VAD SKA JAG ÄTA EFTER TRÄNING?

Jag äter inget direkt efter ett pass utan äter ca 1 timme senare men dricker bcaa under passet. Jag vill inte bryta ner mina muskler så kan jag göra såhär eller måste man stoppa i sig något direkt efter passet? Om ja, vad rekommendera du då att man ska äta direkt efter ett pass? Jag mår inte bra av proteinshake så dricker helst inte det! 
Ida, hjälp mig!

SVAR: Du måste inte stoppa i dig något direkt efter passet om du ändå ska hem och äta middag. Tycker det är en för stor hets om att man måste äta återhämtningsmål 30min efter träning. Det kan absolut vara nödvändigt om du ska köra ett till pass samma dag eller har kört stenhårt ett tag och ska träna dagen efter men gör du inte det så behövs inte återhämtningspass. Det kan också vara bra/nödvändigt om du ska bygga för då behöver du ligga på ett överskott i kaloriintaget.

Sedan så mår vissa bra av det och det är absolut inte dåligt att göra det. Proteinpulver är inget du måste äta utan det går bra med vanlig mat. Bananpannkaka, smoothie, frukt med jordnötssmör, ägg i alla former eller riskaka med ost/kalkon/nötsmör/avokado är toppen att äta efter träning. Tål/mår du bra av att äta mjölk funkar naturell kvarg, skyr eller keso med tex nötter och bär.

Här är getyoghurt med skivade jordgubbar, gojibär, blåbär, solrosfrön, mandlar och cashewnötter.

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Hej Ida! Jättebra inlägg 🙂 skulle du kunna göra ett inlägg om ”vad man ska äta INNAN” träningen också? Skulle uppskatta det sjukt mycket! När jag tränar så springer jag, cyklar och gör olika benövningar.. Så något som är bra innan den sortens träning, eller i allmänhet. Stor Kram!!

  Clara 2014-02-13 15:14:00
  Svara
 • Du använder ju en hel del risprodukter typ riskakor, mjöl och mjölk – hur ser du på att SLV har gått ut och varnat för att använda risprodukter pga att de innehåller så mycket arsenik? Även ekologiska innehåller för höga halter.. Att hålla en gluten och mjölkfri diet blir ju onekligen svårare att hålla men å andra sidan vill jag verkligen inte få i mig en farlig tungmetall.. Hur ställer du dig?

  M 2014-02-12 17:21:00
  Svara
  • Svar på Ms kommentar.

   Hej M! Det visste jag faktiskt inte om men ja vet att min mage och kropp funkar bättre med ris än med gluten och jag äter kanske 1-2 riskakor/dag och mjölk och mjöl använder jag knappt så jag får ej i mig några mängder ris heller så känns som att det inte spelar så stor roll i mitt fall. Men ska kolla vidare på det. Tack för infon.

   idawarg 2014-02-12 17:27:00
   Svara
   • Svar på idawargs kommentar.

    Här kommer rapporten:
    http://www.slv.se/upload/dokument/rapporter/kemiska/2013_livsmedelsverket_1_del_3_tungmetaller_och_mineraler_i_livsmedel_for_spadbarn_och_smabarn_risk_och_nyttohantering.pdf

    M 2014-02-13 12:29:00
    Svara
 • Ser fram emot ert program!

  Jag upplever att jag får sämre blodcirkulation/flöde av träning. Vad gör jag för fel och hur kan jaf motverka det? Könns ofta bra efter pilates eller yoga, medan vanlig stretch ibland tycks förvärra det :/

  Johanna 2014-02-12 16:57:00
  Svara
  • Svar på Johannas kommentar.

   Ooh, jag har lite samma sak! I nästan ett dygn efter att jag tränat och stretchat ordentligt så fryser jag jättemycket om händer och fötter..lite jobbigt då jag ”måste” stretcha för att inte få ont i höfter, axlar osv :/

   Petra 2014-02-12 23:02:00
   Svara
  • Svar på Johannas kommentar.

   Oj vad konstigt, både träning och stretch ska sätta igång blodcirkulationen. Jag skulle kolla med läkare och kiropraktor vad det skulle kunna bero på?

   idawarg 2014-02-12 17:25:00
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!