LÄR DIG ÄLSKA DIG SJÄLV

 Det här med självkänsla och självförtroende är något vi behöver ta upp mer på bloggen känner jag. Får dagligen massa mail och kommentarer och tyvärr innehåller de här väldigt mycket självhat. När ni skriver att ni är fula, äckliga och hatar era kroppar gör det ont i hela mig! Jag vet hur det är att känna så för jag har själv gjort det i många år. Jag har själv misshandlat min kropp för att försöka uppnå den perfekta kroppen. All den tid och kraft jag la på det här, var det värt det? Svaret är STORT NEJ! Jag har aldrig mått sämre i hela mitt liv och jag blev aldrig nöjd! När jag väl nådde mitt mål så hittade jag nya fel och så fortsatte det!

Det är inget fel att ha ett utseendebaserat mål med sin träning men när ni endast tränar för att ni hatar er själva så är ni så fel ute! Hur tränade, smala, muskliga, deffade ni än blir så kommer ni inte bli nöjda för ens ni lärt er att älska er själva. Att älska sig själv är lättare sagt än gjort och behöver lika mycket träning som kroppen. Jag jobbar själv på min självkänsla varje dag då man måste hålla den vid liv. Testa att borsta er själva men positiva kommentarer varje dag och döm inte er själva så hårt. Man får göra fel och INGEN är perfekt! Kom ihåg det! 🙂

Älskar ni er själva? Tränar ni på självkänslan eller tycker ni att det är löjligt? <3

English: Self-esteem and confidence is something I want to write more about on my blog because it´s so important! Daily I receive comments and e-mails from you and unfortunately these are very self hatred. You write that you are ugly, fat and that you hate your bodies and it hurts to read that! I know how you feel because I hated my body too for many years. I really tried to get the perfect body and put all my effort in it! Was it worth it? BIG NO NO! I never felt worse in my life and I was never satisfied! Once I reached my goal I find a new note to catch, and so on…

There´s nothing wrong to have appearance-based goals with your training but when you only train because you hate yourself it´s so wrong! How well traied or skinny you are you will not be satisfied until you´ve learned to love yourself. I work on my self-esteem everyday and you need to do it regular just like you train your body. Try to give yourself positive comments everyday and don´t judge yourself to hard! It´s okey to do mistakes and NOBODY is perfect, remember that! <3

Do you love yourself? Do you practicing self-esteem or do you think it´s ridiculous? <3

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
12kommentarer
 • LÄR DIG ÄLSKA DIG SJÄLV

  http://www.wilfsworld.co.uk/ 2014-03-14 13:10:08 http://www.wilfsworld.co.uk/
  Svara
 • LÄR DIG ÄLSKA DIG SJÄLV

  www.sheldonfergusonmusic.com 2014-03-14 10:44:35 http://www.sheldonfergusonmusic.com/
  Svara
 • Inte löjligt! Självkänsla är precis som kondition – något man måste träna upp. Genom att skriva Bra-bok varje dag kan man öva upp självkänslan. Det är Mia Törnblom som har kommit på denna metod. Jag har själv tänkt att försöka med detta, verkar bra! Om det är någon som är nyfiken går det nog att googla ”skriva bra-bok” för att hitta mer info om hur man skriver 🙂

  Frida 2014-01-11 01:00:00
  Svara
 • Så himla bra med dessa inlägg! Har själv haft anorexia och vet hur det är att hata sin kropp. men precis som du säger, ”problemet” sitter ju i sin självkänsla!

  http://enflickasomarstark.blo.gg

  En flicka som är stark 2014-01-08 18:33:00
  Svara
 • Bra inlägg. Jag hatade mig själv förr, jag är kurvig men då tyckte jag att jag var tjock och trodde att jag skulle bli snygg genom att sluta äta och träna. Som du förstår gick ju inte det så bra och jag gav upp ganska snabbt.

  För något år sedan började jag acceptera min korta och kurviga kroppsform. Alldeles nyss bestämde jag mig att ge mig på träningen igen. Varför? Jo för att så småningom om kunna slippa ångestdämpande medicin, för att få sova bättre om nätterna, för att få vara piggare om dagarna, få slippa vara orkeslös- För mig!

  För att få viss motivation(förutom från min egna vilja) till att röra på mig så har jag börjat följt bloggar som dessa och jag älskar sånna här inlägg- Tack!

  Madeleine 2014-01-08 18:31:00
  Svara
 • Jag har sedan jag gick i trean haft väldigt dåligt självförtroende. Började bli orolig över min vikt redan då. Men i fyran/femman var det hela jag som var helt FUL och fel.. Fast inte så konstigt när jag fick höra massa kommentarer om att jag aldrig skulle få en pojkvän, att det var omöjligt att jag skulle kunna bli snygg osv. Så ja, mitt självförtroende var så otroligt litet. I början av 2013 mådde jag väldigt dåligt över min kropp,men det var bättre annars. Men har faktiskt under 2013, lärt mig att älska mig själv och det är så jag så otroligt tacksam över! Självklart finns det dagar då jag bara hatar mig själv men det är bara en dålig dag 🙂 Kram <3

  jjennaa.blogg.se 2014-01-08 16:14:00
  Svara
 • Det klart det finns dagar jag känner mig fulare än andra dagar, men jag har börjat lära mig, insett, att jag är människa och alla är fula ibland hahah 😉 ne men skämt åsido, jjag har lärt mig att börja älska mig själv och ha självförtroende nog att faktiskt trivas med min kropp. Det klart det fortfarande finns mycket att förändra, men jag använder nu det där ”fula” jag se ri mig själv som en motivation istället för något som ska trycka ner mig!:)

  //paulinasuonvieri.blogg.se

  paulina suonvieri 2014-01-08 14:15:00
  Svara
 • Älskar mig själv för det mesta och har alltid haft bra självkänsa men visst kan det skifta och ibland känner jag mig bara som blä, haha. Brukar oftast ha med hormoner att göra dock 😉 Kram
  http://be-sofit.blogspot.co.uk

  Sofie Eriksson 2014-01-08 12:26:00
  Svara
 • Jag har precis börjat träna (en månad idag!) och tränar för att må bättre. Jag är överviktig och självklart är målet att gå ner i vikt, men jag orkar inte stå på en våg, må dåligt över allt jag äter och oroa mig för vad den kommer visa. Jag tränar nu för att må bra och väljer att se resultatet på min kropp, istället för på en våg.

  Tack för all inspiration!

  Paula 2014-01-08 10:19:00
  Svara
  • Svar på Paulas kommentar.

   Hej och tack snälla för din kommentar! Tycker du har en fantastisk inställning och du gör helt rätt i att skippa vågen. Den säger ingenting. Kör på med träning och hälsosam mat och ha roligt istället så kommer du nå ditt m¨ål och samtidigt må bra på vägen dit! Stor kram på dig

   idawarg 2014-01-08 16:05:00
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!