BLI AV MED EN SVULLEN MAGE? – TIPS

SVAR PÅ KOMMENTAR

Hej! Jag har mycket länge haft komplex för min mage.. Kom sedan fram till att jag är laktos, och magen har blivit mindre uppsvälld, men den är ändå inte så platt som jag hade velat. Jag har gått ner väldigt mycket i vikt i mina försök till att få en plattare mage (vilket inte var meningen!) Jag vet bara inte hur jag ska göra… Jag är i princip bara skin och ben, men området jag försökt förändra är det ända som inte förändras!

Vad är dina tips för att gå upp i vikt utan att allt lägger sig på magen? Vad kan man göra för att få en plattare mage? Och syns dina magrutor alltid? Även när du inte spänner?

Tacksam för svar! Mycket kärlek // Desperata Josefin <3

SVAR: Hej Josefine! jag förstår vad du menar då en svullen mage kan göra att man känner sig tjock fast man egentligen inte är det. Jag har haft och får fortfarande ibland en svullen mage och det är alltid i samband med att jag äter något som jag vet att jag är lite överkänslig mot eller om jag äter saker som är svåra att bryta ner för kroppen som tex rå morot, nötter som ej varit blötlagda, avocado, quinoa, rå broccoli eller bönor. Sedan om jag råkat fått i mig någon mjölk eller gluten så syns det med en gång.

Ett tips är att  föra en kostdagbok under en tid där du även skriver hur magen känns/mår. Ser du att du känt dig svullen vid 2 tillfällen efter att du ätit tex. morot så kanske du kan försöka undvika eller dra ner på just morot. Ett annat bra tips är att köpa Holistics Enzymer. jag har alltid en burk i väskan med dessa enzymer. Ofta när man äter ute eller blir bjuden på mat så är det alltid något som jag inte tål eller vet att jag har svårt att bryta ner så tar jag 2st Cellenzymer innan jag börjar äta för då kommer de hjälpa mig att bryta ner maten och näringsupptaget.

Ett riktigt bra tips och du hittar Cellenzymerna HÄR.

4634587715_8622c61d62

Haha nej mina magrutor syns inte alltid och det är ju helt onödigt att de ska göra det. Eller hur? Att gå upp i vikt är samma kost som för att gå ner i vikt. Ät bra mat regelbundet tills du är mätt och försök undvika saker du är överkänslig mot då det kans töra matsmältningen och ge dig en svullen mage. Jag skulle rekommendera att testa äte helt mjölk och glutenfritt till att börja med och om du har möjlghet, ta 2 cellenzymer vid varje måltid. För mig funkar många mål bäst istället får några stora. Jag äter ca 6-7 gånger/dag, men vi alla är olika så testa dig fram.

Lycka till! Kram Ida

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
17kommentarer
 • Hej! Jag borde egentligen inte äta gluten då jag blir uppsvälld osv, jag har vart laktosintolerant men växt ifrån det. Det jag tycker är jobbigt är att det är ganska dyrt och äta nyttigt och så har jag en pojkvän som jag bor med som har den bästa ämnesomsättningen och som kan köpa hem chips osv, då kan jag absolut inte låta bli det heller för det är så gott. Jag har ett sockerberoende jag behöver bli av med. Det är så himla svårt när man inte alltid har motivationen/ tid och pengar till det.

  Emilia Porath 2014-06-04 13:19:00
  Svara
 • Ida!
  Jah kan inte heller äta morötter, broccoli eller bönor. Är laktosintolerant och glutenkänslig. Vill ta hand om min fina kropp på bästa sätt samtidigt som jag vill bli av med några överflödskilon. Vad ska jag äta för att till godogöra kroppens behov utan att vända mig till kaloribombsfyllda alternativ eller få näringsbrist? Hjälp!

  Matilda 2014-06-04 09:58:00
  Svara
 • Du svarade inte på frågan om om magrutorna syns även när du inte spänner dig? Skulle gärna veta!

  Linde 2014-06-04 09:02:00
  Svara
 • Hej!
  Om man ska äta helt mjölkfritt går det då bar att äta laktosfria produkter? T.ex laktosfri kvarg m.m.

  CC 2014-06-04 08:12:00
  Svara
  • Svar på CCs kommentar.

   Nej laktosfria produkter är exakt samma sak bara att de tillfört enzymet laktas så vill du äta mjölkfritt kan du ej äta laktosfria produkter.

   idawarg 2014-06-04 09:45:00
   Svara
 • Hej Ida, vill bara titta in och säga att jag är riktigt tacksam för wargrun utmaningen som du har haft under våren. Jag började för några veckor sedan och är nu i vecka 3 av 10. Jag har inte följt schemat helt men är så glad att ha det att luta mig emot och kan för första gången på flera år säga att jag tycker att det är helt okej att gå ut och springa. Just att jag vet att det kommer små pauser med gång gör det psykiskt lättare för mig. Fysiskt så skulle jag säkerligen kunna springa nästan en mil utan paus i ett rimligt tempo men mitt huvud har alltid emot mig i löpspåret. Tack Ida. 🙂

  Nina 2014-06-03 21:28:00
  Svara
  • Svar på Ninas kommentar.

   Wohoo vad kul att höra! Det glädjer mig verkligen och väldigt bra jobbat utav dig. Det schemat är grymt att följa. Meddela gärna på vägen hur det går 🙂

   idawarg 2014-06-04 09:46:00
   Svara
 • Hej Ida! Midsommar börjar närma sig och jag har jobbat jäkligt hårt på att få magen platt. Jag är smal, magen likaså, men det är fortfarande lite överflödigt fett som jag vill förbränna. Har du några tips på hur jag effektivt kan få pli på detta till midsommar?

  Malin 2014-06-03 20:16:00
  Svara
  • Svar på Malins kommentar.

   Oj varför just till midsommar? Ät bra och ren mat utan socker och snabba kolhydrater och träna regelbundet så kommer det försvinna men låte det ta den tid det tar. Kramis

   idawarg 2014-06-04 09:47:00
   Svara
   • Svar på idawargs kommentar.

    Jo för att jag satte det som mål för några månader sedan, och då har jag även årsdag med pojkvännen så det kändes praktiskt haha. Okej, då ska jag alltså fortsätta i samma bana, det är så irriterande för det är så himla lite kvar på magen och då menar jag verkligen pytteliiite. Kram 🙂

    Malin 2014-06-04 15:37:00
    Svara
 • Hej! Jag ska åka till Stockholm några dagar, och undrar om inte du kan berätta om några saker man absolut inte får missa (inom kost&träning).
  Bästa sallads-resturangen, godaste raw-lunchen och snyggaste träningskläderna osv.
  Tusen kramar // Erica

  Erica 2014-06-03 18:02:00
  Svara
  • Svar på Ericas kommentar.

   Trevligt 🙂 Doctor Sallad, Ecoist, Rene Voltaire, Raw Food Restaurangen inne i Centralbadet och Kalori är mina favoriter. Ta även en Powerwalk runt djurgården och längst stradvägen. Så vackert. Ha en trevlig vistelse i sthlm Kram ida

   idawarg 2014-06-04 09:49:00
   Svara
 • Jo att jag behöver som gå ner i vikt då jag har en övervikt på ca 10 kg 870 kg till mina 158cm), De jag tänkte är hur bra är det att börja med proteinpulver? Tänkte så att man kan ta det som ngt mellanmål efter träningen istället för att bli sötsugen o sånt. Men är de verkligen bra för en som är överviktig att använda proteinpulver?:) och har du något bra o rekommendera?:)

  Johanna 2014-06-03 17:17:00
  Svara
  • Svar på Johannas kommentar.

   Ja proteinpulver funkar utmärkt som mellis om du vill gå ner i vikt. Blanda med vatten och byt ut ett mellanmål mot det. Kram Ida

   idawarg 2014-06-04 09:50:00
   Svara
 • tänkte Ida, för så som du beskriver med typ laktos och gluten,
  jag är mest laktos eller ah känslig och lite mot typ för mycket fibrer osv, oc h jag har IBS. Tänkte fall du har det? det låter lite så på dig när du beskriver om kost, om du har fall du kan ge mycket råd vad som hjälper för dig?

  louise 2014-06-03 17:11:00
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!