BEACH 2014 – TA TAG I DIN KOST

Då var det dags för första inlägget inför beach 2014. Som jag sa innan så är den här kategorin till för er som vill gå ner lite i vikt och trimma till er inför stranden.

Det allra viktigaste här är kosten. Ni kan träna hur mycket som helst men sköter ni inte kosten kommer ni inte att få det resultat ni vill ha. Som ni vet så är jag inte för några quickfix lösningar utan det man ska sträva efter är att hitta en kosthållning som är hållbar för just dig. Mat är något man ska njuta av och inte något man tuggar snabbt och sväljer bara för att det är nyttigt. Man ska heller inte svälta sig själv för att det kommer aldrig hålla i längden och oftast så går man upp mer än vad man gått ner tillslut.

Jag vill att ni ska börja lägga upp en långsiktig plan. Börja med att skriva ner en vecka vad du äter. Kolla på det som är ”mest onyttigt” tex. produkter med mycket socker, halvfabrikat, snabba kolhydrater. Bestäm att byta ut några av de här produkterna till något bättre ex. istället för en kanelbulle till kaffet så ta en banan eller rawfoodbar, byt ut vit pasta/bröd/ris till fullkorn, råris och quionoa, byt ut frukostflingorna med sylt mot hemmagjord musli med bär osv. Bestäm att byta ut 3-5 produkter under kommande vecka för att sedan trappa upp vecka för vecka.

Skriv gärna i kommentarfältet vilka produkter ni tänker byta ut den kommande veckan. Genom att skriva ner så har ni bestämt er för att ta tag i det och då kommer det vara större chans att det blir av. Mot en bättre kostplan 🙂

English: Now it´s time for the first BEACH 2014 post. As I said before, this category is for those of you wants to lose weight and trim your body for the beach.

The most important thing here is your diet. You can work out how much you want but if you do not eat right you will not get the results you want. As you now I´m not for any quick fix solutions . You should try to find a diet that is sustainable for you and your life. Food is something you should enjoy and not something you should chew quickly and swallow just because it´s healthy.

I want you to start add up a long term plan. Start writing down a week what you eat.Check on whats most ”unhealthy” ex. products with high sugar, intermediates, simple carbs. Decide to replace some of these products into smoothing more healthy. Instead of a cake to your coffee take a banana or a rawfoodbar, replace withe pasta/bread/rice to whole wheat, brown rice and quinoa, replace breakfast cereal with jam into homemade sugar free musli with berries etc. Decide to replace 3-5 products the coming week and then scaling up week by week.

Healthy food do not have to be boring 🙂 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
46kommentarer
 • Åh, vilka härliga tips, blir inspirerad och peppad av alla tips ju! Massor med bra och klok info. Hejja

  Sofie 2014-04-17 14:28:08
  Svara
 • Hejsan Ida!
  Har läst din blogg ett bra tag och jag blir så inspirerad av dig! Har till och med anmält mig till den pole fitness kurs i vår. Mitt problem är att det allt blir så dyrt när jag handlar ”nyttigt”. har du några bra tips på nyttig lite billigare mat?
  MVH julia

  Julia Lennartsson 2014-03-22 15:43:51
  Svara
 • Jag har tänkt att köra på en kost som är helt glutenfri och ingen mjölk, har blivit så inspirerad av dig! Har gjort det i 2 dagar snart och det har gått bra, men det är en utmaning och svårt att hitta ersättningsprodukter till ost, crème fraîche, mjölk, fil, yoghurt och keso.. men jag hoppas det ändå kommer vara värt resultaten!:) Vill få en riktigt platt & fast mage, så jag hoppas att denna kost kan hjälpa till en bit på vägen! Skulle gärna se fler enkla mellanmål och recept här i bloggen, hjärna hur man gör raw-food mat och sådana raw-food bollar jag sett dig äta!! Kramar <3

  Karin 2014-01-28 16:17:00
  Svara
 • Jag har redan börjat med att byta ut mitt godis (förut åt jag godis varje dag) till riskakor! Tänker att jag kan byta ut mitt snacks som jag har när jag sitter vid datorn till en protein- och fruktsmoothie och börja ha mindre sås till maten. Nu när jag fått in träningen som en naturlig del i vardagen är jag redo att ändra mina matvanor också! 😀

  Maria Miranda Vilmunen 2014-01-28 15:29:00
  Svara
  • Svar på Maria Miranda Vilmunens kommentar.

   riskakor innehåller massor av socker, så det skulle jag skippat om jag var du. Inget illa menat, bara ett tips!

   Anna 2014-01-31 20:46:00
   Svara
   • Svar på Annas kommentar.

    Mitt mål är ju så klart att sluta med allt helt, men börjar med att trappa ner för annars blir det bara att jag tröttnar och sen en dag moffar jag i mig massor och fastnar där igen. Har prövat innan ^^

    Maria Miranda Vilmunen 2014-02-01 22:30:00
    Svara
 • Jag äter relativt bra insåg jag nu när jag skrev ner frukost,lunch, middag. Men äter godis och andra sötsaker när jag blir nedstämd och stressad. Så mitt mål blir att stressa och oroa mig mindre 🙂 och på så sätt dra ner på det. Men en fråga, måste man ta bort allt socker? Alltså kan jag aldrig ta en fika eller köpa en glass eller äta godis för då uteblir en ”snygg och stark kropp” ? (Tränar ca 3-4 dagar i veckan både styrka och kondis.)

  elli 2014-01-28 14:42:00
  Svara
  • Svar på ellis kommentar.

   Självklart kan du fika då och då. Det är ju inget farligt några gånger i veckan om kosten i övrigt är bra. Man måste ju få leva lite..!

   Anna 2014-02-02 21:39:00
   Svara
 • Skönt med en sund inställning till vad vi kan göra inför Beach 2014. Jag har varit godis och chokladfri i över tre veckor och trodde inte jag skulle klara det. Har hittat alternativ i Reene’s bananchips som är supergoda till helgen. Annars blir det mer nötter. Ska se till att alltid ha med ägg eller minikeso samt frukt och nötter till jobbet för att orka igenom dagen utan att gå förbi kiosken. Har du något bra tips på kvällssnacks på vardagskvällar? Oftast får jag ett sug men tror inte att det krävs så mycket för att bli av med det. Är morot lite för sött? Kanske gurkstavar är bättre då? Eller paprika?

  Nina 2014-01-27 20:35:00
  Svara
 • tack snälla vad glad jag blir 🙂 Kokt ägg, frukt, Hemmabakade protein/rawfoodbars, Proteinpulver, mm,.

  idawarg 2014-01-27 16:33:00
  Svara
 • jag gillar bananer och de innehåller massa bra. Att just bannlysa bananer vid deff behöver man inte utan det vanligaste brukar vara att dra ner på kolhydrater och bananer är kolhydrater. men lite kolhydrater bör man äta och då kan man ju välja att äta banan som kolhydrat om man vill. En bra och naturlig källa till kolhydrat enligt mig så som alla frukter.

  idawarg 2014-01-27 16:27:00
  Svara
 • Tack för tipsen 🙂

  http://twofaced.se/ 2014-01-27 14:17:00
  Svara
 • Jag ska absolut göra det här den här veckan! Ska se över mina matvanor och se vilka produkter jag kan byta ut. Men jag kan säga två vanor som jag på förhand vet att jag måste ändra. Jag måste börja äta ordentlig frukost – varje dag. Måste verkligen sluta prioritera bort den. Sen måste jag sluta handla på tom mage…

  Agnes 2014-01-27 08:21:00
  Svara
 • Jag käkar ju redan gluten, jäst och sockerfritt eftersom att jag har IBS och magkatarr. Tänkte försöka att inte salta maten så mycket som jag gör och dricka mer vatten som omväxling.

  Arw 2014-01-26 21:46:00
  Svara
  • Svar på Arws kommentar.

   Låter som en mycket bra idé och precis det som jag också ska tänka på angående mina kostvanor. Älskar nämligen salt och glömmer dricka vatten 🙂

   idawarg 2014-01-27 16:29:00
   Svara
 • Tänker byta ut min mjölk mot mandelmjölk, sen jordgubbsyoghurten mot naturell yoghurt, juice mot färskpressade frukter, snacks ska bli nötter och frukter med kvarg! Sen hällre honung i teet, än socker!

  Lisa 2014-01-26 21:34:00
  Svara
 • Jag ska skippa socker, gluten och försöka dra ner på mejerierna. Har gjort det förr och fysatan vad bra man mådde. Visste aldrig tidigare att man kunde må så bra genom att bara ändra kost. 🙂

  http://susannej.for.me 2014-01-26 21:00:00
  Svara
 • Jag äter både gluten och laktosfritt, så därför försvinner ju mycket halvfabrikat och dylikt. Tyvärr fuskar jag lite för ofta med naturgodis efter en lång dag i skolan på vägen hem och när jag blir stressad inför tentor eller är nedstämd vill jag bara äta. Ibland är jag duktig och går ut och går eller skär upp morotsstavar, men orkar inte alltid.. Har du några bra tips för att byta dessa mönster?!

  Ida 2014-01-26 20:53:00
  Svara
  • Svar på Idas kommentar.

   ja ät regelbundet så att du aldrig faller dit för sötsug och se alltid till att ha bra mellanmål tillgängligt 🙂

   idawarg 2014-01-27 16:30:00
   Svara
 • jag ska sluta äta så mycket chips, dricka mindre alkohol och dra ner på pasta, ris och potatis !

  Julia 2014-01-26 20:13:00
  Svara
 • Jag ska byta ut lingonsylt på havregrynsgröten till banan och kanel 🙂 Och trappa ner på mitt brödberoende 😉 Måste nog sluta helt på den fronten för att det ska gå. Om jag tar en macka vill jag alltid ha en till osv!

  lina 2014-01-26 19:54:00
  Svara
 • Vilket underbart inlägg. Så härligt att du rekommenderar långsam förändringar och inget quick-fix, känns sunt och hälsosamt. Jag kommer lägga in mer näringsrik sallad till varje lunch; alltså istället för isbergssallad t.ex. vitkål, broccoli, ruccola, spenat… Ger både mättnad och är gott :).

  Emelie 2014-01-26 19:52:00
  Svara
 • Vad är det mer än snabba kolhydrater som man ska ta bort? Jag tycker verkligen inte om quionoa. vad finns det för andra alternativ som är bra?
  Sen har jag en fråga till dig som är PT. Jag har en knäskada och kan därför inte kör fullt ut med mitt knä, får fortfarande inte springa utan kör mycket spinning. Men jag är så himla sugen på att köra med en PT. Tycker du att det är värt att ha en PT nu när jag inte kan köra så mycket med mitt knä eller tycker du att jag ska vänta till mitt knä blir bättre? jag tänker att det kanske är ”ovärt” att ta en PT innan jag är helt bra? 🙂

  Johanna 2014-01-26 19:32:00
  Svara
  • Svar på Johannas kommentar.

   Det påverkar blodsockret och man blir ofta sugen på mer sött och håller sig inte mätt lika länge som på långsamma kolhydrater. Testa rotfrukter, råris, bovete, bovetepasta 🙂
   Jag har haft flera klienter med knäskada och vi har kört på utan problem. Hittar du en bra PT så kan den lägga upp grym träning som inte påverkar ditt knä 🙂

   idawarg 2014-01-27 16:35:00
   Svara
 • Det låter som en mycket bra plan 🙂

  idawarg 2014-01-26 19:25:00
  Svara
 • Riktigt bra inlägg! Får mig motiverad som alltid. Jag har bestämt mig för att försöka ersätta alla snabba kolhydrater.
  Kolla gärna in min ganska nystartade träningsblogg, hoppas att jag kommer kunna motivera på samma sätt!
  rebeccandersson.myshowroom.se

  rebecca 2014-01-26 19:06:00
  Svara
 • Äter relativt nyttigt men måste nog dra ner på min brödkonsumtion, haha

  Nathalie 2014-01-26 19:04:00
  Svara
  • Svar på Nathalies kommentar.

   ja det där brödet har jag också varit helt fast i i många år. Nu är det glutenfritt som gäller och det finns många grymma alternativ till bättre bröd 🙂

   idawarg 2014-01-26 19:23:00
   Svara
 • Hur lång tid tar det ungefär innan man ser resultat om man äter nyttigt och tränar bra? Jag tar studenten i Maj och skulle vilja tighta till min kropp tills dess.
  Jag blev så himla inspirerad av det här inlägget, så imorgon börjar jag! 🙂

  sofia 2014-01-26 18:28:00
  Svara
  • Svar på sofias kommentar.

   Det är helt omöjligt att svara på. Men man kan absolut se stora resultat innan maj så kör på 🙂

   idawarg 2014-01-26 19:23:00
   Svara
 • Oh, jag tittade in på din blogg precis för att fråga om du skulle starta någon ”challenge” för sommaren, och då möttes jag ju av detta! Jättekul att se verkligen! Detta är jag definitivt med på, för sommar ’14 ska vara mitt år alltså! 😀

  Angående kosten så är det inte något jag äter som är fel. Jag äter faktiskt otroligt bra och har gjort det ett bra tag nu. Den förändring dock jag kan göra med kosten är att sluta småäta lite. Jag tror det är det småätandet, även om det är nyttigt småätande, som gör att jag inte går ner dessa få sista kg jag vill gå ner 🙂

  //paulinasuonvieri.blogg.se

  paulina suonvieri 2014-01-26 18:27:00
  Svara
  • Svar på paulina suonvieris kommentar.

   Haha tankeläsning 🙂 Ja småätnig är något jag också ska försöka dra ner på med tanke på tandhälsan 🙂 2014 kommer rocka, nu kör vi 🙂 Kram

   idawarg 2014-01-26 19:21:00
   Svara
 • Hej! Jag undrar vad tusan man kan äta till frukost, havregrynsgröt är inte bra för de är snabba kolhydrater eller ngt sånt, kvarg är inte bra för man ska inte äta för mycket mejeriprodukter, finns det bara kvar ägg att leva på? 🙁

  Lisa 2014-01-26 18:21:00
  Svara
  • Svar på Lisas kommentar.

   Havregrynsgröt är inte snabba kolhydrater 🙂 jag äter det varje morgon tillsammans med ägg, mandelmjölk och bär. Bästa frukosten 🙂 Kram

   idawarg 2014-01-26 19:21:00
   Svara
 • Jag har för ett bra tag sedan börjat ändra min kost. Äter inte ris, potatis eller pasta. Dock äter jag en del majspasta för att slipa vetemjölet (är majspasta bättre än fullkornspasta?) sedan äter jag mycket fisk, köttfärssås osv. Mycket sallader och fruk och mycket proteiner i form av shakes och från vanlig kost. Inget bröd förutom knäckebröd.

  Instagram: @erickabjorck & @erickasfitness

  ErikaErika 2014-01-26 18:17:00
  Svara
  • Svar på ErikaErikas kommentar.

   jag skulle hellre äta majspasta då det är glutenfritt men det finns bättre alternativ som quinoapasta, bovetepasta, quinoa, rotfrukter mm. Tycker du verkar ha en riktigt bra och hälsosam kosthållning 🙂 Kram Ida

   idawarg 2014-01-26 19:20:00
   Svara
   • Svar på idawargs kommentar.

    Tack Ida! Jättekul att höra att man är inne på rätt spår och äter bra 🙂 ska testa tipsen du gav mig angående pastan där! Du är en stor inspiration, tack!

    Ska testa på Pole snart också hade jag tänkt 🙂 verkar så himla kul när man ser dina och Annicas videos! Velat testa länge!

    Ha en bra dag!
    Kram Erika.

    Erika 2014-01-27 08:18:00
    Svara
 • Underbart att höra! 🙂 Hälsosam mat kommer ge dig de resultat du önskar. Nu kör vi 🙂

  idawarg 2014-01-26 17:37:00
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!