VÅGA LEV DIN DRÖM

Svar på kommentar…

Hej! 🙂 Va du inspirerar!! Jag vet att du har gått dansarutbildningen på BA, så jag tänkte höra med dig litegrann ang. det här med dans – jag har ganska nyligen upptäckt vilken passion det är för mig och om man får drömma skulle jag också vilja gå en liknande yrkesutbildning och bli professionell. – problemet är att jag upptäckt detta lite för sent – jag fyller 21 i år och har inte tränat mycket dans alls, mer än förberedande tekniker som 8-12 åring – ett år som 16 och nu senast lite jazzklasser, jag har tränat väldigt mycket i livet dock, alltid hållt igång med allt från basket till löpning och yoga så jag har ganska bra grundfysik och förutsättningar, är väldigt musikalisk och rytmisk – vilket gjort att jag upptäckt att dans är en sån livskraft!! så nu har jag sökt in till ett antal dansskolor men jag vet inte riktigt själv vart jag vill gå med dethär, skulle vilja ha råd från någon som verkligen vet och som själv är utbildad yrkesdansare dom dig! går jag en yrkesutbildning nästa år kommer jag ju inte vara färdig förens jag är 25, då kanske det är för sent att ens bli anställd osv? Helt enkelt.. Tror du att det är för sent för mig att kunna bli professionell dansare? Förstår att det är svårt att säga men jag uppskattar varje råd och tips! 🙂 Tack på förhand!!
Kram /Amanda

SVAR: Hej Amanda och tack för din kommentar! <3 🙂 Jag själv började träna teknik när jag var 20. Gick ett förberedande år med mål att komma in på Balettakademien och jag lyckades. Tog examen från Balettakademien när jag var 24. Dock jobbade jag som dansare innan och undertiden jag gick utbildningen och visste innerst inne hela tiden att jag inte ville jobba som dansare hela mitt liv då jag har många andra mål och drömmar att hinna med. Att jobba och leva på dans är tufft och man lever långt från ett lyxigt liv och det är mycket stress över att hålla sig skadefri, hålla uppe tekniken och att fixa nya jobb man kan leva på. Finns tyvärr väldigt få dansjobb då man jobbar som anställd så det är inget ekonomiskt tryggt liv. Men självklart finns det många fördelar då man varje dag får göra det man älskar mest. Så mitt råd till dig är att följa ditt hjärta! Drömmer du om och vill du bli dansare tillräckligt mycket så finns det inget som kan stoppa dig! Allt är möjligt, bara man vill det tillräckligt mycket! Det gäller allt 🙂 Lycka till! Kram Ida

Live your dream.

Här kommer bilder från avslutningsföreställningen på dansenshus då vi bla.  fick framföra 2 verk av Johan Inger som Cullbergbaletten gjort. Det var riktigt mäktigt!

Jag innan en balettklass i trean.

 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Tusen tack för ett jättebra svar! Känner mig både peppad men även fått mig en liten tankeställare! Jag skulle vilja gå förveredande linjen på b.a till en början o känna efter iallafall så får jag se! Jag har inte insett förrän nu förresten att det var du som var me i floorfiller! Men ja kommer ihåg dig som värsta grymma förebilden som liten dans-12åring Ja var haha. Du är grym! <3

  Amanda 2013-05-02 21:57:00
  Svara
 • Hej Ida! Tack för världens bästa träningsblogg! Kan inte du skriva ett inlägg om hur man ska kombinera proteintillskott som Whey med kosten? Vad ska man tänka på? Vill inte ändra min vikt bara bygga muskler. Tack 😀

  Sandra 2013-04-30 16:05:00
  Svara
 • Om du nu behöver protein tillskott så välj jordgubbe det är ju ändå sommar men efter som du är dansarare så behöver du inget protein alls. Kanske skulle du konsultera den äldre generationen typ 16 och kanske skulle satsa på att fråga på Ros eller cindykanibal.

  rebbex 2013-04-30 14:41:00 http://twitter.com/rebbex1
  Svara
 • Älskar din blogg :)Jag sitter framför fitnessguru och ska beställa nytt protein och blir snart galen för jag kan ej välja smak! Just nu har jag cappuccino one whey, men jag gillar ej den. Har läst att många tycker choklad smaken är helt för söt, har du testat den? sen finns det en jordgubb/vit choklad också!ahh HJÄLP mej att hitta rätt 😀 Ett inlägg om protein smakerna hade varit perfekt 😀

  MAJA 2013-04-30 13:49:00
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!