VARFÖR SKA MAN STRETCHA?

Jättefin blogg verkligen, Ida! 😀 Men jag undrar, hur viktigt är det med stretch efter träning? Vad fyller det för funktion? 🙂 Kram!

SVAR: Hej Cissi och tack snälla för din kommentar! Har man en god rörlighet i hela kroppen så behövs inte stretch men nästan alla människor har något eller några områden som behöver stretchas. Jag gör alltid ett test på mina klienter och kollar om det finns några muskler som är så stela så man kommer ha svårt att göra vissa övningar eller andra rörelser som kommer leda till skador. Har man ont i ryggen så är 9 fall av 10 att man är för stel någon stans runt höften och man kan oftast bota en ond rygg med regelbunden stretch på rätt muskler. Sedan finns det många som har ett specifikt mål med sin stretch som tex splitt, spagat, brygga mm. För att nå dessa så behövs oftast en hel del stretch.

Sedan så är det väldigt skönt att stretcha igenom kroppen då man får igång blodcirkulationen vilket kan leda till bättre återhämtning, så strech är bra på många sätt och personligen är det en viktig del i mitt välmående. För folk som har ont i ryggen skulle jag säga att stretch hjälper i de flesta fall

Kram Ida

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
  • Bra tips! Försöker strecka hemma varje dag för på gymmet brukar man vara lite slarvig med det.. :/

    Pocahontas.forme.se 2013-11-16 18:53:00
    Svara
  • Hej Ida! Jag har ofta väldigt ont i rygg och nacke, kan inte du visa de bästa strechövningarna för att mjuka upp de musklerna som kan påverka ryggen om de är stela? 🙂

    josefine 2013-11-16 10:01:00
    Svara
  • Hej Ida! Älskar att läsa din blogg, grymt inspirerande och intressant! (speciellt när du förklarar lite om olika ”dieter”)
    Undrar om du vet några snygga bra sneakers/ träningsskor man kan använda till vardags? Converse är ju inte de bästa skorna för fötterna…

    Angelina 2013-11-15 23:12:00
    Svara
  • Hej Ida! Har precis provat mandelmjölk efter inspiration från dig. 🙂 I gröten funkade det finfint, men i kaffet blev det en ganska sur/besk smak som det inte alls blir med vanlig mjölk.. Har du något tips, funkar sojamjölk bättre i kaffe?

    Sandra 2013-11-15 21:15:00
    Svara
  • Hej ida!
    Jag är väldigt stel i ryggen, och min mami säger att jag kutar lätt med den, och jag tror det beror på mina stela höfter. Kan du kanske visa bra strech-övningar som kanske hjälper mig lite med detta problem?

    //paulinasuonvieri.blogg.se

    paulina suonvieri 2013-11-15 17:55:00
    Svara
  • Har du något knep för att komma ner i splitt? Spagat fixar jag på båda benen men splitt är en liiiiten bit kvar. Hur göra?

    http://fultraning.blogg.se

    fultraning.blogg.se 2013-11-15 15:35:00
    Svara
  • Hej Ida! Om man vill köra stretch någon gång i veckan hur pass uppvärmd måste man vara? Alltså kan man bara köra ett stretchpass utan att ha kört ett träningspass innan, bara för att få upp rörligheten mer?

    Hanna Holgersson 2013-11-15 12:57:00
    Svara
    • Svar på Hanna Holgerssons kommentar.

      Jag brukar alltid stretcha lite halvvarm och helst inte när jag är för varm. Att köra ett separat stretchpass är det bästa. Värm upp 5 min med någon kondition, ha på dig varma kläder och stretcha långsamt och pusha inget för snabbt och för hårt. Lycka till! Kram Ida

      idawarg 2013-11-15 15:11:00
      Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!