JAG VILL BÖRJA STYRKETRÄNA MEN HAR INTE RÅD MED PT, HUR GÖR JAG?

Hej Ida! Förstår att du får många frågor dagligen men jag hoppas att du kan svara ändå. Det är så att jag fann glädjen i träning för flera år sedan efter att ha varit en slöfock med dåliga matvanor. Dock blev aldrig styrketräning min grej utan körde kondition flera gånger i veckan. Jag älskar att springa och cykla så det föll naturligt. Men för över ett år sen blev jag sjuk. Vet inte vad anledningen är och fortsätter kämpa med min utredning inom vården. Har ont dagligen i magen och tyvärr har det blivit så att jag inte kan träna kondition längre då jag får sådan kramp att jag ligger och kvider efter 10 minuter. Det har resulterat att jag inte tränar alls vilket gör mig deprimerad då träningen var något som gav mig ro och harmoni. 
Men nu har jag bestämt mig att börja träningen igen och sluta röka (börja aldrig röka kids! Det är inte bara dina lungor och muskler som förstörs utan din mage också!).. Eftersom konditionen inte är något alternativ längre så vill jag börja med styrketräning. Men jag vet inte vart jag ska börja. Jag känner mig vilsen bland alla maskiner och fria vikter samt att jag har egentligen ingen alls kunskap om det. Har kollat efter personlig tränare men att vara en fattig sjuk student gör att plånboken blir tunn. Har även googlat men känner att jag inte riktigt förstår ändå. Många på nätet tipsade om gruppträning men eftersom jag har en diagnos inom autismspektrum så klarar jag inte av det. Jag undrar hur andra har kunnat börja styrketräna utan hjälp av någon personlig tränare? Hur ska jag kunna börja? 
Tack för en grym träningsblogg. Blir inspirerad varje dag.

SVAR: Hej tjejen och tack så mycket för din kommentar! Vad tråkigt att höra om din mage och hoppas verkligen då får bra hjälp och att sluta röka kan vara en väldigt bra ide på alla sätt! BRA initiativ! Har ni kollat matallergier och överkänslighet mot olika livsmedel? Om inte så be om en sådan utredning. Håller tummarna för att du ska må bättre!

Nu till dina träningsfrågor. Jag vet själv hur det är att vara student och man har inte alltid råd med allt man vill. Därför känner jag att min blogg är väldigt viktig då jag försöker vara som en guide eller personlig tränare på nätet. Jag kommer under våren att satsa ännu mer på min youtube kanal där ja kommer posta videos på övningar och träningspass. De flesta av passen kan man göra hemma eftersom det är många som inte har möjlighet eller råd till gym. Har man bara lite fantasi så kan man komma i grym form helt utan både gym och PT.

Jag har redan nu postat hela pass och många övningar och fler kommer så gå in HÄR och prenumerera på min kanal så missar du inga pass.

Question: I can´t afford a personal trainer, how do I get started with my weight training? Answer: Therefore I feel that my blog is important because I´m trying to be like a guide or personal trainer online. During spring I will concentrate even more on my youtube channel where I will post videos on exercises and workouts. Most of the workouts you do not even need a gym but you can do it at home in front of your computer. With imagination you can get in good shape without both gym and personal trainer. Visit and Subscribe to my youtube channel HERE!

Här är ett fettförbrännande pass som man kan göra hemma. Bara att trycka på PLAY och hänga med. // Here is a fat burning workout you can do at home. Just push PLAY and follow.

[youtube id=”wcdvW-YuyGs”]

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
  • På Friskis (i Uppsala iaf och säkert på flera ställen) så ingår det gratis gyminstruktioner med utbildade instruktörer om man har ett kort. De kan lära dig massor, man kan boka hur många instruktioner man vill 🙂

    Linde 2014-03-02 20:55:00
    Svara
  • Heeeej Ida, åååh jag önskar att jag hade dig som PT, jag vet inte vad jag ska ta mig till.. för 2-3 veckor sedan ”ändrade jag min livstil” lite då jag jämt åt skräpmat och choklad dagligen, och tränade aldrig. Jag ändrade till att bara få äta choklad på söndagar, och äter nu ingen pasta, bröd, ris, eller godis/skräpmat och äter istället havregrynsgröt till frukost, sallader med tuna/fisk/kyckling till lunch och middag, och mycket ägg och frukt och lite nötter som snacks. Smoothies gjorda på färska bär också. Jag tränar typ 4 ggr veckan (antingen hetsigt aerobics pass eller 30 min wargrun och 30 min styrka). Jag trodde verkligen jag skulle ha lätt för att gå ner i vikt, men det står STILL! (Väger 64 kilo, 168 cm) Tidigare erfarenheter av när jag tagit bort chokladen är att jag lätt gått ner till typ 57 och då känner jag mig jättebekväm. Sen vips blev det sommar och jag började gå upp igen, och nu förstår jag bara inte varför jag inte går ner i vikt. Tror kanske fortfarande att jag äter mer kalorier än vad jag gör mig av med. Men har så himla svårt för att lära mig räkna kalorier. Kan du ge något exempel på vad 1200 kcal är? Eller har du några andra tips? Tacksam <3

    Amanda 2014-03-02 14:07:00
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!