ÄR SPIRULINA FARLIGT?

God Morgon vänner! Sitter och njuter av en tallrik proteingröt med skivat äpple, kokosolja och spirulina samtidigt som jag läser om att spirulina faktiskt kan vara farligt? Haha bra kombination. Vad jag har förstått det som efter att ha läst runt så kan man få biverkningar av spirulina om den håller dålig kvalite, den är oren och om man överdoserar.

Jag är hittills ännu ingen storkonsument av denna produkt eftersom jag hört att man kan få biverkningar. Dock så tycker jag att den gör mig väldigt pigg, alert och glad vilket gör att jag gärna skulle vilja äta den varje dag om det inte utgör någon fara. Någon av er läsare som har mer erfarenhet av denna gröna alg eller vet någon sida som har bra information om den? Är spirulina farligt eller inte?

Så här grön och fin blev min gröt idag.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Hej, ny här i din blogg, eller jag googlade spirulina och hamnade här om jag ska vara ärlig, ville bara dela med mig av min upplevelse jag fick av det idag. Jag tränar mycket och försöker få i mig bra ”bensin” till kroppen. Idag gjorde jag en smoothie, köttade i allt från blåbär, korngräs till spirulina till biopollen och nötter och bla bla andra fibrer och proteinpulver, skitsamma. Jag blev JÄTTE JÄTTE DÅLIG… tog typ 2h, sen började jag må illa på gymmet, tänkte mest att jag var trött och de e fredag, gick hem och fick gå på toa och göra nr 2 massa ggr… tills nu…nu mår jag lite bättre, rapar den äckliga smaken av det dock.. Men jag vill gärna höra mer vad du har upplevt, fortsatt du äta den? hur mår du nu?Några fler erfarenheter av det? Jag kommer tyvärr inte hitta just hit igen, men sofie lovstrom på facebook eller sofielovstrom på instagram. Läste att det kan vara förorenat från deras vatten av gift och man kan bli influensa liknande i magen, som jag blev eller är. Kram

  Sofie 2014-02-08 00:38:00
  Svara
  • Svar på Sofies kommentar.

   Hej och välkommen 🙂 Spirulina och de andra produkterna du nämner är väldigt utrensande och man måste vara försiktig i början när man använder det. Börja införa ca 1/2 tsk spirulina om dagen och öka sedan. Jag använder det inte just nu då min mage inte fungerar 100% än och jag kan må riktigt illa av spirulina. Men har tänkt börja införa det någon gång i veckan snart för att sedan öka. Testa dig fram med små doser. Funkar det inte så funkar det inte. För att hitta min blogg igen så kan du använda idasfitness.se Kram Ida

   idawarg 2014-02-08 09:25:00
   Svara
 • Jag hörde också det för länge sedan och kom med hjälp av lite research fram till att det som kan vara farligt är att spirulina och andra alger lagrar gifter som finns i vattnet de växer i, och det är ju så klart inte bra för oss. Men oftast är spirulina man kan köpa odlad i bassänger med renat vatten och inte farlig, om man vill vara säker kan man ju höra av sig till producenten av det märket man vill köpa och fråga. Anledningen till att man kan må lite dåligt av spirulina är att den är väldigt utrensande och ser till så att gifter kommer ut ur kroppen och det kan man känna av om man har mycket skit i kroppen. Man får börja med små doser och med tiden kommer spirulina få en att må BRA istället eftersom gifterna rensas ut 🙂

  Emma 2013-10-27 21:30:00
  Svara
 • Logiskt sätt, med tanke på hur miljön ser ut numera, lär spirulina inte vara lika rent som många förespråkare menar. Isåfall renar man det med olika processer och då är väl frågan ifall näringen kan bibehållas? Själv har jag testat spirulina och mått väldigt dåligt av det 🙁

  Daniela 2013-10-27 15:09:00
  Svara
 • Hej! Det jag har hört är att den innehåller en variant av vitamin B12 som kroppen inte kan ta upp, men som sätter sig i vägen för upptaget av riktig B12. Viktigt kanske framförallt för veganer som har svårt att få i sig B12 på annat sätt. 🙂 Tack för en glädjespridande och inspirerande blogg! Kram

  Em 2013-10-27 14:11:00
  Svara
 • När jag läste Kost och Hälsa på luleå universitet (distans) har jag för mig att jag läste att spirulina inte kundes ta upp av kroppen. Att kroppen inte kunde bearbeta spirulinan eller något liknande. Kommer inte ihåg exakt 😉

  Jacob 2013-10-27 12:45:00
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!