SÅ FORMAR DU DIN RUMPA

Hej Ida! Jag tränar väldigt mycket ben och rumpa för tillfället. Och jag har sökt runt massor hur man ska gå tillväga för att få en större rumpa 😉 men min rumpa blir ”längre” men jag vill ju samtidigt att den ska bli bredare! Hur ska jag göra? Snälla svara i ett inlägg? kram!

SVAR: Hej och atck för din kommentar! Eftersom jag vet att du inte är ensam så svarar jag på din fråga i ett inlägg 🙂

Rumpan är en del av kroppen som verkligen går att forma med hjälp av träning. I rumpan finns 3 Gluteus muskler, Maximus som är den stora och sedan minimus och medius som är mindre och sitter på sidan av rumpan…

Vi alla har har olika former och olika önskemål. Några vill bygga större och mer putig rumpa vilket man gör bäst av lite tyngre styrketräning och med större basövningar som knäböj, utfall och benpress, medan andra vill tighta till och då funkar samma övningar men med lägre vikter/egen kroppsvikt och fler repetitioner och kortare vila.

För att komma åt Gluteus Medius och minimus så rekommenderar jag övningar på 1 ben som ex utfall eller…

.

[youtube id=”Pu-vgAJntaU”]

.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
18kommentarer
 • Hej Ida! Jag undrar hur mycket vikt man ska börja med och antalet reps om man vill få en bulligare, rundare rumpa?Du skrev ovan att man skulle göra mindre reps med tyngre vikter, så hur många reps rekommenderar du då? är nybörjare på träning så är jättetacksam för all hjälp jag kan få! Kram!

  Michelle 2014-04-13 20:31:39
  Svara
 • Hejhej Ida! Jag har ett problem.. Jag har jätte lår (muskler) men en jätte liten rumpa… (Som består av allt annat än muskler) och det är just de.. Jag skulle vilja få lite mer rumpa.. När man ser alla tjejer med fina rumpor så har dom inte stora muskulösa ben från början.. De har lika lite muskler i stjärt och lår, så de blir ju mycket lättare för dom att få röv.. Men jag mår sjukt dåligt över det här!

  Anonym 2014-04-13 18:44:57
  Svara
 • Hej Ida! Jag är en 18årig tjej som tränar relativt mycket framförallt gruppträning som skivstång och löpning. Något jag länge har undrat är över hur jag ska träna för att få en mer ”fit” rumpa. Jag vill ha en mindre rumpa och jag upplever inte att jag får något större resultat utav de klassiska knäböjen!
  Skulle vara jätte tacksam för svar! kramkram

  Caroline 2013-09-22 00:37:00
  Svara
 • Du skrev att om man vill ha en större och putig rumpa ska man köra knäböj, utfall och benpress. Min obefintliga rumpa vill detta 🙂 men hur många repetitioner ska man köra som nybörjare och med vilken vikt? 🙂

  nathalie 2013-09-21 15:56:00
  Svara
 • Hej hej! Är lite desperat…. Jag kommer inte i form trots träning och bra kost. Min mage känns väldigt uppsvälld hela tiden.
  Jag är 23 år, 175 cm lång, väger 85kg (brukade väga runt 70-75 kg då jag var nöjd med min kropp. Magmåttet är 108cm.
  På morgonen äter jag 1 ägg och en kopp kaffe. Till lunch/middag äter jag alltid keso & sallad, tillsammans med antingen kyckling, tonfisk, bacon eller makrill.
  På kvällen tar jag en mindre måltid av det jag åt till lunch & sedan en kopp te.

  Efter träningarna tar jag bcaa drink.

  Jag tränar gruppträning ca 4-7 gånger i veckan (ibland dubbelpass). Då är det blandat med zumba, afro, core, styrka & intervall. På morgonen ibland brukar jag stå på crossen ca en halvtimma.

  Detta har jag kört i 3 veckor nu, i början gick jag upp i magmått, nu är jag tillbaka i det måttet jag började med!!! Det ändrar sig inte åt rätt håll…

  Varför funkar det inte? Varför kommer jag inte i form?

  otherperspectives 2013-09-18 18:36:00
  Svara
 • Tack för tipsen! 🙂
  /Carolina
  carolinas.webblogg.se

  Carolina 2013-08-06 12:28:00
  Svara
 • När vi ändå är inne på ämnet! Kan man välja att träna för en timglasformad kropp? Jag har börjat träna mycket på senaste tiden och tycker det är superkul. Min drömkroppar är Beyonces, J.LOs, Rihannas. Svinvältränade och sjukt snygga! Har du några tips?

  Julia 2013-08-06 11:15:00
  Svara
  • Svar på Julias kommentar.

   Nja en riktig timglasform kan man inte få om man inte är född med det men självklart går det att jobba på proportionerna. Tränar man axlar och rumpa så de blir större så ser midjan mindre ut och man får lite mer kurvor 🙂

   idawarg 2013-08-07 02:00:00
   Svara
 • Hej Ida? Tack för en inspirerande blogg. Vet du någonstans på nätet man kan köpa ”ren mat” eller bra produkter som är svåra att hitta i butik?

  Carro 2013-08-06 09:23:00
  Svara
 • Ooo den ska jag testa 😀
  Hoppas du har det super bra i New York! <3

  Natasha Gjertsen Devereux 2013-08-06 08:27:00
  Svara
 • Finns det inga övningar som isolerar rumpmusklerna lite mer och ej tar med låren så mycket. Upplever att mina lår lätt ökar i omfång av ex knäböj medan rumpan förblir platt. Vill gärna öka rumpan men inte låren!

  Annie 2013-08-06 04:57:00
  Svara
  • Svar på Annies kommentar.

   Det finns absolut. Hemligheten är också att lära sig aktivera baksida rumpa i tex utfall mm och inte använda framsida lår så mycket. En övning som endast är baksida hittar du på mitt youtube konto och den heter ”buttkiller” 🙂

   idawarg 2013-08-07 02:03:00
   Svara
 • Vilka övningar ska man göra för att lyfta rumpan? 🙂

  jonna 2013-08-05 21:19:00
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!