägga på mig kilorna direkt efter att jag slutat med de? Jag har lite funderingar så du får gärna skriva vad du vet.

  Sedan efter att ha läst din blogg i månader så har jag själv försökt dra ner på gluten och laktos. Dock är jag 17 år och bor hemma med föräldrar som inte anser att det är bra. Jag har ingen möjlighet att själv köpa mat, både ur ett ekonomiskt och tidsmässigt perspektiv. De säger att de inte är bra, och när jag säger att jag känner mig uppsvullen efter att ha ätit laktos så får jag bara svaret: -”Du får ta och sluta med allt exter”. Jag vill verkligen ha en bättre livstil, men det är svårt när man har föräldrar som minimerar ens chanser. Har du tips även där på vad jag kan säga för att övertyga de, samt vad som är bra att köpa för att ”övergå” utan att chocka kroppen för mycket?

  Tack på förhand, och även för en superbra blogg! Kram 🙂

  Nathalie 2014-06-18 19:23:00
  Svara
  • Svar på Nathalies kommentar.

   hej nathalie och tack för din kommentar! Jag förstår vad du menar med p-piller och jag funkar inte heller med dem. Det här med tartarus ska du HELT glömma. Sådana piller är inte bra och inget du ens ska fundera på att stoppa i kroppen. Ät bra och rör på dig så kommer du hålla dig på en hälsosam vikt. De där pillren kan ställa till det ordentligt med din förbränning i framtiden.

   Angående mjölk och gluten så är det tråkigt att höra att dina föräldrar inte lyssnar på dig när du säger att du får ont i magen. jag förstår att du inte har möjlighet att köpa själv och det bästa är om du försöker informera dina föräldrar om hur mjölk och gluten påverkar våra kroppar. kanske utmana dem att själva testa 2 veckor med mjölk och glutenfri kost och se om de känner någon skillnad. Det ska jag göra med min mamma och pappa nu i sommar när jag hälsar på 🙂 Visa de här filmerna för dem… https://www.youtube.com/watch?v=0O-ehIkwGME – https://www.youtube.com/watch?v=yLJSmJ0bMlk så kanske de kommer på bättre tankar 🙂
   Kram Ida

   idawarg 2014-06-19 09:41:00
   Svara
 • Hej Ida!
  Jag skulle behöva lite råd från dig. Det är nämligen så att jag känner mig väldigt utmattad, utsliten och illamående, förmodligen efter en lång tid av stressig skolperiod som nu dock är över! Jag har 0 krafter i kroppen även om jag äter bra och rör på mig regelbundet. Även om jag äter 6 gånger om dagen med en varierad kost och ordentligt (!) så har jag knappt några krafter i kroppen ändå. Bara att gå till gymmet tar emot då jag knappt har krafter till det och istället så känns träningen bara ett måste om jag då går dit bara för att träna trots att jag är illamående. Träningen gör inte det hela bättre dessutom förutom att jag kanske blir piggare. Tillexempel när jag gick en promenad en kort sträcka för några dagar sedan så vek sig mina ben och jag började må riktigt illa.

  Så jag undrar därför: Är det kanske bäst att släppa på alla rutiner och måsten på ett tag, dvs. några veckor och även träningen då också? Jag har ju knappt hunnit vila så är det kanske det jag behöver för att sedan kunna samla krafter till att må bra igen. För det känns ju inte så kul att gå och träna när jag inte mår bra och känner mig utsliten och illamående, då känns det ju snarare bara som ett måste! Och jag som tidigare lidit av svår anorexi och på det träningshets, kanske borde vara lite försiktig så träningen då inte blir ett tvång? jag vill ju känna att träningen är rolig och inte ett måste för då är det längre inte roligtPå något sätt känns då det mest sundaste att ta ett break för att samla krafter för det har jag ju verkligen inte nu. Vad är din åsikt kring detta?

  Kanske lite för långt och luddig text! men hoppas du förstår och kanske kan besvara min fråga på något sätt.

  Caroline 2014-06-18 12:33:00
  Svara
  • Svar på Carolines kommentar.

   Hej fina du! Det låter inte bra det här och jag skulle absolut säga att du bara ska släppa taget och ägna dig åt andra saker än träning ett tag. Låter som du behöver en period med återhämtning. Umgås med vänner, läs en bok, ät och njut av god mat och bara ta hand om dig själv. Gör det tills du känner dig 100% återställd och har en glädje och energi att ta tag i träningen igen. Ta hand om dig fina du! Kramis

   idawarg 2014-06-18 14:51:00
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!