HAR TRÄNINGSHETSEN GÅTT FÖR LÅNGT?

Vad tycker du om träningshetsen som är just nu? tycker du att den bara är sund eller har det gått för långt? Tack för en bra blogg!

SVAR: Det går inte att göra en over all bedömning då det helt beror på. Vissa hetsar med massa fitspo på instagram/blogg och känner man att man blir negativt påverkad av det så måste man ta sitt eget ansvar och sluta följa de kontona. Andra kanske mår toppen av att följa dessa konton och blir bara mer inspirerade och motiverade och då är det bara bra!
Men nu i början av året så ska alla starta om och komma i sitt livs bästa form och gärna snabbt så man är snygg i bikinin inför sommaren. Det blir både hetsträning och osunda dieter där man enbart äter broccoli, kokt kyckling, keso och proteinpulver. Det anser jag inte är någon långsiktig lösning då jag inte tror att någon människa i världen har lust att äta så enformigt resten av livet. Går man på en för kalorisnål diet så kan man förstöra förbränningen då kroppen vänjer sig med ett så lågt kaloriintag och det är oftast sådana personer som kommer drabbas av jojobantning resten av livet. Att hetsbanta eller hetsträna är inte hälsa för mig och kommer inte att hålla. Man måste försöka att hitta en balans i träning och mat och det är där många får det svårt. Vart går egentligen gränsen?
Visst kan man träna mycket om man vill men då måste man äta ordentligt med bra mat för annars skadas kroppen. Är det så att man inte vill träna, ja då måste man i dagens samhälle vara noga med att inte överäta. Balans helt enkelt!
Många säger att träning är dagens största trend, vilket den kanske är, men jag tror definitivt att träning och hälsa inte är en trend som kommer dö utan snarare tvärt om. Folk börjar bli mer medvetna vilket bara är bra och jag är helt säker på att träning och hälsa är här för att stanna för alltid!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
13kommentarer
  • Ida jag måste verkligen ha hjälp utav dig! jag har prov i näringslära på torsdag och det är några frågor jag verkligen inte får svar på för jag förstår inte riktigt.. skulle vara jätte tacksam om du svarade på de!

    Vad innebär en bra energibalans?
    Beskriv sambandet mellan GI och blodsockerkurvan
    Varför bör man undvika en ojämn blodsockerkurva?
    Beskriv begreppet BMR och vilka faktorer det baseras på.

    kram Matilda:)

    matilda 2014-02-16 17:45:00
    Svara
  • Ida! Jag har precis fått veta att jag är gravid. Vet du hur jag kan fortsätta med min träning under graviditeten för att fortsätta ha en stark kropp och underlätta förlossningen?

    Tacksam för svar!
    And keep up the super work<3

    Varma kramar Denise

    Denise 2014-02-16 17:32:00
    Svara
    • Svar på Denises kommentar.

      Åh vad härligt och stort grattis! Du borde absolut fortsätta med träningen så länge din kropp orkar. Kommer bara hjälpa dig under graviditeten. men var extra noga med att lyssna på din kropp och träna inte mage 🙂 Har du möjlighet så anlita en PT som är utbildad i gravidträning så får du lite övningar mm som är bra. Kram Ida

      idawarg 2014-02-17 14:13:00
      Svara
  • Hej, jag tänkte bara fråga vad du äter när du typ ”unnar dig något”, fredagsmys typ:)

    Kram

    Viola 2014-02-16 16:53:00
    Svara
    • Svar på Violas kommentar.

      Oj jag äter det jag är sugen på 🙂 Ofta fruktsallad med jordnötssmör, smoothie eller havreghurt med bär och musli. Brukar även äta mörkchoklad 🙂

      idawarg 2014-02-17 14:14:00
      Svara
      • Svar på idawargs kommentar.

        Äter du aldrig godis eller chips o sånt, har du slutat med det hlet?:)

        Amanda 2014-02-17 17:06:00
        Svara
        • Svar på Amandas kommentar.

          Nej chips har jag inte ätit på kanske 10 år, får jätte ont i magen. Bjuds det på godis kanske jag tar 1-2st men har inte köpt eget godis (förutom mörk choklad) på säkert 10 år heller. jag gillar det inte längre utan äter mycket hellre mat eller någon näringsrik efterrätt. 🙂

          idawarg 2014-02-17 17:20:00
          Svara
          • Svar på idawargs kommentar.

            Vad skönt att du inte gillar det längre, men visst fuckar det väl inte upp hälsan o träningen om man äter sånt på helger o skippar det på vardagar o tränar alla vardagar?:)

            Amanda 2014-02-17 17:22:00
            Svara
  • Tror problemet med träningshetsen som är detta år är att folk tränar för att bli snygga och inte för hälsan

    Amanda 2014-02-16 16:15:00
    Svara
  • Skulle du kunna tipsa bra kokböcker med bra mat? Tycker det är så svårt att komma på vad man ska äta när man tränar. Tack 🙂

    emelie 2014-02-16 14:56:00
    Svara
    • Svar på emelies kommentar.

      jag läser inga kokböcker utan hämtar inspo från bloggar istället 🙂 Du hittar enbart nyttiga recept i min blogg och de är samlade under kategorin recept till höger 🙂

      idawarg 2014-02-17 14:16:00
      Svara
  • Hej Ida!

    Jag skulle behöva lite tips från dig med löpning! Jag ska vara med i ett lopp den 7 juni då jag ska paddla 2 km, cykla 13 km och springa 11 km, allt tillsammans med min kusin! Jag springer nu 3 km utan problem och klarar ju även längre men vill ju få så bra tid som möjligt! Skulle inte kalla mig själv en van löpare men klarar som sagt av att springa. Har du något bra tips på hur jag kan lägga upp min löpträning för bästa resultat?

    Tack på förhand kram!

    Lovisa 2014-02-16 13:40:00
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!